به گزارش خبرنگار سياسي ايرنا، آيتالله محمدتقي مصباح يزدي عصر پنجشنبه به مناسبت سالروز نهم ديماه در مسجد امام صادق (ع) واقع در ميدان فلسطين افزود: انسانها به دو دسته كلي تقسيم مي شوند، انسانهايي كه در برابر مسايل سياسي و اجتماعي احساس مسئوليت نمي كنند و دسته اي ديگر كه مي كوشند هر بهايي را در اين راه بدهند و حتي از جانشان نيز بگذرند.
وي ادامه داد: اين دو گرايش كه يكي احساس مسئوليت در برابر مسايل سياسي و اجتماعي است و ديگري احساس بي تفاوتي به بعد شناختي انسان و نيز احساسات و گرايشهاي بشري است.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم گفت: انسان داراي عاطفه و وجدان است و نمي تواند در برابر مسائل اجتماعي بي تفاوت باشد و اين احساس مسئوليت سرچشمه بسياري از وقايع تاريخي است.
وي افزود: عامل اصلي حساسيت افراد به مسائل اجتماعي، عاطفه انساني است و عامل بعدي نيز همان شناخت است كه البته ممكن است در اين زمينه اشتباهاتي هم رخ دهد و برداشت نادرستي از مسائل اجتماعي و سياسي نيز توسط انسانها صورت گيرد.
آيت الله مصباح يزدي يادآور شد: از ابتداي تثبيت اسلام در جزيره العرب، اختلاف نظر هايي ميان اصحاب پيامبر در برخورد با مسائل سياسي و اجتماعي وجود داشته است و هركسي با تمسك به آيه يا روايتي از پيامبر به شكل خاصي عمل مي كرد اما بايد ديد كه علت نزول آن آيه يا دليل انجام آن رفتار از سوي پيامبر (ص) چه بوده است.
رييس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) اضافه كرد: كساني در اثر تفسير غلط از آيات و روايات منحرف شده اند و با تاسيس فرقه هاي خاص، از مسير مستقيم دور شده اند.
وي در ادامه گفت: برخي از گروه ها و افراد هستند كه نمي خواهم نام آنها را بياورم اما مي گويند كه ما نبايد با مسائل سياسي و اجتماعي كاري داشته باشيم تا امام زمان (عج) ظهور كند و اين نقصي است كه در شناخت افراد به وجود مي آيد و او را منحرف مي سازد.
عضو جامعه مدرسين حوزه علميه قم با اشاره به اينكه گاهي تفاسير غلط از آيات و روايات بدون قصد و غرض ورزي انجام مي شود، افزود: گاهي افراد به دليل عدم فهم يك مطلب يا به دليل اينكه دلشان نمي خواهد چيزي را كه باب ميلش نيست درك كند و بفهمد به مشكلاتي دچار مي شود.
وي در ادامه به انقلاب و دستاوردهاي آن اشاره كرد و گفت: اولين وظيفه ما اين است كه دستاورد انقلاب اسلامي كه با شهادت صدها هزاران نفر به دست آمده را حفظ كنيم كه اين كمترين وظيفه ماست.
مصباح يزدي افزود: نوجوانان 13،14 ساله فداكاري كردند تا نظام اسلامي كه كسي هم خوابش را هم نمي ديد، به دست جانشين امام زمان (عج) تاسيس شود.
آيت الله مصباح يزدي با بيان اينكه بايد بسيار بي عرضه باشيم كه نتوانيم اين انقلاب را حفظ كنيم تاكيد كرد: متاسفانه في الجمله اين خطر وجود دارد كه آثار انقلاب به آرامي كم رنگ شود. بايد نتايج انقلاب اسلامي را حفظ كنيم كه نتيجه خون صدها هزار شهيد است .
وي اضافه كرد: امام(ره)، شهدا و همه كارشناسان و مفسرين سياسي گفته اند براي اينكه حركت انقلاب به سرانجام نهايي خود برسد و ميوه هاي خود را به جهان تقديم كند، نياز به حركت دارد و بايد ادامه داشته باشد.
آيت الله مصباح يزدي با بيان اينكه اگر اسلام به طور كامل تحقق پيدا كند، زمين مانند بهشت مي شود گفت: وظيفه داريم تا به اندازه توان مان، يك قدم اين مسير را تسريع داده و آن را ادامه دهيم .
