۲ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۵۷
کد خبر: 82356740
T T
۰ نفر
حركت در مسير توليد غذاي سالم نياز اساسي كشور است

كرج - ايرنا- محقق و پژوهشگر علم ژنتيك و زيستي ايران با بيلن اينكه تغييرات اقليمي جهان را تحت تاثير قرار داده است، گفت: در اين وضعيت حركت در مسير توليد غذاي سالم از نيازهاي اساسي حال و آينده كشور است.

به گزارش ايرنا، منصور اميدي در نشست علمي باعنوان 'محصولات تراريخته در خدمت دستيابي به توسعه پايدار و امنيت غذايي' كه روز پنجشنبه در محل پارك علم و فناوري استان البرز برگزار شد، افزود: جمعيت كره زمين رشد روز افزون و سريعي دارد كه افزايش طول عمر انسان ها و مواليد مسئوليت مضاعفي ايجاد مي كند چراكه بايد بستري مناسبي براي زندگي آنها فراهم شود.
وي ادامه داد: در اين وضعيت مسطح شدن دانش در جهان با گسترش ابزارهاي نوين ارتباطي تسريع بيشتري پيدا مي كند.
اميدي اظهار داشت: از سوي ديگر تغييرات اقليمي معضل بسيار حائز اهميتي است كه بايد مورد توجه جدي قرار گيرد.
اين محقق و پژوهشگر گفت: منابع آب به سرعت در حال كاهش است و خشكسالي هاي گسترده را خواهيم داشت ، از سوي ديگر كشاورزي و روستانشيني جاي خود را به شهرنشيني مي دهند.
وي با تاكيد بر لزوم برنامه ريزي در زمينه چالش غذا براي بشر افزود: اين چالش از مدت ها پيش آغاز شده است وانسان براي تامين غذاي خود دست به اصلاح نبات كلاسيك زد و به مرور با توجه به نياز به فناوري و ايده هاي نوين روي آورد.
اميدي خاطر نشان كرد: بسياري از محصولات كشاورزي كه اكنون توليد مي شود با گذشته بسيار متفاوت است چراكه به ظرفيتي از ژنتيك رسيده كه بتواند پاسخگوي نياز جمعيت جهان باشد.
وي گفت: زيست فناوري ظرفيتي مي دهد كه افزايش عملكرد داشته باشيم و با توجه به محدوديت هايي همچون كاهش آب و منابع طبيعي ملزم به استفاده از اين امكان در كشاورزي هستيم.
اين پژوهشگر با اشاره به اينكه روزمرگي علمي در كشور ما محسوس است افزود: نياز به ترسيم يك مسير پويا در اين رابطه وجود دارد كه اين امر با بررسي گذشته، حال و آينده محقق مي شود تا شرايط بهتري داشته باشيم چراكه ايران اقليم بسيار شكننده اي دارد.
وي اضافه كرد: كاربرد علوم جديد در كشور دچار حواشي شده است كه بايد تمام اين مسائل را به سوي توليد غذايي سالم بدون آلوده سازها هدايت كرد و نياز جمعيت مد نظر قرار گيرد.
اميدي گفت: پيش بيني مي شود در سال 2020 گياه مستعد اقليم توليد شود و بايد در نظر گرفت كه انسان چه مسيري را براي تامين غذا و توليد محصول داشته باشد.
وي افزود: ايران در تعامل با جهان داراي ظرفيت هايي بسيار ويژه است كه بايد مورد بررسي قرار گيرد چراكه در توليد برخي محصولات كشاورزي در جهان بسيار قوي عمل كرده و اكنون 85 درصد زعفران دنيا را توليد مي كنيم كه امكان افزايش اين ميزان نيز وجود دارد.
اميدي گفت: عوامل متعددي در امنيت غذايي موثر است كه دستاوردهاي انساني، توانمندي محصولي، توانمندي سرزميني كه برخلاف شكنندگي تنوع اقليمي بسياري داريم و منابع انساني از اهميت بسزايي برخوردار است كه بسياري از كشورها از تمامي اين امكانات برخوردار نيستند.
6155/1535خبرنگار:حكيمه كشاورز** انتشار دهنده : محمد عزيزپور