۹ دی ۱۳۹۵، ۱۰:۰۵
کد خبر: 82366072
T T
۰ نفر

حال و هوای این روزهای كشتی فرنگی ایران

۹ دی ۱۳۹۵، ۱۰:۰۵
کد خبر: 82366072
حال و هوای این روزهای كشتی فرنگی ایران

تهران - ایرنا - شورای فنی تیم های ملی كشتی فرنگی ایران در حالی اواخر شهریور ماه امسال علی اشكانی را با حمایت قاطع به عنوان سرمربی تیم ملی انتخاب كرد كه به نظر می رسد اكنون در این انتخاب تردید دارد.

به گزارش ایرنا، علی اشكانی كه طی سه سال گذشته سرمربیگری تیم كشتی فرنگی نوجوانان را برعهده داشت در حالی از سوی شورای فنی تیم های ملی كشتی فرنگی جانشین محمد بنا در تیم بزرگسالان شد كه اعضا شورا تا بازی های آسیایی 2018 اندونزی برای اثبات شایستگی خود به وی فرصت دادند.
بعد از پیكارهای وزن های غیر المپیكی قهرمانی جهان كه به ابتكار اتحادیه جهانی در كشتی فرنگی در وزن های 71 و 80 و در كشتی آزاد در وزن های 61 و 70 برای نخستین مرتبه بعد از المپیك ریو در روزهای 18 و 19 آذرماه در بوداپست مجارستان برگزار شد، افشین بیابانگرد در وزن 71 كیلوگرم و یوسف قادریان در وزن 80 كیلوگرم با شكست در همان كشتی نخست و بدون كسب یك پیروزی، نتایج ضعیفی را برای كشتی فرنگی رقم زدند تا ناكامی بزرگی را برای سرمربی جدید و جوان تیم ملی بزرگسالان در همان ابتدای كار رقم بزنند.
حال سئوال این است كه چه مقدار از این ناكامی به كم كاری كشتی گیران، چه درصدی به كادر فنی و چه درصدی از آن به شورای فنی تیم های ملی كشتی فرنگی باز می گردد؟
رقابت های انتخابی تیم ملی كشتی فرنگی در حالی هفتم آبان ماه برگزار شد كه افشین بیابانگرد از سوی كادر فنی و بعد از المپیك ریو برای رقابت های وزن های غیر المپیكی انتخاب شده بود و یوسف قادریان با پیروزی برابر مهدی فلاح و رامین طاهری صاحب دوبنده تیم ملی در وزن 80 كیلوگرم پیكارهای جهانی مجارستان شد.
بیابانگرد و قادریان هر دو مدال برنز رقابت های جهانی را در كارنامه دارند و با توجه به تغییر قوانین و احتمال حضور آنان همانطور كه به طور حتم خودشان هم می دانستند، به عنوان نفر نخست در پیكارهای جهانی زیاد بود. در زمانی كه تیم ملی بعد از المپیك ریو در بلاتكلیفی به سر می برد و یا قبل از آن، آیا نمی توانستند در باشگاه های خصوصی و زیر نظر مربیان خود تمرینات خود را با توجه به تغییر قوانین كشتی فرنگی دنبال كنند و یا اینكه حداقل از آمادگی به دور نباشند.
از سوی دیگر بعد از انتخاب علی اشكانی سرمربی جوان تیم ملی، آیا فرصت دو ماهه او برای آماده سازی دو فرنگی كاری كه هنوز با روحیه و سبك و سیاق كشتی گرفتن آنها و نقاط ضعف و قوت آنها آشنا نیست، كافی بود؟
ایرادی كه می توان از كادر فنی در این برهه گرفت، نفرستادن این دو كشتی گیر به تورنمنت بین المللی بود تا بعد از مدت ها دوری از میادین با رقبای خارجی خود روبرو و تا حدودی با قوانین جدید كشتی فرنگی نیز آشنا شوند تا تجربه خوبی برای حضور در پیكارهای جهانی برایشان باشد.
