محمد محمدي قيداري روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: با توجه به اينكه به همه كودكان مبتلا به اتيسم در سطح استان دسترسي وجود ندارد به همين منظور جهت شناسايي و تشخيص اوليه مبتلايان، از طريق پرسشنامه 10 گزينه اي شامل 10 تست معتبر، اقدام شده است.
وي ادامه داد: خانواده ها با انجام اين تست بر روي كودكان خود، در صورت مشاهده 3 علامت و يا بيشتر در رفتار آنان بايد نسبت به ابتلاي كودك به اتيسم مشكوك شوند و جهت اقدامات پيگيرانه به مراكز بهزيستي و تخصصي مراجعه كنند.
محمدي قيداري اظهار كرد: شهروندان مي توانند جهت تهيه پرسشنامه به سايت بهزيستي استان زنجان به نشاني www.zanjanbehzisti.ir ، ادارات بهزيستي سطح استان، مراكز توانبخشي ، پايگاه هاي C.B.R ، مراكز مددكاري، مهدهاي كودك، مراكز مشاوره، شوراي شهر و روستا، بخشداري ها و دهياري ها مراجعه كنند.
وي افزود: خانواده ها در صورت مشكوك بودن ابتلاي كودكان 2 تا 5 سال به اختلال اتيسم، براي بررسي هاي بيشتر توسط كارشناسان و دريافت راهنمايي هاي لازم به مركز آموزشي و توانبخشي اختلال طيف اتيسم كوشان واقع در زنجان، خيابان اعتماديه، خيابان شهرداري، نبش كوچه پنجم، پلاك74 و در شهرستان ها به اداره هاي بهزيستي محل سكونت خود مراجعه كنند.
محمدي قيداري با بيان اينكه كار مداخله در اختلال اتيسم كودكان شناسايي شده به صورت تيمي متشكل از پزشك، روانپزشك، شنوايي سنج، گفتار درمان و مددكار انجام مي شود، اظهار كرد: با ارجاع كودكان به مراكز تخصصي، مداخلات مركز محور آغاز مي شود و با ارائه خدمات آموزشي و توانبخشي لازم به تدريج رفتارهايي كه در كودك مناسب نيست كاهش مي يابد و رفتارهاي مناسب جايگزين آن مي شوند.
وي اضافه كرد: يك بسته آموزشي همراه با سه گروه اسباب بازي و كتابچه نيز در اختيار خانواده ها قرار داده مي شود تا شرايط اتيسم، نحوه ارتباط و كار كردن با اسباب بازي ها را به كودكان مبتلا به اتيسم آموزش ببينند.
محمدي مدير كل بهزيستي استان زنجان با بيان اينكه در زمان حاضر يك درصد جامعه مبتلا به اختلالات اتيسم هستند، گفت: از آنجا كه جامعه هدف ما در غربالگري اختلال اتيسم در كودكان 2 تا 5 سال است بنابراين مشاركت خانواده ها براي انجام اين امر از اهميت ويژه اي برخوردار است.
به گزارش ايرنا، به گفته معاون توانبخشي اداره كل بهزيستي استان زنجان، در زمان حاضر 115 كودك مبتلا به اوتيسم حاد در اين استان شناسايي شده اند كه تحت نظارت بهزيستي تحت مراقبت و توانبخشي قرار دارند.
اوتيسم يك اختلال عصبي است كه عملكرد مغز را تحت تاثير قرار مي دهد. اين معلوليت رشدي به طور معمول در سه سال اول زندگي به طور كامل آشكار مي شود.
مبتلايان به اوتيسم در ارتباطات كلامي و غير كلامي، تعاملات اجتماعي و فعاليت هاي مربوط به بازي، مشكل دارند. اين اختلال، ارتباط با ديگران و دنياي خارج را براي مبتلايان دشوار مي سازد و در بعضي موارد رفتارهاي خود آزارانه و پرخاشگري نيز از مبتلايان سر مي زند.
در افراد مبتلا به اوتيسم حركات تكراري دست زدن، پريدن، پاسخ هاي غير معمول به افراد، دلبستگي به اشيا و يا مقاومت در مقابل تغيير نيز ديده مي شود و ممكن است در حواس پنجگانه ( بينايي، شنوايي، لامسه، بويايي و چشايي ) نيز حساسيت هاي غير معمول نشان دهند.
اختلال اوتيسم در پسران شايع تر از دختران است.
7312/6085
خبرنگار: حسن اكبري ** انتشار دهنده: رويا رفيعي
مدير كل بهزيستي زنجان:
غربالگري شناسايي اختلال اتيسم در زنجان در حال اجرا است
۲۶ دی ۱۳۹۵، ۱۳:۲۴
کد خبر:
82387638
زنجان - ايرنا - مديركل بهزيستي استان زنجان گفت: همزمان با سراسر كشور، برنامه غربالگري، تشخيص و مداخله در اختلال طيف اتيسم در سطح اين استان نيز در حال اجرا است.