وي ادامه داد: اگر در جايي انحراف ايجاد شد، بايد آن را ترميم كنيم. بايد اين انقلاب و دستاوردهاي آن را به عنوان امانتي به نسل هاي بعد و همچنين كشورهاي ديگري كه تشنه اسلام هستند، برسانيم.
آيت الله مصباح يزدي با اشاره به خطرهايي كه در راه حفظ انقلاب بوجود مي آيد گفت: اولين خطر اين است كه فكر امام(ره) تحريف شود و كارايي خود را از دست بدهد. امام(ره) انقلاب كرد و ديد و بينش مردم را نسبت به اسلام و وظايف اجتماعي تغيير داد و در پي آن، انقلاب سياسي رخ داد.
وي ادامه داد: ما نسبت به معيشت، آزادي و عزت كشور و حتي كشورهاي اسلامي وظيفه داريم و بايد وقت، فكر، سرمايه و حتي جان خود را در اين مسير بدهيم و اين معني انقلابي گري است.
اين عضو جامعه مدرسين قم يادآور شد: بعضي ها مي گويند در كوه قاف دارد ارزش هاي اسلامي از بين مي رود، عده اي مي گويند به ما چه! اين وظيفه دولت است؛ به دولت مي گوييم، مي گويند وظيفه روحانيت است و ما فقط وظيفه تامين نان و امنيت مردم را داريم.
وي با اشاره به اظهارات وزير اسبق ارشاد كه گفته بود مسائل ديني به ما ارتباطي ندارد گفت: اين آقا مي گفت كه اسم ارشاد اسلامي را انجمن هاي اسلامي روي وزارت خانه گذاشته اند و شعاري بيش نيست. وظيفه ما همان فرهنگ و هنر زمان شاه است! البته اكنون اين فرد در انگليس است و دارد استراحت مي كند اما هم فكرانش در ايران هستند.
رييس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني(ره) در پايان گفت: انقلابي يعني براي اجراي اسلام در مجموعه ارزش ها تلاش كنيم و نه صرفا مسائل فردي، گاهي اقتضا مي كند كه حتي جان هم داد؛ اين انقلابي گري است.
وي با اشاره به ضرورت توجه به موضوع امر به معروف و نهي از منكر در جامعه گفت: برخي مي گويند كه امر به معروف و نهي از منكر زماني بايد انجام شود كه احتمال ضرر در اين زمينه وجود نداشته باشد اما سوال اين است كه چنين امر به معروفي براي كجا و در چه زماني انجام خواهد شد؟ در جامعهاي كه حكومت اسلامي وجود دارد امر به معروف تنها به مسائل روزمره مربوط نميشود بلكه اگر دين در خطر باشد ضرورت دارد كه امر به معروف و نهي از منكر انجام شود و ديگر دنبال احتمال ضرر داشتن يا نداشتن نيز نباشيم.
همايش جبهه پايداري به مناسبت نهم دي ماه با عنوان 9 دي احياي انقلاب اسلامي عصر امروز در مسجد امام صادق (ع) ميدان فلسطين و با حضور چهرههايي چون مرتضي آقاتهراني دبيركل جبهه پايداري، محمدحسين رحيميان دبيركل جبهه مردمي نيروهاي انقلاب اسلامي، صادق محصولي، آيت الله قرهي عضو مجلس خبرگان رهبري، كاظم صديقي، حسين الله اكرم و جمعي ديگر از شخصيتهاي سياسي برگزار شد.
سيام**1058**1569 **خبرنگار: محمد افضلي**انتشار: علي حبيبي
آيت الله مصباح يزدي: انقلاب و دستاوردهاي آن امانتي است كه بايد به نسل هاي بعدي منتقل شود
۹ دی ۱۳۹۵، ۱۸:۳۱
کد خبر:
82366758
تهران-ايرنا- رييس موسسه آموزشي و پژوهشي امام خميني (ره) با بيان اين كه انقلاب و دستاوردهاي آن امانتي در دست ما است گفت: اگر در جايي انحراف ايجاد شد، بايد آن را ترميم كنيم چرا كه بايد اين انقلاب و دستاوردهاي آن را كه امانت در دست ما است به نسل هاي بعد و همچنين كشورهايي كه تشنه اسلام هستند، برسانيم.