محمدمهدي تندگويان، عضو كميسيون معماري و شهرسازي شوراي شهر تهران كه پيش از اين حدود ١٠ سال در هيئتمديره شركت سهامي نمايشگاههاي بينالمللي عضويت داشته است، پس از اخبار و حواشي كه در چند ماه اخير پيرامون نمايشگاه سايت سئول و نمايشگاه شهر آفتاب و ترافيك و ترافيك سياسي مطرح كرده و ديگران مطرح كردهاند، با خبرنگاران صحبت كرد.
او ضمن توضيحاتي درباره سابقه نمايشگاه سايت سئول و سابقه واگذاري آن به بخش خصوصي و مقاومتهاي دولتي در مقابل آن، تصريح كرد: سالها قبل قرار بود اين مجموعه به بخش خصوصي واگذار شود و در سياستهاي اصل ٤٤ هم بر آن تأكيد شد، اما با فشارهايي، آن را از بند مربوطه خارج كردند و تا امروز در مالكيت آستان قدس و در اجاره وزارت صنعت است و اتفاقا دفعات برگزاري نمايشگاهشان هم در اين مدت از ٦٠ – ٧٠ مورد به بيش از ٩٥ مورد رسيده است.
تندگويان درباره واگذاري شهر آفتاب نيز با بيان اينكه اين نمايشگاه به عنوان مابهالتفاوت ديون ميخواهد به بانك شهر واگذار شود، گفت: معناي واگذاري متفاوت است؛ چراكه در واگذاري به بخش خصوصي بايد مزايده برگزار و مديريت به اصلحترين فرد واگذار شود. او ميگويد درباره صنعت نمايشگاهي كه وجود دارد، رانتهاي زيادي ردوبدل ميشود كه فشارهاي نيروي انساني و امتيازهاي فيمابين افراد اجزاي كوچكي از اين رانتها هستند و در اين سالها انتصابات غيرتخصصي و دستوري اين مجموعه را دچار مشكل كرده است.
او در پاسخ به اين سؤال كه آيا قبول دارد اشتباه و الگوي غلطي كه از نمايشگاه بينالمللي دولت در اين سالها درست كرده، حالا درباره شهرآفتاب از سوي شهرداري تهران در حال تكرار است، گفت: ما هيچگاه موافق ورود و شروع تصديگري شهرداري در مركز نمايشگاهي نبوديم، اما شوراي دوم در هر صورت اين موضوع را تشخيص داده و مصوبه هم دارد كه در آن شهرداري را موظف به تشكيل مركز نمايشگاهي جايگزين كرده و حتي به طور غيرقانوني شهرداري را ملزم به جلوگيري از برگزاري نمايشگاه جديد در مركز نمايشگاهي سئول كرده است.
او افزود: بنده بارها اعلام كردم، بههيچوجه موافق نيستم شهرداري سايت نمايشگاهي بسازد؛ چراكه نه جزء شرح وظايف آن است و نه برنامه و درآمدي دارد.
در اين فضاي شتابزده از شهرداري خواسته شد يك سايت نمايشگاهي نيز بسازد.
البته در مصوبه شورا تأكيد شده كه اين كار با همكاري بخش خصوصي باشد، اما شهرداري نتوانست بخش خصوصي را جذب كند و شهر آفتاب با حداقل هزارو ٧٠٠ ميليارد تومان سرانه شهر و پول مردم ساخته شده است و حالا ما مجموعه نمايشگاهي را داريم كه براي برگزاري نمايشگاههاي تخصصي آمادگي ندارد.
تندگويان افزود: شرايط بهگونهاي است كه تا دولت و شهرداري توافق نكنند، اين مجموعه و هزينه روي زمين ميماند؛ چراكه سازمان توسعه و تجارت كه مجوز برگزاري نمايشگاه را صادر ميكند، مجوزي براي شهر آفتاب نميدهد و بهاينترتيب عملا آنجا خالي ميماند.
از نظر كيفيت نميتوان گفت سايت سئول و سايت شهر آفتاب بر يكديگر ارجحيتي دارند.
وي با اشاره به فعاليت مركز نمايشگاههاي تخصصي شهرداري در بوستان گفتوگو، بيان كرد: يكي از مشكلات من با شهرداري اين است كه اگر مسئولان شهرداري مدعي هستند كه دولت بايد سايت سئول را تعطيل كند، چرا خودشان در بوستان گفتوگو نمايشگاه برگزار ميكنند و چرا نمايشگاه حملونقل عمومي شهرداري تهران در بوستان گفتوگو برگزار شد و چرا معاون حملونقل شهردار تهران اين نمايشگاه را در شهر آفتاب برگزار نكرد؟
علاوه بر اينها چرا شهرداري تهران جلوي برگزاري نمايشگاه در مصلاي تهران را نميگيرد؟ درحالحاضر نمايشگاههاي متعددي، از جمله در سالن حجاب، سئول، بوستان گفتوگو، برج ميلاد و... داريم كه بايد اين مسائل در شوراي مشتركي ساماندهي شوند.
او ضمن تأييد مجدد توييتهاي خود با محوريت ترافيك سياسي گفت: برداشتم اين است كه مدل ترافيك تهران معقول نيست و درحاليكه تغييري در وضعيت خودروها، بزرگراهها و همچنين وضعيت آبوهوا نداشتهايم، ترافيك تهران قفل شده است و اين نشان ميدهد يك اتفاقي افتاده است.
او افزود: از نظر ما شهردار تهران درباره توزيع عادلانه اعتبارات حملونقل به مردم اجحاف كرده و بهتر بود به جاي تونل صدر و نيايش در آستانه انتخابات ٩٢، دو خط مترو تهران را تمام ميكرد و تحويل ميداد.
او ضمن بيان اينكه «معتقدم برخي به نوعي ترافيك تهران را به سمت قفلشدن هدايت ميكنند» و «ممكن است تغييرات مديريتي در معاونت ترافيك هم يكي از دلايل باشد»، در توضيح تكميلي گفت: «گاهي با تعويض يك مربي فوتبال ممكن است تيم افت كند و حتي بدون هماهنگي قبلي بدنه تيم خود را عقب بكشند و گل بخورند».
روزنامه شرق
9353
تهران- روزنامه شرق- شماره 2765- عضو شوراي شهر تهران دليل اصلي اختلاف درباره نمايشگاه بينالمللي تهران و مركز نمايشگاهي تازهتأسيس شهر آفتاب و ارتباط آن با ترافيك تهران را تقابل دولت و شهرداري از سالهاي گذشته تاكنون ميداند و معتقد است دو طرف در شرايط موجود منفعتهايي دارند و همين اختلاف تاكنون نگذاشته اين صنعت بزرگ به جايگاه و شرايط خود برسد.