به گزارش ایرنا، بیانیه این اداره نشان می دهد كه ماموران اعزامی مجبور شده اند دستكم ۸۰ هزار قطعه مرغ و دیگر ماكیان را به دلیل آلودگی در منطقه مركزی «گیفو» این كشور نابود كنند.
دولت ژاپن از ماه نوامبر گذشته (آبان - آذر) كه مواردی از شیوع بیماری و ویروس «ان 5» گزارش شد تاكنون بیش از هفت كانون را شناسایی و بیش از یك میلیون قطعه مرغ و پرنده را نابود كرده است.
در كانونی كه تازه كشف شده، ماموران اعلام كرده اند كه تا شعاع 10 كیلومتری آن، هیچ مرغداری حق نقل و انتقال انواع ماكیان و حتی تخم مرغ ها را نخواهند داشت.
با این حساب تاكنون در هشت كانون شیوع بیماری در اقصی نقاط این كشور طی یك ماه اخیر بیش از یك میلیون پرنده معدوم شده اند.
چند روز قبل دولت ژاپن اعلام كرد كه در منطقه كوماموتو در جنوب غرب كشور بیش از ۹۰ هزار پرنده را معدوم كرده است.
شبكه خبری «ان اچ كی» نیز روز دوشنبه گزارش كرده كه بیش از 200 مامور در روزهای گذشته به این منطقه فرستاده شده اند تا به كار معدوم كردن پرندگان سرعت بیشتری بدهند.
اولین كانون این بیماری ماه نوامبر در منطقه آیوموری ژاپن كشف شد و به دنبال آن دستكم ۱۸ هزار پرنده معدوم شدند.
این اولین بار در دو سال گذشته است كه مسئولان این كشور از شیوع این بیماری در مراكز نگهداری مرغ و ماكیان خبر می دهند و توصیه های بهداشتی در اختیار تمامی مرغداری های كشور گذاشته شده است.
گزارش ها حاكی است، وقتی در منطقه نیگاتا در شمال ژاپن اعلام شد كه لاشه ۴۰ پرنده مبتلا به ویروس «اچ ۵» یافت شده است، كار معدوم كردن پرندگان آغاز شد و تارنمای ژاپن تودی گزارش كرده است این برنامه در ماه جاری میلادی ادامه خواهد یافت.
سهام برخی از شركت های دست اندركار ماكیان در كشور ژاپن نیز در ماه اخیر به دلیل شیوع بیماری آنفلوآنزای پرندگان به شدت سقوط كرد و همزمان بهای فرآورده های حفاظتی و البسه برای مرغداران بالا رفته است.
وزارت كشاورزی این كشور در تارنمای خود آورده كه به رغم تدابیر بازدارنده و پیشگیری از بیماری بار دیگر در طول 2 سال گذشته این بیماری به ژاپن رخنه كرده است.
دو هفته پیش نیز كره جنوبی در همسایگی ژاپن نیز از شیوع ویروس «اچ ۵ ان ۶» كه باعث آنفلوآنزای پرندگان می شود و یكی از خطرناكترین ویروس ها است، در این كشور خبر داد و خبرگزاری یونهاپ گزارش كرد كه از زمان شیوع این بیماری در سالجاری تاكنون دستكم ۲۲ میلیون پرنده در این كشور معدوم شده اند.
سازمان جهانی بهداشت حیوانات به كشورهای مختلف بخصوص اروپایی ها هم در باره شیوع این بیماری و ویروس های مختلف آنفلوآنزای پرندگان نیز هشدار داده است.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - مسئولان اداره قرنطینه و امور كشاورزی ژاپن از معدوم كردن دهها هزار قطعه از انواع ماكیان به دلیل شیوع بیماری آنفلوآنزای پرندگان در این كشور خبر داده اند.