۱۵ دی ۱۳۹۵، ۱۲:۳۳
کد خبر: 82374055
T T
۰ نفر
حمله به زندان« الجو» بحرین و تداوم سیاست های نسنجیده آل خلیفه

تهران - ایرنا - وزارت كشور بحرین سه روز پیش از حمله یك گروه مسلح به زندان« الجو» در شرق این كشور و فرار شماری از زندانیان خبر داد، نیروهای امنیتی بحرین بدنبال این واقعه ،با ایجاد ایست های بازرسی متعدد،تمامی مناطق بحرین ،بویژه مناطق شیعه‌نشین را تحت كنترل شدید قرار دادند.

بنا بر گزارش رسانه‌های دولتی بحرین، پنج فرد مسلح به زندان الجو حمله كرده، یك زندانبان را كشته و 10 زندانی را فراری داده‌اند؛ وزارت كشور بحرین مدعی شده بود كه زندانیان فراری مرتكب قتل، اعمال اقدامات تروریستی و خشونت‌ورزی شده اند و آنها را به اعدام محكوم كرده بود.
این رسانه های دولتی بحرینی مدعی شدند كه ایران در این حادثه دخیل است و دلیل پوچ این ادعا را نیز «موفق خواندن عملیات از سوی یك تلویزیون بخش خصوصی بنام «اهل البیت» در عراق عنوان كرده اند .
زندان «الجو» مركز اصلاح و تربیتی است كه زیر نظر وزارت كشور بحرین فعالیت می‌كند. همزمان با بیداری اسلامی و انقلاب 14 فوریه بحرین 1000 نفر از معترضان سیاسی در بحرین بازداشت و به این مركز امنیتی انتقال داده شدند. در زندان «الجو» علمای مبارزی چون«شیخ عبدالجلیل المقداد»، «شیخ علی سلمان»، «شیخ محمد حبیب المقداد»، «شیخ میرزا المحروس» و «شیخ سعید النوری» از سوی نیروهای امینتی زندانی شده بودند.
توجه به این نكته، نشان می دهد كه ادعای واهی رژیم بحرین در مورد هویت فراری داده شدگان مبنی بر گروه‌های خشن سیاسی از اساس باطل است و ادعای رسانه های دولتی بحرینی مقرون به صحت نیست.
در حالی كه ابعاد دقیق این حادثه هنوز مشخص نشده است برخی مقامات بحرینی بار دیگر انگشت اتهام خود را به سوی ایران نشانه رفتند. وزارت كشور بحرین ضمن متهم كردن ایران به دست داشتن در این حمله مدعی شد كه « كانال تلویزیونی «اهل البیت» كه درعراق ضبط و پخش می شود، حمله به كانون اصلاح و بازپروری در منطقه جو را موفق خوانده است و همین امر نشان‌دهنده حمایت ایران و ارتباط مستقیم آن با عملیات‌های تروریستی و دخالت این كشور در امور داخلی بحرین است.
این در حالی است كه فرار زندانیان از زندان‌های بحرین امری معمول در فضای امنیتی این كشور بوده است و در سال 2011 و در اوج قیام مردم بحرین 109 زندانی كه بیشتر در جریان اعتراضات مربوط به بیداری اسلامی دستگیر و زندانی شده بودند كه توانستند از زندان «الجاف» فرار كنند. همین وضعیت در سال 2012 نیز تكرار شده است كه نشان دهنده عادی بودن این موضوع در فضای امنیتی این كشور عربی است.
جنجال رسانه های دولتی بحرینی در موضوع زندان « الجو» در حالی است كه حوادث رخ داده در سال 2016 از جمله لغو تابعیت شیخ احمد عیسی قاسم رهبر شیعیان بحرین، یك زلزله سیاسی در كشور به شمار می رود و با در نظر گرفتن همه شاخص های سیاسی، اقتصادی، امنیتی و انسانی می توان سال گذشته میلادی را یكی از بدترین سال هایی دانست كه مردم بحرین آن را تجربه كردند.
