۲۸ دی ۱۳۹۵، ۱۸:۳۳
کد خبر: 82391118
T T
۰ نفر
طرح گلستان خواني در مدارس، اهداف اخلاقي را دنبال مي كند

شيراز- ايرنا- مدير كل آموزش و پرورش استان فارس گفت: در تمام بخش هاي كتاب گلستان سعدي به مسائل اخلاقي در زمينه هاي مختلف پرداخته شده و طرح گلستان خواني در مدارس با هدف بهره گيري دانش آموزان از مطالب و مباحث اخلاقي موجود در اين كتاب، اجرا مي شود.

به گزارش دريافتي سه شنيه ايرنا از روابط عمومي آموزش و پرورش استان فارس، حميدرضا آذري، در آيين رونمايي از كتاب 'ورقي از گلستان در دبستان' در شيراز افزود: آشنا كردن نسل جوان با هويت و ادبيات غني كشورمان بسيار ضروري و لازمه كار در آموزش و پرورش است و طرح گلستان خواني در مدارس مي تواند به تحقق اين مهم كمك كند و پاسخگوي يكي از نيازهاي نسل امروز در حوزه ادبيات باشد.
وي افزود: در تمام فصل هاي كتاب گلستان، اثر شيخ مصلح الدين سعدي شيرازي به بسياري از مسائل اجتماعي از جمله تربيت فرزندان، جواني و حتي سياست و اقتصاد پرداخته شده است و كتاب اين اديب كه از مفاخر ايران و جهان به شمار مي آيد، افتخاري براي كشورمان است.
آذري ادامه داد: ورود دانش آموزان به عرصه هايي همچون گلستان خواني و ورزش مي تواند از ميزان آسيب پذيري آنها بكاهد و آنان را در مسير رشد و ترقي قرار دهد.
وي بيان داشت: يكي از افتخارات بزرگ كشور ما، فرهنگ و تمدني است كه بخش قابل توجه اي از آن حاصل تلاش مفاخر ايران از گذشته تا به حال است و همگان بايد بكوشيم اين فرهنگ را به نسل آينده انتقال دهيم.
مدير كل آموزش و پرورش فارس اظهار داشت: بسياري از آسيب هاي موجود در جامعه ناشي از عدم آگاهي است و نظام تعليم و تربيت ما مي تواند به رفع آنها كمك كند.
آذري بيان كرد: با توجه به اينكه آموزش ابتدايي در نظام تعليم و تربيت از اهميت ويژه اي برخوردار است، بايد معلمان اين مقطع تحصيلي از بين بهترين و شايسته ترين افراد جامعه برگزيده شوند.
وي، خواستار توجه خاص به معلمان ابتدايي به ويژه معلمان چند پايه در اين مقطع تحصيلي شد و گفت: هم اكنون بيش از 58 درصد دانش آموزان كشور و استان فارس در مقطع ابتدايي تحصيل مي كنند و اين امر بيانگر سختي كار در اين مقطع است.
آذري، بر موضوع توجه به معلمان توانمند و خلاق نيز تاكيد كرد و بيان داشت: معلم خلاق و با انگيزه مي تواند با تربيت صحيح
و ايجاد تحول در دانش آموزان، معجزه كند و در اين زمينه نقش معلمان مقطع ابتدايي بسيار حائز اهميت است.

** برگزاري دوره آموزشي براي كارشناسان آموزش ابتدايي
معاون آموزش ابتدايي اداره كل آموزش و پرورش استان فارس در اين آيين گفت: طرح گلستان خواني، يكي از طرح هاي مقطع ابتدايي است كه توانسته توجه معلمان، دانش آموزان و حتي اولياي آنان را به خود جلب كند.
علي عسكر جمشيدي افزود: طرح گلستان خواني، هم اكنون در همه مدارس ابتدايي استان فارس در حال اجراست و در قالب اين طرح، حكايت هاي سرشار از آموزه هاي معنوي گلستان سعدي كه برگرفته از آيات و احاديث است در بين دانش آموزان رواج يافته است.
معاون آموزش ابتدايي اداره كل آموزش و پرورش فارس بيان كرد: با توجه به اينكه شيخ مصلح الدين سعدي شيرازي، بهترين و ماندگارترين دوران براي تربيت افراد را دوره كودكي و نوجواني مي داند و با هدف ترويج انديشه و گفتار بزرگان و مفاخر كشور، طرح گلستاني در مقطع ابتدايي به اجرا درآمد.
جمشيدي در بخش ديگري از مطالب خود گفت: يك دوره آموزشي با هدف تسهيل در فرآيند آموزش و همچنين تقويت و پرورش هويت ملي - مذهبي نوآموزان دوره پيش دبستاني، براي مدرسان مياني پيش دبستاني در استان فارس برگزار خواهد شد.
وي اضافه كرد: در اين دوره بيش از 70 نفر از كارشناسان آموزش ابتدايي سراسر اين استان با مهارت هاي زبان آموزي ويژه كودكان چهار الي 6 ساله آشنا مي شوند.
در اين گزارش به زمان برگزاري اين دوره اشاره اي نشده است.

** توزيع بيش از 210 هزار جلد كتاب 'ورقي از گلستان در دبستان' در مدارس فارس
رئيس اداره آموزش دوره دوم ابتدايي آموزش و پرورش فارس هم بيان كرد: كتاب 'ورقي از گلستان در دبستان' كه ويژه دانش آموزان پايه هاي چهارم، پنجم و ششم ابتدايي است حاوي 30 حكايت مصور از گلستان سعدي است.
وي افزود: به زودي بيش از 210 هزار جلد از اين كتاب در مدارس ابتدايي فارس توزيع مي شود.
در اين آيين جمعي از كارشناسان و مدرسان مياني آموزش ابتدايي، آموزش و پرورش فارس حضور داشتند.
ابومحمد مصلِح الدين بن عبدالله، نامور به سعدي شيرازي و مشرف الدين در سال 568 يا به برخي از روايت ها در 588 خورشيدي تولد يافت. آوازه اين شاعر و نويسنده پارسي گوي ايران زمين بيشتر به خاطر نظم و نثر آهنگين، گيرا و قوي اوست.
جايگاه اين شاعر نام آور سده هفتم هجري نزد اهل ادب تا بدان جاست كه به وي لقب استاد سخن و شيخ اجل داده اند. آثار معروفش كتاب گلستان در نثر و بوستان در بحر متقارب و نيز غزليات و ديوان اشعار اوست كه به اين سه اثر كليات سعدي مي گويند.
شيخ اجل سعدي به سياحت و جهانگردي علاقه بسياري داشت و به شهرهاي خاور نزديك و خاور ميانه، هندوستان، مصر و شمال آفريقا سفر كرد و اين جهانگردي به روايتي 30 سال به طول انجاميد.
همان گونه كه در تاريخ تولد اين فخر ادبيات ايران زمين اختلاف نظر وجود دارد در مورد تاريخ وفات وي نيز ديدگاه ها متفاوت است و به استناد آنچه دراين مورد موجود است اين اديب بي بديل ادبيات پارسي درسال 671خورشيدي چشم از جهان فرو بست.
دريافت خبر: سيد احمد نجفي ** انتشار دهنده: پرويندخت پاردسويي شيرازي
2027 /6118