اجرای هنرمند ارمنی در جشنواره فجر؛ طنین موسیقی فیلم «گلادیاتور» و «الماس خونین» در برج میلاد

تهران - ایرنا - نوازنده شهیر ارمنستانی در اولین روز از سی ودومین دوره جشنواره بین المللی فجر هنرنمایی كرد‌.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، ژیوان گاسپاریان نوازنده شهیر ساز بادی دودوك از ارمنستان در حالی شب گذشته(جمعه) روی سن مركز همایش های برج میلاد رفت كه علی مرادخانی معاون امور هنری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلام، حمیدرضا نوربخش دبیر جشنواره بین المللی موسیقی فجر و مجید رجبی معمار مدیر عامل خانه هنرمندان نیز در این اجرا حضور داشتند.
با آنكه در برنامه جشنواره ساعت برگزاری اجرای گاسپاریان 21:30 اعلام شده بود، به دلیل ناهماهنگی ها، برنامه با 45 دقیقه تاخیر آغاز شد و همزمان با بامداد شنبه پایان یافت.
در ابتدای برنامه مجری روی سن رفت و با تسلیت به مناسبت رحلت آیت الله هاشمی رفسنجانی، این دوره از جشنواره را به همین دلیل و لغو دو روز اول آن همچنین تغییرات در اجراها متفاوت دانست.
سپس گاسپاریان با سه نوازنده دیگر ساز دودوك كه یكی از آنها فرزند پسر وی بود روی سن آمد و قطعاتی را اجرا كرد.
از آنجایی كه تعداد فراوانی از حضار از هموطنان ارمنی بودند، به راحتی با وی در بعضی قطعات همراهی می كردند و شاید به همین دلیل مسئولان برگزاری جشنواره نیازی به چاپ بروشور و توضیح قطعات اجرایی ندیده بودند.
در ادامه دو نوازنده دیگر یكی گیتار برقی و سه تار و یك‌ساز كوبه ای به گروه پیوستند.
گاسپاریان كه در ایران سابقه همكاری با حسین علیزاده و كیهان كلهر را در كارنامه دارد؛ در ساخت موسیقی متن فیلم های نام آشنایی مانند گلادیاتور (ساخته ریدلی اسكات 2000) و الماس خونین (ادوارد زوئیك 2006) نیز به عنوان نوازنده كار كرده است.
وی یكی از قطعات اجرای خود در جشنواره موسیقی فجر را به قطعه گلادیاتور اختصاص داد و پیش از آغاز این قطعه با زبان ارمنی آن را معرفی كرد. اجرای این قطعه با تشویق فراوان حضار روبرو شد.
به طور كلی اجراهای دودوك گاسپاریان، عمیق و بسیار دلنشین است.
موسیقی او آرام و فراموش نشدنی و اندوه آن جهانی عجیبی در ساز او موج می زند كه علاقمندان زیادی را به ساز او جلب می كند.
این نوازنده 88 ساله ارمنی كه نوازندگی ساز دودوك را از كودكی و به صورت خودآموز آغاز كرده و در سن 52 سالگی به دانشگاه رفته؛ همچنین در این برنامه سه قطعه با كلام اجرا كرد كه یكی از آنها ماما بود كه در ایران نیز شناخته شده و پرطرفدار است و بازهم تشویق فراوان علاقه مندانی را در پی داشت كه در تمام مدت این اجرا یا با آرامش به صدای ساز گاسپاریان گوش سپردند یا با او همراهی كردند و برای ساعتی از دنیای مجازی خارج شدند و میان جمعیتی كه كل طبقه اول مركز همایش های برج میلاد را پر كرده بودند خبری از گوشی های تلفن همراه نبود.
در پایان اجرای گاسپاریان كه یك‌ساعت و 45 دقیقه بدون استراحت به طول انجامید؛ وی به زبان ارمنی از حضار تشكر كرد.
گاسپاریان در ضمن ارتحال آیت الله هاشمی رفسنجانی را تسلیت گفت و ناراحتی خود را از این واقعه بیان كرد كه توسط مترجمی به فارسی برای حضار ترجمه شد.
سی و دومین جشنواره بین المللی موسیی فجر از 24 دی تا یكم بهمن ماه برگزار می شود.
فراهنگ ** 9157 ** خبرنگار: منصوره شوشتری ** انتشار دهنده: امید غیاثوند