۲۸ دی ۱۳۹۵، ۱۰:۳۶
کد خبر: 82390181
T T
۰ نفر

لجبازی در كودكان و راه های درمان آن

۲۸ دی ۱۳۹۵، ۱۰:۳۶
کد خبر: 82390181
لجبازی  در كودكان و راه های درمان آن

شیراز- ایرنا - متخصص اعصاب و روان و رئیس بیمارستان اعصاب و روان استادمحرری شیرازبه بررسی موضوع لجبازی دركودكان و راه های درمان آن پرداخت و بیان داشت : لجبازی به عنوان یكی از رفتارهای ناسازگار است كه فرد بر روی عقیده خود پافشاری می كند و به مخالفت با دیگران می پردازد.

به گزارش دریافتی سه شنبه ایرنا، دكترمجتبی نقش واریان افزود:لجبازی از حدود یك سالگی آغازمی شود و به تدریج شدت می گیرد، در حدود سه سالگی به اوج خود می رسد و پس از این دوره، فقط گاهی اتفاق می افتد.
او ادامه داد: لجبازی به صورت سرپیچی از درخواست ها، دستور دیگران، آسیب رساندن به خود، گریه كردن، فریاد، ناسزا گفتن، خودداری از غذا خوردن و شكستن وسایل بروز می كند.
نقش واریان،با اشاره به علت های مختلف لجبازی و مخالفت جویی كردن در كودكان، اضافه كرد: به طور كلی تمام افراد تفاوت های سرشتی و زیست شناختی با یكدیگر دارند و كودكان لجباز هم طبیعت و سرشت وجودی آنها به طورذاتی نسبت به سایر همسالان خود سخت تر و انعطاف ناپذیرتر است كه همین امر باعث می شود تا بیشتر آنها به راحتی و آسانی از بزرگترهای خود اطاعت نكنند و بر حرف ها و خواسته های خود اصرار و برای رسیدن به اهداف پافشاری كنند.
این متخصص اعصاب و روان بیان كرد:ازمهم ترین عوامل محیطی كه موجب بروز بدرفتاری در كودك می شود، شیوه برخورد والدین، استفاده از تهدید، تأثیر محیط بیرون از خانه، وضعیت جسمی و روانی كودكان مانند خستگی، گرسنگی، بی خوابی یا بدخوابی و برخی اختلالات روانپزشكی نظیر اضطراب و افسردگی است.
او توصیه كرد: از آنجا كه لجبازی كودكان جزو اختلال های رشدی است، باید رفتار لجوجانه را كمتر و رفتار مناسب كودك را تقویت و از انجام هر گونه واكنش در برابر این رفتار خودداری كرد؛ همچنین به یاد داشته باشیم كه كلمه های مثبت و پاداش های شفاهی مانند تحسین و لبخند، اثربخشی خوبی در درمان لجاجت كودكان دارد.
رئیس بیمارستان اعصاب و روان استاد محرری گفت: توجه كامل و گوش كردن به حرف های كودك، اجازه دادن به او برای انجام كار، آموزش و فرصت دادن در كار در صورت ناتوانی، پرهیز از دخالت های بی مورد در كارها، اجازه تصمیم گیری، لج نكردن به دلیل لجبازی فرزند، خودداری از تحقیر، تنبیه و سرزنش، از راه های درمان لجبازی كودكان است.
نقش واریان یكی دیگر از راه های درمان لجبازی كودكان را پیشگیری از آسیب رساندن كودك به خود دانست و افزود:هرگاه كودك برای رسیدن به هدف لجبازانه خود، قصد آسیب به خود را دارد، با خونسردی او را به انجام كار دیگری تشویق و آرام كنید و هیچ وقت از روش های منفی مانند فریاد زدن، تهدید كردن، دروغ گفتن برای مقابله با لجبازی كودكان استفاده نكنید.
وی بیان كرد:اگر كودك به لجبازی خود ادامه بدهد، باید در همان موقع كه مشغول فعالیت خاصی مانند تماشای تلویزیون و یا بازی با اسباب بازی ها است، فعالیت او را قطع و دلیل انجام این كار را توضیح دهید، البته برای حذف یك فعالیت، پنج تا 10 دقیقه كافی است، باید از شكایت، اعتراض و بحث با كودك خودداری كرد و در صورتی كه زمان موردنظر برای اصلاح رفتار كودك به پایان رسید، اجازه فعالیت دوباره را به كودك بدهید.
دریافت خبر : نیكنام خشنودی ** انتشار دهنده:‌غلامرضا مالك زاده
6113 / 1876