۲۳ دی ۱۳۹۵، ۹:۲۱
کد خبر: 82383899
T T
۰ نفر
خودداري مردم از تهيه مرغ زنده/ ممنوعيت شكار و ذبح پرنده وحشي

سنندج- ايرنا- معاون سلامت اداره كل دامپزشكي كردستان با اشاره به اينكه شكار و ذبح تمامي پرندگان وحشي ممنوع است گفت: مردم براي جلوگيري از خطر ابتلا به بيماري فوق حاد پرندگان از خريد و تهيه مرغ زنده خودداري كنند.

به گزارش ايرنا از روابط عمومي سازمان جهاد كشاورزي استان كردستان ناصر مخدوم افزود: مردم بايد براي جلوگيري از احتمال آلوده شدن به آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان بيماري از خريد مرغ زنده خوداري نمايند و تنها مرغ هاي كشتار روز كشتارگاه با بسته بندي مناسب تهيه و همچنين از شكار و ذبح هرگونه پرنده وحشي جدا خودداري كنند.
به گفته وي، هم اكنون 11 استان كشور درگير بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان هستند اما در بررسي هاي انجام شده تاكنون در كردستان هيچ موردي گزارش نشده است.
معاون سلامت اداره كل دامپزشكي كردستان ادامه داد: بر اين اساس كارگاه آموزشي بيماري آنفولانزاي فوق حاد پرندگان و امنيت زيست محيطي واحدهاي مرغداري استان توسط اداره كل دامپزشكي با همكاري خوشه طيور وابسته به شركت شهرك هاي صنعتي و با حضور 60 نفر از مديران عامل و مسئولين فني بهداشت كشتارگاه هاي طيور، مزارع مرغ مادر و واحدهاي تخم گذار برگزار شد.
مخدوم، بالابردن سطح آگاهي مديران عامل مرغ هاي مادر و تخم گذار در راستاي مقابله با بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان و ابلاغ و رعايت دستورالعمل ابلاغي از سوي دامپزشكي استان را از اهداف ديگر اين كارگاه ها عنوان كرد.
وي گفت: در اين كارگاه يك روزه، 25 نفر از واحدهاي مرغ گوشتي شهرستان سنندج، ادارات امور دام سازمان جهاد كشاورزي، محيط زيست، صندوق بيمه محصولات كشاورزي، پايانه هاي حمل و نقل، علوم پزشكي و آموزش و پرورش نيز حضور داشتند.
بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان (HPAI) بين پرندگان و انسان مشترك است و در مواردي به ساير پستانداران نيز از طريق تماس مستقيم و غير مستقيم با پرنده آلوده منتقل مي شود، اين ويروس علاوه بر پرندگان مي تواند انسان، خوك، پستانداران دريايي، سنجاب و حتي گربه سانان مانند پلنگ و ببر را نيز آلوده مي كند اين بيماري به علت شدت تلفات بالا به طاعون پرندگان نيز مشهور است.
از اوايل دهه 60 ميلادي تاكنون واگيري هاي متعددي از اين بيماري در بين طيور اهلي بسياري از كشورها گزارش شده ولي بيشترين تنوع ويروس هاي آنفلوانزاي پرندگان دربين پرندگان وحشي به خصوص پرندگان آبزي راسته اردك سانان مانند اردك ،غاز وقو و پرندگان كرانه زي مشاهده شده است.
در اين بين بيشترين ميزان جدا سازي ويروس H5N1 از اردك ملارد انجام شده كه وقوع آن قبل از مهاجرت بيشتر از حين و بعد از مهاجرت است.
در ايران نيز بيماري آنفلوانزاي فوق حاد پرندگان تحت تاثير تيپ H5N1 براي اولين بار در بهمن ماه سال 1384 در قوهاي وحشي تالاب بندر انزلي گزارش شد.
پرندگان وحشي و خصوصا پرندگان آبزي در مواقع شيوع بيماري HPAI تحت تيپH5N1 معمولا بدون علايم باليني و با مرگ سريع و يا با علايم باليني شامل علايم عصبي، لرزش سر و گردن، عدم تعادل در حركت، پيچش گردن، حركات و موقعيت هاي غير طبيعي سر و بدن و مرگ در مدت زمان كوتاه همراه است.
در پرندگان اهلي افسردگي شديد، بي اشتهايي، كاهش تخم گذاري، اسهال سبز روشن تا سفيد، علايم تنفسي و التهاب بافت ملتحمه، ژوليدگي پرها، تشنگي زياد، خيز زير پوستي در نواحي گردن، سر، صورت، تاج و ريش، سيانوزه (كبودي) شدن تاج و ريش، خونريزي هاي پتشي (كوچك) روي سطوح سروزي بدن و مرگ و مير ناگهاني تا 100 درصد گله را به همراه دارد.
3034/1904
**خبرنگار: حسن حسين زاده/**انتشار دهنده: مسعود احمدي