به گزارش خبرنگار ایرنا ، حجت الاسلام محمدمهدی احمدی میانجی چهارشنبه در همایش سالانه شوراهای حل اختلاف استان فارس در شیراز افزود: شورای حل اختلاف با همت مردم و قضات بعد از طی چند سال هنوز پابرجا و مستحكم تر از قبل است،آینده شوراها را آینده ای روشن می بینم.
وی ادامه داد:شورای حل اختلاف مورد تایید رهبر معظم انقلاب، رئیسجمهوری و رئیس قوه قضاییه است و با تاكید بر جنبه مردمی بودن به كار خود ادامه می دهد .
احمدی میانجی با بیان اینكه 13 هزار نفر نیروی جوان تحصیل كرده در شوراهای حل اختلاف اشتغال دارند افزود: یكی از دغدغه های بسیار بزرگ ما در حوزه شورای حل اختلاف، تامین نیروی انسانی است.
رئیس شوراهای حل اختلاف كشور گفت:بخشی از نیروهای انسانی شوراها را افراد مسن و بازنشسته و با تجربه تشكیل می دهند، بخشی دیگر نیز جوانان جویای كار و جوانان تحصیل كرده هستند كه به رغم تعهدنامه آنها برای حضور افتخاری در مجموعه،اشتغال افتخاری را برای همیشه نمی توان تداوم داد .
وی اضافه كرد: نیت و هدف اصلی این افراداشتغال است، شرایط كشور نیز متاسفانه به لحاظ اقتصادی طوری است كه نیروی جوان تحصیلكرده بیكار بسیار داریم لذا باید چاره ای برای آن اندیشید.از سویی استخدام 13 هزار نفر به صورت یك جا امكان پذیر نیست و از سویی این افراد سالهای جوانی عمر خود را در شوراها گذاشته اند .
معاون قوه قضاییه و رییس شوراهای حل اختلاف كشور با اشاره به اینكه تلاش داریم نیروهای خود را ساماندهی كنیم، افزود: در سال جاری درخواست ما استخدام 30 درصد از نیروهای شوراها در دستگاه قضایی بوده است كه با استخدام 20 درصد موافقت شده است ، یعنی 20 درصد از استخدامهای با آزمون شورای حل اختلاف از بین نیروهای خود شورا انتخاب میشوند.
حجت الاسلام احمدی میانجی گفت:در شهرهای مختلف مردم برای سرپا ماندن شوراها تلا شهای فراوانی داشتته اند در برخی از شهرها ساختمان های شورا با هزینه مردمی ساخته شده است ، در بسیاری از موارد زمین اهدا شده است، در مجموع مردم برای ماندن شوراهای حل اختلاف نظر مثبت دارند .
وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینكه باید آستانه تحمل مردم را بالا برد گفت: متاسفانه ما در جامعه ای زندگی می كنیم كه به رغم آموزه های معنوی و دینی مبنی بر رواج مهر و مهربانی در بسیاری از جنبه ها با هم مهربان نیستیم؛ این همه عصبانیت و دعوا و نامهربانی در جامعه برای چیست؟ چرا در بسیاری از موارد برای هم دلسوزی نمی كنیم؟ چرا باید كوچكترین اختلاف تبدیل به پرونده شود و به دستگاه قضایی بیاید؟چرا زن و شوهر كه با هم اختلاف دارند و نمی توانند با هم زندگی كنند با مدارا از هم جدا نمی شوند؟ چرا باید دو طایفه در جدایی دو زن و شوهر با هم درگیر شوند؟ شوراهای حل اختلاف باید بتوانند این مسایل را ریشه یابی كنند و جامعه را به سمت صلح و سازش ببرند.
رئیس كل دادگستری استان فارس در این نشست گفت:وظیفه خطیر شوراهای حل اختلاف پرداختن به صلح و سازش و ختم منازعه است و به دلیل خشكاندن ریشه های نزاع نقش مهمی در برقراری آرامش و امنیت در جامعه دارند و اهمیت كار شوراه ها در همین خشكاندن ریشه نزاع است .
علی القاصی مهر شوراهای حل اختلاف را نهادهای مدنی برآمده از بطن مردم دانست و گفت : پرونده های مهم و دعاوی سنگیی در این شوراها مورد رسیدگی قرار گرفته و به صلح انجامیده است .
القاصی با بیان اینكه شوراها حل اختلاف جزو لاینفك دادگستری ها و جزئی از اجزای قوه قضاییه بشمار می آیند گفت: فلسفه وجودی این شوراها قطع منازعه و بنیان گذاری صلح و سازش بین مردم است.
رئیس كل دادگستری استان فارس بیان كرد : صلح و سازش نیازمند یك هنر و مهارت خاصی است كه ریشه در ابعاد شخصیتی و ظرفیتهای اخلاقی دارد ، افرادی كه حوزه صلح و سازش قدم برمی دارند انسانهای وارسته و با اصالت خانوادگی و صاحب نفوذ كلام هستند و امروز شوراهای حل احتلاف ما از این مجموعه افراد تشكیل شده است.
وی با بیان اینكه خروجی اقدامات و عملكرد شوراهای حل اختلاف آثار مهمی در راستای نظم و امنیت در جامعه دارد گفت : در آموزه های دینی بر روی مسئله صلح و سازش تاكید زیادی شده است ، امروز شوراهای حل اختلاف در سراسر كشور از ظرفیت زیادی دراین زمینه برخوردار است .
رئیس كل دادگستری استان فارس همچنین گفت : از سال 82 با آغاز فعالیت شوراهای حل اختلاف دراستان فارس سه میلیون پرونده به شوراهای حل اختلاف ارجاع و بررسی شده و امسال نیز تاكنون شش هزار و 500 فقره پرونده تحت رسیدگی این شوراهاست.
به گفته وی در سال گذشته نیز 190 هزار و 152 پرونده به شوراهای استان فارس وارد شده كه در مقایسه با آمار ورودی پرونده به دادگستری های فارس حدود 43درصد از این پرونده ها وارده شوراها بوده است.
رئیس كل دادگستری فارس با اعلام اینكه از ابتدای تشكیل این شوراها تاكنون 609 هزار پرونده منتهی به صلح و سازش شده است ، گفت: در سال گذشته از مجموع پرونده های وارده به شوراهای استان فارس 33 درصد منتهی به صلح و سازش شده كه این میزان موفقیت بین مردم و جامعه پیامدهای بسیار مهمی در تثبیت امنیت و آرامش داشته است.
خبرنگار : نیكنام خشنودی ** انتشاردهنده:غلامرضا مالك زاده
6113 / 1876
شیراز - ایرنا - معاون قوه قضاییه و رئیس شوراهای حل اختلاف كشور با بیان اینكه شوراها باید به دنبال صلح و سازش باشند و به صدور رای كمتر بپردازند اظهار داشت:شوراهای حل اختلاف نهاد مردمی و برخاسته از متن مردم است و جنبه مردمی بودن شوراها همواره باید حفظ شود.