۱۸ دی ۱۳۹۵، ۱۶:۳۷
کد خبر: 82377796
T T
۰ نفر
پايين بودن عمرمفيد ساختمان ها؛ چالش مهم صنعت ساخت وساز كشور

تهران - ايرنا - پايين بودن عمر مفيد ساختمان ها و مقاومت آنها در برابر بلاهاي طبيعي از جمله زلزله، از مهم ترين چالش فراروي صنعت ساخت و ساز كشور به شمار مي رود.

به گزارش ايرنا، درحالي عمر مفيد ساختمان ها در ايران به حدود 25 سال رسيده كه عمر مفيد بسياري از ساختمان ها در كشورهاي پيشرفته جهان بيش از 100 سال است.
توسعه صنعتي سازي، تدوين گواهينامه‌ها و برندسازي در حوزه ساخت و ساز و استفاده از تجارب موفق كشورهاي توسعه يافته در صنعت ساختمان در افزايش عمر مفيد ساختمان ها در ايران بسيار تاثيرگذار خواهد بود.
علي ابراهيم زاده كارشناس صنعت ساختمان با اشاره به اين كه پايين بودن عمر مفيد ساختمان ها مي گويد: براي حل معضل عمر مفيد ساختمان ها و افزايش طول عمر بناها در ايران استفاده از فناوري هاي جديد بايد مورد توجه جامعه مهندسان و تمام دست اندركاران صنعت ساختمان قرار گيرد.
وي تاكيد كرد: با توجه به افزايش روز افزون جمعيت شهري و اهميت مسكن در اقتصاد ملي استفاده از فناوري ها و تكنولوژي هاي جديد در حوزه ساخت و ساز كشور بسيار ضروري است تا علاوه بر افزايش عمر مفيد ساختمان ها، هزينه هاي ساخت نيز با توجه به سرعت ساخت و سازها در كشور، كاهش يابد.
به گفته اين كارشناس ساختماني، ايران به عنوان يك كشور زلزله خيز شناخته مي شود و سبك سازي ساختمان ها با فناوري هاي جديد آنها را در برابر زلزله مقاوم خواهد كرد. همان طور كه در برخي از كشورهاي جهان بسياري از ساختمان ها در برابر زلزله 7 يا 8 ريشتري نيز بسيار مقاوم هستند.
ابراهيم زاده معتقد است، فرهنگ سازي، وضع قوانين و مقررات مناسب در حوزه ساخت و ساز و افزايش سرمايه گذاري بخش خصوصي با استفاده از روش هاي صنعتي سازي در دراز مدت تأثيرهاي مثبت بسياري بر حوزه ساخت و ساز كشور خواهد داشت.
وي در ادامه از برگزاري نمايشگاه بين المللي صنعت ساختمان و فناوري هاي نوين ( ايران بيلدكس) در روزهاي ششم تا نهم اسفند ماه امسال با حضور 250 شركت داخلي و 70 شركت خارجي از 15 كشور جهان در تهران خبر داد و گفت: با حضور متخصصان داخلي و خارجي آخرين دستاوردهاي حوزه ساخت و ساز با برگزاري سه همايش تخصصي در اين نمايشگاه ارايه مي شود.
ابراهيم زاده «همايش نقش فناوري هاي نوين در توسعه صنعت ساختمان »، « راهكارهاي افزايش عمر مفيد بنا » و « مقاوم سازي ساختمان هاي ايراني در برابر زلزله » را سه همايش تخصصي اين نمايشگاه اعلام كرد كه همزمان با حضور كارشناسان و متخصصان با عرضه تجهيزات و مصالح ساختماني در حوزه ساخت و ساز برگزار مي شود.
در صنعت ساختمان سازي سه عامل مصالح مناسب، مهارت نيروي انساني و نظارت نيروي انساني متخصص نقش مهمي دارد و بايد تلاش كنيم هر سه عامل صنعت ساخت و ساز در كشور به خوبي به وظايف خود عمل كنند.
سهم مصالح ساختماني مناسب و استفاده نكردن از مصالح ساختماني نامرغوب مهم ترين علت كاهش كيفيت ساختمان‌ها در كشور است كه سبب مي شود مقاومت ساختمان ها در برابر بلاياي طبيعي نيز بسيار پايين باشد.
برخي از كارشناسان ساختماني معتقدند: بررسي بسياري از خرابي هاي ساختمان ها هنگام زلزله نشان مي دهد كاربرد مصالح غيراستاندارد و همچنين اجراي ناقص ساخت و ساز باعث ويراني بيشتر مي شود.
رعايت اصول ايمني در ساخت و ساز با مصالح كيفي و نظارت بر آن از مهمترين عوامل تاثيرگذار در طولاني بودن عمر مفيد ساختمان ها است و بي توجهي به اين مساله مهم در واقع هدردادن بخشي از سرمايه هاي ملي است.
ايران يكي از كشورهاي زلزله خيز جهان است و در معرض ديگر بلاياي طبيعي مثل سيل نيز قرار دارد، لذا مصرف مصالح ساختماني مرغوب مي تواند مقاومت ساختمان ها را در برابر عوامل مخرب افزايش دهد.
دستگاه هاي اجرايي بايد پيش از اينكه مصالح ساختماني توليدي وارد بازار شود به صورت مستمر از اين مصالح نمونه برداري و تحت آزمايش هاي شيميايي، فيزيكي و مكانيكي قرار دهند تا از ورود مصالح نامرغوب ساختماني به بازار جلوگيري شود.
اقتصام**1108**1561**گزارشگر:ايرج منصوري** انتشاردهنده: مژگان توانا
آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان در كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://telegram.me/irnaeco