شورای فنی تیم های ملی كشتی فرنگی در جلسه روز یكشنبه هفته جاری خود كه به بررسی عملكرد دو ملی پوش ایران در پیكارهای كشتی فرنگی وزن های غیر المپیكی اختصاص داشت در همین ابتدای كار به این سرمربی جویای نام كه به طور حتم یكی از سرمایه های كشتی فرنگی ایران است، تا جام جهانی تهران (26 و 27 اسفند) فرصت داده است.
این اولتیماتوم در حالی به اشكانی داده شد كه شورای فنی بعد از انتخاب این مربی اردبیلی تیم ملی، اعلام كرد كه به هیچ عنوان از اشكانی نتیجه نمی خواهد و باید به مربیان جوان میدان داد.
یكی دیگر از موضوعات مطرح شده از سوی برخی از اعضا شورای فنی، ناتوانی اشكانی در انتقال خواسته ها و ایجاد انگیزه در كشتی گیران در شرایط حساس كشتی است، همان كاری كه بنا در المپیك 2012 لندن با شاگردانش كرد.
به هر ترتیب این موضوع نشان می دهد كه شورای فنی در اتخاذ تصمیمات خود شتابزده عمل می كند و شایسته بود كه شورای فنی در زمان انتخاب سرمربی تیم ملی از مربیان شاخص كشور دعوت بعمل می آورد و برنامه های آنان را دریافت و پس از بررسی و جمع بندی در مورد انتخاب سرمربی تصمیم گیری می كرد.
حال كه این مسئولیت مهم به علی اشكانی كه از كشتی گیران تحصیلكرده و عنوان دار ایران است، سپرده شده باید به همان مصوبه شورای فرنگی احترام گذاشت و به او تا بازی های آسیایی 2018 اندونزی فرصت داده شود تا برنامه های فنی خود را به همراه كادر فنی پیاده كند.
اینكه در فاصله كمتر از دو ماه مانده به جام جهانی سال 2017 تهران به اشكانی و كادر فنی اولتیماتوم داده می شود، دردی از كشتی فرنگی ایران دوا نمی كند.
متاسفانه كشتی فرنگی بعد از المپیك 2012 لندن، نوسانات زیادی در نتیجه و كادر فنی داشت و به نظر می رسد نبود ثبات در كادر فنی، یكی از دلایل افت این رشته مدال آور كشورمان است.
بنابراین از موسفید كرده های شورای فنی كه دهه های زیادی از عمر خود را در راه اعتلای كشتی ایران طی كرده اند انتظار می رود تا قبل از اتخاذ تصمیمات مهمی همچون انتخاب سرمربی، همه جوانب را در نظر گرفته و پس از انتخاب حداقل به مصوبه ای كه خودشان آنرا به امضا رسانده اند، پایبند باشند.
از سوی دیگر جام جهانی كشتی فرنگی كه قرار است روزهای 26 و 27 اسفند در تهران برگزار شود از نظر اهمیت در مرتبه ای پائین تر از رقابت های قهرمانی جهان قرار دارد و هشت تیم برتر دنیا از این پیكارها بدون توجه به نتیجه، به طور حتم پله ای برای ارتقا فرنگی كاران جوان خود بهره خواهند برد.
بنابراین شكست یا پیروزی در جام جهانی نیز نمی تواند معیار خوبی برای عملكرد علی اشكانی سرمربی تیم ملی كشتی فرنگی بزرگسالان باشد، چرا كه نسل جدیدی از فرنگی كاران جوان در این روزها به اردوی تیم ملی دعوت شده اند كه باید در چنین میدان هایی آبدیده شوند تا بتوانند در سال های آینده در پیكارهای قهرمانی جهان، بازی های آسیایی و المپیك 2020 توكیو كه كسب مدال از اهمیت فراوانی برخوردار است، افتخارآفرینی كنند.
ورزشی**1067**
خبرنگار: رضا رمضانی، انتشار دهنده: علی حبیبی
۰ نفر