به گزارش ایرنا، خانم «تسای» كه اواخر دی ماه سال 94 رئیس جمهور این منطقه شد از حزب پیشرو (توسعه دمكراتیك) است؛ حزبی كه از دیدگاه چین دارای دیدگاه های استقلال طلبانه بوده و بخش هایی از اساسنامه آن نیز از استقلال و منفك شدن تایوان از چین حمایت می كند.
از سوی دیگر این حزب روابط نزدیكی نیز با آمریكا دارد و چین نگران است كه گسترش این ارتباط تمامی تلاش های پكن را برای نزدیك شدن به وحدت با تایوان بی نتیجه و خنثی كند.
بروز این نگرانی كه طی هفته های اخیر شدت بیشتری نیز یافته، باعث شده تا ارتش چین اعلام كند «خود را برای هر اقدامی از سوی تایوان كه منجر به استقلال این جزیره شود، مجهز و تقویت كرده است».
تارنمای «یی سی» چین روز پنجشنبه در گزارشی نوشت: منابع آگاه از ارتش چین اطلاع داده اند كه این كشور نگران است گسترش روابط تایوان با دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری منتخب آینده آمریكا، موجب رویكرد جدی تر استقلال طلبان به جدا كردن این جزیره از خاك سرزمین مادری باشد.
همزمان این منابع تصریح كرده اند كه یكی از این راه ها مهار استقلال طلبان در تایوان برگزاری رزمایش هایی در نزدیكی این جزیره است.
در همین حال اعلام شده كه چین قصد دارد در صورت لزوم محدودیت های اقتصادی علیه تایوان در نظر بگیرد و پیشتر نیز در این زمینه هشدار داده است.
تارنمای چینی نوشت: از دیدگاه مسئولان چین بزرگترین تهدید برای این كشور در زمان حاضر استقلال طلبان تایوان هستند و اداره امور تایوان در دولت چین در باره آنها هشدار داده است.
هنوز مشخص نیست كه پكن چه زمانی علیه تایوان وارد عمل خواهد شد اما در هفته های اخیر مساله تایوان یكی از اصلی ترین بحث ها در میان مسئولان نظامی چین بوده است.
گفت وگوی تلفنی ترامپ با خانم «تسای اینگ ون» رهبر تایوان در ماه گذشته میلادی موجب شد تا موضوع تایوان كه سال ها برای چین با افت و خیز زیادی همراه نبود بار دیگر به محور اصلی موضوعات سیاسی این كشور تبدیل شود.
ترامپ در ابتدای ماه جاری میلادی برخلاف همتایان پیشین خود در چند دهه گذشته، با خانم «تسای اینگ ون» رهبر تایوان گفت وگوی تلفنی داشت و از همان زمان مشخص بود كه به دلیل حساسیت بالای مساله تایوان برای پكن روزهای تیره ای پیش روی روابط دو طرف شكل خواهد گرفت.
اما این پایان كار نبود و ترامپ بار دیگر در توئیتی خاطر نشان كرد كه حق دارد به جزیره تایوان كه میلیاردها دلار سلاح از آمریكا می خرد توجه كرده و گفت و گوی تلفنی با رهبر آن داشته باشد.
چین البته بعد از این تماس، به ترامپ هشدار داد كه ارتباط با تایوان از سوی دولت آینده آمریكا عبور از خط قرمز پكن تلقی می شود.
از سوی دیگر «چینگ چونگ شی» سخنگوی وزارت دفاع تایوان گفته است كه این جزیره خود را برای اقدامات نظامی احتمالی چین آماده كرده است.
«تسای» رهبر تایوان در پیام خود به مناسبت سال نو میلادی اعلام كرده بود، قصد دارد روابطی صلح آمیز با چین داشته باشد اما پكن در این باره هنوز قانع نشده است.
قرار است او اواسط ماه جاری میلادی در جریان سفر به آمریكای لاتین توقف كوتاهی نیز در شهرهای هوستون و لس آنجلس داشته باشد و پكن از آمریكا خواسته است میزبان وی نباشد.
تایوان و چین در پایان جنگ داخلی سال 1949 میلادی از یكدیگر جدا شدند، اما پكن این جزیره را بخشی از خاك كشور چین می داند و مایل است كه در تایوان بعد از پیوستن به سرزمین مادری، الگوی «یك كشور و دو نظام» را همچون هنگ كنگ وجزیره ماكائو پیاده كند.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - در حالیكه با روی كار آمدن «تسای اینگ ون» در تایوان و بیان برخی سخنان و انجام تحركات تازه توسط وی باعث ایجاد تنش در روابط سیاسی این منطقه با پكن شده، ارتش چین از آمادگی خود برای جلوگیری و مقابله جدی با استقلال تایوان خبر داده است.