۲۱ دی ۱۳۹۵، ۲:۲۰
کد خبر: 82381270
T T
۰ نفر
لندن توافق یكطرفه در رابطه با حضور اتباع اروپایی در انگلیس را رد كرد

لندن - ایرنا - وزارت كشور انگلیس روز دوشنبه تصریح كرد كه لندن به صورت یكجانبه از حضور اتباع اروپایی در انگلیس بدون دریافت تضمین از سوی اتحادیه اروپا برای اتباع انگلیسی ساكن در این اتحادیه، حمایت نخواهد كرد.

به گزارش ایرنا، وزارت كشور انگلیس در یادداشتی خطاب به كارزار مدنی موسوم به «3میلیون» كه فرازهایی از آن در روزنامه گاردین منتشر شد اعلام كرد: توافق یكجانبه [در خصوص وضعیت اقامت اتباع اروپایی مقیم انگلیس] پیش از آغاز مذاكرات [برگزیت] سبب از بین رفتن قدرت چانه زنی ما در رابطه با وضعیت اتباع انگلیسی ساكن در سایر كشورهای اروپایی شده و انگلیس را بلافاصله در موضع ضعیف تری قرار می دهد.
این نامه كه به امضاء «پیتر گرانت» مسئول بخش تردد آزاد وزارت كشور انگلیس رسیده است ، می افزاید: نخست وزیر انگلیس به صورت روشن اعلام كرده كه خواهان حمایت از وضعیت اتباع اروپایی ساكن انگلیس است. اما چنانچه حق اتباع انگلیسی در سایر كشورهای اروپایی محافظت نشود ما نیز متقابلا قادر به حفظ شرایط نخواهیم بود.
گاردین در گزارشی روز دوشنبه نوشت: كارزار مدنی 3میلیون اواخر سال گذشته میلادی در نامه ای خطاب به «امبر راد» وزیر كشور انگلیس هشدار داد چنانچه وضعیت حضور اتباع اروپایی ساكن انگلیس مشخص نشود، این احتمال می رود كه دست كم یك میلیون نفر پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا با خطر اخراج مواجه شوند.
این روزنامه انگلیسی افزود: در این نامه اشاره شده است كه خانواده های اروپایی نسبت به آینده وضعیت اقامتی شان در انگلیس نگران هستند، چرا كه ممكن است حقوق آنها در قوانین انگلیس پس از خروج از اتحادیه اروپا مورد توجه قرار نگیرد.
گاردین نوشت: «نیكلاس هتون» رئیس كارزار مدنی « 3میلیون» بیان داشت: این نامه خیلی ناراحت كننده است. فارغ از آنچه در مذاكرات رخ دهد، دولت انگلیس بایستی راهی برای تثبیت وضعیت اقامت اتباع اروپایی در انگلیس پیدا كند؛ اگر آنها این روند را آغاز نكنند ممكن است دیر شود.
این روزنامه انگلیسی به نقل از وی افزود: شمار تقاضا ها برای اخذ اقامت به شدت زیاد است و سیستم وزارت كشور انگلیس پاسخگو نیست. آنها به جای اینكه مشكل را حل كنند سرشان را در شن فرو برده اند.
گاردین نوشت: برخی از خانواده های اروپایی كه بیش از پنج سال در انگلیس زندگی كرده اند، برای دریافت كارت اقامت،به وزارت كشور انگلیس درخواست داده اند، با این حال «هتون» می گوید آنهایی كه كمتر از پنج سال اقامت داشته اند به دنبال راهی برای تثبیت وضعیت خود می گردند.
به گفته گاردین، شمار زیادی از اتباع اروپایی ساكن انگلیس با دفتر این نشریه تماس گرفته و اظهار می كنند كه از آنها خواسته شده است تا مقدمات خروجشان را از انگلیس مهیا سازند.
به دنبال رای مردم انگلیس به خروج از اتحادیه اروپا، رابطه طرفین بایستی دوباره بازتعریف شود.
طرفداران خروج انگلیس از اتحادیه اروپا خواهان كاهش نرخ مهاجرت و كنترل مرزهای كشورشان هستند. با این حال یكی از اصلی ترین چالش های لندن در مذاكرات با رهبران راوپایی، ترسیم رابطه ای است كه بر مبنای آن امكان تردد آزادانه نیروی كار مهیا باشد.
در حال حاضر اتباع انگلیسی و اروپایی در چارچوب قوانین اتحادیه اروپا قادر به تردد آزادانه به كشورهای یكدیگر و اقامت می باشند. اما پس از خروج انگلیس از اتحادیه اروپا، این تردد محدود به طرح معافیت ویزای تردد شده كه بر اساس آن اتباع 38 كشور تنها قادر به تردد موقت به كشورهای یكدیگر بوده اما امكان اقامت طولانی مدت و یا كار نخواهند بود.
دولت انگلیس تاكید دارد كه تضمین حقوق شهروندان اتحادیه اروپا برای ادامه حضور در انگلیس مشروط به تضمین های متقابلی از سوی این اتحادیه برای اتباع انگلیسی است.
در همه‌پرسی 23 ژوئن ( سوم تیرماه ) 51.9 درصد مردم بریتانیا به خروج از اتحادیه اروپا و 48.1درصد آنها به ماندن در این اتحادیه رأی دادند.
«ترزا می» نخست‌وزیر انگلیس اعلام كرده است كه قصد دارد ماده 50 پیمان لیسبون را تا پیش از پایان مارس 2017 فعال سازد كه این مساله آغازگر روند مذاكرات درباره خروج انگلیس از این اتحادیه خواهد بود.
اروپام**5**ن**1552/انتشاردهنده: قاسم شریعتی