به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از ساينس ديلي، سلول هاي مزانشيمي نوع خاصي از سلول هاي بنيادي هستند كه قابليت تبديل شدن به بافت سيستم لنفاوي و گردش خون و همچنين بافت همبند سراسر بدن از جمله استخوان و غضروف را دارند.
محققان در اين شيوه براي مقابله با سرطان از سلول هاي بنيادي شخص بيمار استفاده مي كنند.
براي اين منظور، ابتدا كپسول هاي مغناطيسي حاوي دارو به ابعاد 10 ميكرون را به بدن بيمار وارد مي كنند تا توسط سلول هاي مزانشيمي جذب شوند. سپس با استفاده از يك ميدان مغناطيسي خارجي، اين سلول ها را به سمت تومور هدايت مي كنند و پس از رسيدن آنها به هدف، دارو آزاد مي شود.
علت جذابيت سلول هاي مزانشيمي براي محققان اين است كه ذاتا قابليت حركت به سمت تومورهاي سرطاني را دارند. همچنين مي توان اين سلول ها را در شرايط كنترل شده به سلول هاي استخوان، چربي، غضروف، عضله يا بافت هاي پيوندي تبديل كرد. اين سلول ها در روش هاي درماني جايگزين و مهندسي ژنتيك نيز كاربرد دارند.
اين اولين بار است كه محققان توانستند كارآيي سلول هاي مزانشيمي را در انتقال كپسول هاي مغناطيسي و آزادسازي دارو براي مقابله با سرطان، به طور عملي به اثبات برسانند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Advanced Healthcare Materials منتشر شده است.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني*انتشار: زهره محتشمي پور
تهران- ايران- محققان دانشگاه پلي تكنيك تامسك، فناوري جديدي را توسعه دادند كه امكان كنترل سلول هاي بنيادي مزانشيمي را به منظور مقابله با سرطان فراهم مي كند.