تداوم برخورد غیرقانونی نیروهای امنیتی بحرین علیه شیعیان در حالی است كه منطقه «الدراز» محل سكونت شیخ عیسی قاسم و یكی از بزرگترین مناطق بحرین در سال 2016 برای شش ماه مورد محاصره امنیتی، نظامی، اقتصادی، سیاسی، دینی و اجتماعی از سوی نیروهای رژیم آل خلیفه قرار گرفت و این محاصره همچنان نیز ادامه دارد و افزون برآن، حكم هفت سال زندان شیخ علی سلمان رهبر مخالفان شیعه بحرین مورد تایید قرار گرفت و دفتر جمعیت الوفاق بسته شد زیرا خواستار پیگیری مطالبات مردمی و اصلاحات سیاسی بود.
از سوی دیگر، جمعیت اسلامی «التوعیه» كه متصدی اجرای طرح ها و برنامه های دینی، فرهنگی ،اجتماعی و انسانی با هدف تحكیم وحدت اسلامی و تقریب بین مذاهب بحرین بود، به دست حكومت بسته شد و این اقدامات نشان از برخورد غیرقانونی حاكمیت بحرین با اقلیت شیعیان دارد.
این در حالی است كه شرایط برای بسیاری از زندانیان سیاسی شیعه در این زندان سخت بوده و مقام های زندان دستور آزار و شكنجه آن ها را داده و از خروج زندانیان به خارج از سلول و محیط باز زندان جلوگیری می كنند.
در همین حال قرار بود گروهی از سازمان صلیب سرخ جهانی از این زندان بازدید كنند كه تاكنون گزارشات هیأت اعزامی صلیب سرخ در هاله ای از ابهام قرار گرفته است.
تداوم برخورد های غیرقانونی و ضد حقوق بشری رژیم بحرین در حالی است كه مقامات امنیتی آل خلیفه در ادامه اعمال محدودیت علیه جامعه اكثریت شیعه این كشور، حمله مقدسات آنها و بازداشت آیت الله شیخ عیسی قاسم عالی ترین مرجع دینی، شش تن از علمای شیعه را برای بازجویی به مركز پلیس احضار كرد كه سرنوشت آنان نیز هنوز مشخص نشده است.
بحرین از زمان سركوب قیام مردمی این كشور در سال 2011، صحنه اعتراض های اصلاح طلبانه مردمی بوده است و نیروهای امنیتی آل خلیفه با كمك نظامیان سعودی و مأموران امنیتی امارات در قالب نیروهای سپر جزیره و نظامیان چند كشور دیگر عربی با استقرار در بحرین، اعتراض های مردمی را سركوب كردند و بر شدت اقدامات غیر قانونی خود افزودند.
اكنون كه رژیم آل خلیفه در بحرین كه با چالش های بسیاری روبروست، تداوم برخورد های خشن و اتخاذ سیاست های ضد شیعی از سوی نهادهای امنیتی این كشور نشان از قدرت مردمی تشیع در لایه های مختلف جامعه این كشور و تنگ تر شدن عرصه داخلی بر نیروهای وابسته به رژیم آل خلیفه است كه همین امر موجب شده است برخی مقامات بحرینی برای فرار از اتهامات وارده به خود و نیز تشدید فضای امنیتی در داخل، دست به اقدامات غیرقانونی علیه شیعیان بزنند و ماجرای زندان الجو نیز در همین چارچوب قابل ارزیابی و تحلیل است.
بی تردید مطرح شدن موضوع زندان الجو و طرح اتهامات بی پایه و اساس علیه شیعیان، نشان از دروغگویی آشكار رژیم آل خلیفه علیه شیعیان و وخیم تر شدن اوضاع امنیتی و سیاسی این كشور عربی است كه اكنون با چالش های گوناگونی در عرصه داخلی و منطقه ای روبرو است.
خاورم**9377** گزارش: حمیداوضح -انتشار دهنده:مرضیه فاتحی
۰ نفر