به گزارش ایرنا، «تومیسلاو نیكولیچ» پس از نشست شورای امنیت ملی در جمع خبرنگاران در بلگراد گفت كه آلبانیایی تباران كوزوو و حامیان آنها بایستی بفكر باشند. صربستان مطابق با قانون اساسی خود عمل می كند و كوزوو و متوخی از نظر حقوق بین المللی بخشی از صربستان است.
رئیس جمهوری صربستان با اشاره به اینكه در صورتیكه به صرب های كوزوو حمله شود، صربستان ارتش به كوزوو می فرستد، گفت كه روز شنبه (دیروز) نزدیك بود كه جنگ شود و اعزام نیروهای ویژه آلبانیایی تباران كوزوو «روسو» به طرف قطار مسافربری نشان می دهد كه آلبانایی تباران كوزوو خواهان جنگ هستند.
رئیس جمهوری صربستان با تاكید بر اینكه یكی از موضوعات مذاكرات بین بلگراد و پریشتینا در آینده می بایستی حركت قطار و آزادی تردد افراد باشد،گفت: صربستان هرگز درگیری را شروع و تحریك نمی كند، اما این كشور از قلمرو و مردم خود بایستی دفاع كند. كوزوو تحت كنترل سازمان ملل و اتحادیه اروپا قرار دارد.
قطار مسافربری صربستان كه روز شنبه 25 دی ماه بعد از 18 سال به سوی بخش صرب نشین شمال كوزوو حركت كرد موجب بروز تنش سیاسی و نزدیك به درگیری مسلحانه شده بود.
دولت پریشتینا به اقدام صربستان برای حركت قطار مسافربری به شمال كوزوو را كه اكثریت ساكنان آن منطقه صرب هستند، اعتراض كرد و این اقدام صربستان را تحریك آمیز و نقض حاكمیت خود اعلام كرد.
صربستان یك قطار ساخت روسیه را كه با پرچم های صربستان و نوشته هایی به 20 زبان در باره اینكه كوزوو بخشی از صربستان است به شمال كوزوو روانه كرده بود.
میهمان داران این قطار نیز لباس هایی به رنگ پرچم ملی صربستان برتن داشتند.
«آلكساندر ووچیچ» نخست وزیر صربستان روز گذشته (شنبه) در یك كنفرانس فوق العاده خبری در جمع خبرنگاران گفت: حركت قطار مسافری در منطقه راشكا به طرف منطقه 'میتروتسا' در شمال كوزوو را متوقف كردم كه این تصمیم به خاطر حفظ امنیت و جلوگیری از درگیری احتمالی صورت گرفت.
بنا به اظهارات ووچیچ؛ آلبانیایی تباران كوزوو قصد داشتند بخاطر جلوگیری از حركت قطار بطرف منطقه صرب نشین شمال كوزوو به یك درگیری بزرگ دست بزنند.
نخست وزیر صربستان همچنین گفته بود: حركت قطار مسافرتی كه در ساعت 8 و 30 دقیقه صبح روز شنبه از بلگراد به طرف شمال كوزوو آغاز شده بود، در چارچوب قوانین تمامی كشورها و استانداردهای اتحادیه اروپا و بر اساس آزادی تردد مردم، كالا، سرمایه و خدمات صورت گرفت.
نخست وزیر صربستان افزود كه آلبانیایی تباران ابتدا سعی كردند ریل راه آهن را منفجر كنند ولی موفق نشدند و سپس واحدی مسلح فرستادند و صرب های كوزوو كه متوجه این جریان شدند واحد مسلح آلبانیایی تباران را محاصره كردند.
وی افزود : آلبانیایی تباران كوزوو پس از بروز چنین حادثه ای، 17 خودرو زره پوش مدل كبرا با واحد ویژه «روسو» را به محل حادثه اعزام كردند با این قصد كه درگیری بزرگی را آغاز كنند.
نخست وزیر صربستان با اشاره به اینكه برای جلوگیری از احتمال درگیری تصمیم گرفت كه ادامه حركت قطار را متوقف كند، تاكید كرد كه صربستان خواهان صلح است.
وی هشدار داد كه آلبانیایی تباران كوزوو تلاش نكنند كه به صرب ها حمله كنند زیرا كه صربستان این اجازه را به آنها نخواهد داد.
كوزوو، منطقه ای در جنوب اروپا و در شبه جزیره بالكان است كه آلبانی تبارهای این منطقه در سال 2008،از صربستان اعلام استقلال كردند.
تاكنون 113 كشور عضو سازمان ملل متحد، استقلال كوزوو را به عنوان كشوری مستقل به رسمیت شناخته اند.
اعلام استقلال این سرزمین سبب اختلاف و دودستگی كشورها شده است.
برخی كشورها از جمله آلمان، آمریكا و بریتانیا استقلال كوزوو را به رسمیت شناخته اند و برخی دیگر مانند روسیه، یونان، چین و اسپانیا از به رسمیت شناختن كوزوو به عنوان كشوری مستقل خودداری كرده اند.
صربستان اعلام استقلال كوزوو را قبول ندارد و آن را در تضاد با منشور سازمان ملل و اصول حقوق بین الملل می داند.
بر اساس قطعنامه 1244 شورای امنیت سازمان ملل متحد در ژوئن سال 1999میلادی، هیات غیرنظامی سازمان ملل قیمومیت كوزوو را بر عهده گرفت و نیروهای ناتو موسوم به نیروهای 'كی فور' با هدف برقراری امنیت در این منطقه مستقر هستند.
اروپام**436**1908
انتشار دهنده : افشار دارابی
بلگراد- ایرنا - رئیس جمهوری صربستان روز شنبه با اشاره به حمله روز گذشته آلبانیایی تباران كوزوو به یك قطار مسافری تاكید كرد كه صربستان در صورت هر اقدام تحریك آمیز كوزوو در آینده از خود واكنش نشان می دهد.