به گزارش خبرنگار ايرنا منصور لهونيان روز سه شنبه در بازديد از كارگاه هاي آموزشي مركز آموزش فني و حرفه اي شهيد ورمقاني سنندج، پيشنهاد بازنگري استانداردهاي آموزشي سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور منطبق با استانداردهاي سازمان ملي استاندارد را داد.
وي افزود: با استقرار اين سيستم استاندارد مي توان علاوه بر اعتبار بخشي بين المللي كه استاندارد هاي آموزشي اين سازمان دارد در داخل كشور نيز اين استاندارد هاي آموزشي را يكپارچه سازي كرد.
مديركل استاندارد و تحقيقات صنعتي كردستان بيان كرد: استفاده از آموزشگاه هاي آزاد فني و حرفه اي به عنوان مجريان آموزشي اين اداره كل در دستور كار قرار مي گيرد و اين اداره كل نيز آمادگي خود را جهت برگزاري دوره هاي آموزشي آشنايي با استاندارد ويژه كارآموزان و پرسنل اداره كل آموزش فني و حرفه اي استان اعلام مي كند.
مديركل اموزش فني و حرفه اي كردستان نيز در اين بازديد گفت: سازمان آموزش فني و حرفه اي كشور با دارا بودن بيش از 6 هزار استاندارد آموزشي منطبق با سرفصل تائيد شده توسط سازمان جهاني كار در چهار حوزه صنعت، خدمات، كشاورزي و فرهنگ و هنر فعاليت مي كند.
سيد جميل احمدي افزود: اين سازمان با دارا بودن 16 مركز چارت دار دولتي و 125 آموزشگاه آزاد فني و حرفه اي در سطح استان سالانه بيش از سه ميليون و 500 هزار نفر – ساعت در بخش دولتي و يك ميليون و 250 هزار نفر - ساعت آموزش مهارتي را در بخش خصوصي به مردم استان ارائه مي دهد.
وي با اشاره به اهميت آموزش هاي مهارتي و جايگاه بي بديل اين آموزش هاي در سطح دنيا اظهار كرد: هرم تحصيلي در كشورهاي پيشرفته جهان به صورت ارائه 30 درصد از آموزش ها به صورت آكادميك و تئوري و 70 درصد نيز به صورت عملي و مهارتي است و اين امر خود مويد اهميت آموزش هاي مهارتي و نقش اين آموزش ها در توسعه و پيشرفت كشور است.
احمدي با اشاره به توانمندي مراكز آموزش فني و حرفه اي سراسر كشور افزود: در بازديد مسئولان مختلف اقليم كردستان عراق اعم از استانداران استان سليمانيه و حلبچه و استادان دانشگاه پلي تكنيك و مربيان مراكز آموزش فني و حرفه اي اين اقليم به توانمندي كشور جمهوري اسلامي ايران از نظر امكانات و تجهيزات و توانمندي مربيان اين مراكز اذعان شد.
به گفته وي در اين بازديدها، سطح كيفي و كمي كارگاه هاي مراكز آموزش فني و حرفه اي استان كردستان را همتراز با كارگاه هاي آموزشي كشورهاي پيشرفته مانند كشور آلمان ارزيابي شد.
وي با اشاره به گسترش همكاري ميان اين اداره كل و اداره كل استاندارد استان كردستان به تدوين پيش نويس تفاهم نامه همكاري با هدف ارتقاء توانمندي صاحيان صنايع و صنوف در راستاي رعايت استاندارد كاري اشاره كرد.
مديركل آموزش فني و حرفه اي كردستان اظهار كرد: اين اداره كل مي تواند با همكاري اداره كل استاندارد استان نسبت به استقرار و بهره برداري از نظام صلاحيت حرفه اي مشاغل، گام هاي مناسب و خوبي بردارد.
وي اظهار اميدواري كرد: با اقدامات انجام شده شاهد افزايش سطح تعاملات ميان دو دستگاه آموزشي باشيم.
7348/1904
**خبرنگار: افسانه گلباغي/**انتشار دهنده: مسعود احمدي
** آگاهي از آخرين اخبار استان كردستان در كانال زير:
@IRNASANANDAJ
https://telegram.me/joinchat/DHygAj7hzZXSBJmWuX3Bvg
سنندج- ايرنا- مديركل سازمان استاندارد و تحقيقات صنعتي كردستان گفت: آموزش هاي فني و حرفه اي و مهارتي نقش مهمي در ايجاد اشتغال مولد و پايدار در سطح استان دارد و تنها مسير پيوند دانشگاه و بازار كار همين آموزش هاي فني و حرفه اي است.