نيمي از درخواست هاي موسسات قرآني به دليل نقص مدارك برگشت داده مي شود

تهران - ايرنا - رئيس سازمان دارالقرآن الكريم از درخواست 200 موسسه قرآني براي ثبت در دبيرخانه هيات رسيدگي به امور موسسات فرهنگي قرآن و عترت خبر داد كه نيمي از اين درخواست ها به دليل نقص مدارك برگشت داده مي شود.

به گزارش خبرنگار معارف ايرنا تا سال گذشته در حدود پنج هزار موسسه قرآني در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي يا سازمان تبليغات اسلامي به ثبت رسيده و برخي از اين موسسات در هر دو مركز موجوديت خود را به ثبت رسانده اند ولي به مرور زمان مشكلاتي ايجاد شد.
مدت ها بود كه جامعه قرآني در انتظار سياست هاي يكنواخت براي اداره موسسات قرآني مردمي بود تا اين كه در سوم بهمن سال 1394حجت الاسلام محمدرضا حشمتي معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي طي حكمي مهدي قره شيخلو رئيس سازمان دارالقرآن الكريم را براي دو سال به عنوان دبير هيات رسيدگي به امور فرهنگي قرآن و عترت منصوب كرد.
يكي از اهداف ادغام اتحاديه تشكل هاي قرآني و موسسات قرآني، جلوگيري از سوءاستفاده هايي است كه به دليل دريافت مجوزهاي متعدد از دستگاه هاي مختلف بوجود مي آمد و برخي نابساماني هايي كه در اين امر وجود داشت، باعث شد تا بحث ادغام اين دو اتحاديه در شوراي توسعه فرهنگي قرآني مطرح شود.
بر اساس اين حكم كه با استناد به تبصره يك ماده 2 آئين نامه تشكيل هيات رسيدگي به امور موسسات فرهنگي قرآن و عترت صادر شد، مجوز فعاليت همه موسسات فرهنگي قرآن و عترت با امضاي مشترك رئيس هيات (معاون قرآن و عترت) و بالاترين مقام مسئول فعاليت هاي قرآني سازمان تبليغات اسلامي، با الگوي مشترك وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان تبليغات اسلامي صادر مي شود.
اساسنامه اتحاديه موسسات مردمي و تشكل هاي قرآن و عترت كشور اول آذر سال 1394 در هيات رسيدگي به موسسات فرهنگي قرآن و عترت به تصويب رسيد و در آن جلسه نظرات گروه كارشناسي درباره نحوه ساماندهي صدور مجوز و نظارت موسسات مورد بررسي قرار گرفت و اين اساسنامه با اعمال نظرات مورد توافق نماينده اتحاديه تشكل هاي قرآني و نماينده سازمان تبليغات اسلامي به تصويب رسيد.
بر اساس اين آيين نامه، صدور مجوز هرگونه موسسه با موضوع فعاليت يا عنوان قرآن و عترت فقط توسط اين هيات انجام مي شود و تمامي وظايف و اختيارات وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي و سازمان تبليغات اسلامي در عرصه صدور مجوز و نظارت بر فعاليت موسسات قرآن و عترت و تعيين ضوابط و نحوه حمايت از اين موسسات به اين هيات واگذار مي شود.
اينك در حدود يك سال از تعيين دبير هيات رسيدگي به امور فرهنگي قرآن و عترت مي گذرد و نگاهي به عملكرد يك ساله اين دبيرخانه نشانگر سر و سامان گرفتن كارهاي آن است و در طول اين مدت سامانه اي براي ثبت درخواست متقاضيان در بيست و چهارمين نمايشگاه بين المللي قرآن رونمايي شد و 14 موسسه توانسته اند موجوديت خود را به ثبت برسانند و مسير فعاليت هاي خود را هموار كنند.
برگزاري جلسات متعدد با حضور مسئولان مربوطه و بررسي روند ثبت درخواست موسسات از نظر حقوقي و مسائل اداري باعث شده تا مراحل ثبت نام موسسات به مرور زمان بر روي ريل قرار گرفته و در كمترين زمان به درخواست هاي موسسات رسيدگي شود ولي دبير هيات رسيدگي به امور فرهنگي قرآن و عترت درخواستي از متقاضيان ثبت موسسات قرآني را مطرح كرد.
مهدي قره شيخلو با بيان اين كه تاكنون بيش از 200 درخواست به اين دبيرخانه رسيده، به خبرنگار ايرنا گفت: بيش از 50 درصد از اين درخواست ها به دليل نقص مدارك برگردانده شده است و لذا تاكيد مي كنيم متقاضيان ثبت موسسه قرآني قبل از هر اقدامي آيين نامه و دستورالعمل صدور مجوز موسسات فرهنگي قرآن و عترت را به دقت مطالعه كنند.
وي افزود: اين آيين نامه و شيوه نامه هاي مربوطه بر روي سامانه مربوطه در پايگاه اطلاع رساني سازمان دارالقرآن الكريم يا پايگاه اطلاع رساني معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي قرار دارد.
اين قاري قرآن تاكيد كرد: دبيرخانه هيات رسيدگي به امور موسسات فرهنگي قرآن و عترت بر اساس اين آئين نامه، مدارك درخواست كنندگان را بررسي مي كند و درصورتي كه مدارك موردنظر به صورت ناقص تحويل داده شود، ناچاريم اين مدارك را برگردانيم، درصورتي كه كه اگر اين مدارك به صورت كامل ارسال شود، در كمترين زمان مورد بررسي قرار خواهد گرفت.
وي درباره فعاليت هاي دبيرخانه هيات رسيدگي گفت: در جلسه اخير با ثبت 14 موسسه موافقت شد و درمجموع تاكنون با ثبت 25 موسسه موافقت شده كه كارهاي ثبت آن انجام مي شود.
قره شيخلو همچنين گفت: البته در جلسات اوليه نظراتي درباره مصاحبه، فرم ها و شرايط موسسات ارائه شد كه به مرور اصلاح شد و در جلسه اخير توانستيم درباره 14 موسسه نظر بدهيم و فكر مي كنم در جلسات آينده سهل تر شود.
وي همچنين گفت: مسائل حقوقي در اين جلسات به مرور حل مي شود و جلسه اي نيز با سازمان ثبت اسناد و املاك داشتيم كه داراي بركاتي بود و آنها نيز در اين زمينه كمك كردند.
قره شيخلو در پايان از ايجاد يك پايگاه اينترنتي به منظور ثبت درخواست هاي موسسات خبر داد و گفت: با توجه به جديد بودن اين قانون، موسسات به مرور با قوانين آشنا مي شوند ولي شواهد حكايت از آن دارد كه روند ثبت نام نسبت به سه ماه پيش بهتر شده است و يك سايت مستقل نيز طراحي شده كه در سال 96 آغاز به كار خواهد كرد.
فراهنگ**1003** 1823 خبرنگار: محمدرضا جعفرملك * انتشار: طاهره نبي اللهي