۱۴ دی ۱۳۹۵، ۱۲:۳۴
کد خبر: 82372564
T T
۰ نفر
افزايش 53 درصدي توليد بوقلمون در همدان/ خواص گوشت بوقلمون را بدانيم

همدان- ايرنا- معاون بهبود توليدهاي دامي سازمان جهاد كشاورزي استان همدان گفت: توليد گوشت بوقلمون در 9 ماهه سال جاري در استان همدان 53 درصد افزايش يافته است.

'محمد نظرپور' روزسه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: ميزان توليد گوشت شترمرغ در سال 94 بيش از 198 تن بوده است اما توليد 9 ماهه امسال به 419 تن رسيده است.
وي اظهار كرد: هشت واحد پرورش بوقلمون در استان همدان وجود دارد كه 5 واحد در دولت تدبير و اميد احداث شده است.
وي بيان كرد: اين تعداد واحد پرورش بوقلمون با ظرفيت بيش از 38 هزار قطعه در شهرهاي همدان، ملاير، نهاوند، فامنين، كبودرآهنگ و بهار است.
وي با بيان اينكه براي توسعه اين صنعت، 11 فقره پروانه تاسيس با ظرفيت 60 هزار قطعه صادر شده است افزود: در حال حاضر كشتارگاه بوقلمون در استان همدان وجود ندارد اما با توجه به اينكه توليد انبوه اين صنعت نيست احداث كشتارگاه براي آن اقتصادي نبوده است.
وي با بيان اينكه بوقلمون هاي توليدي براي كشتار به استانهاي همجوار ارسال مي شود افزود: 50 درصد از بوقلمون كشتار شده براي مصرف داخل استان است.
معاون بهبود توليدهاي دامي جهادكشاورزي همدان افزود: سرانه مصرف گوشت بوقلمون در كشور 200 گرم و در كشورهاي پيشرفته 4 كيلوگرم است .
نظرپور گفت: بوقلمون كلسترول خون را كاهش داده و آرامش و سرحالي ايجاد و از سرطان جلوگيري نيز مي‏كند، همچنين ترشح هورمون تستوسترون را افزايش داده و سيستم ايمني را تقويت مي‏كند.
نظرپور اضافه كرد: فسفر موجود در بوقلمون چهار برابر ميگو مي باشد كه يك غذاي دريايي است همچنين بهتر است كه بدانيد 80% عامل تشكيل كلسيم در استخوان هاي بدن فسفر است.
وي اظهار كرد: در بوقلمون مقدار زيادي امگا 3 وجود دارد كه باعث باز شدن مجاري عروق بدن و پايين آورنده كلسترول مي شود و از مزمن شدن بيماري ها جلوگيري مي كند.
7523/6993
خبرنگار: مرضيه بختياري**انتشار دهنده: اكبر بهاروند