۱ بهمن ۱۳۹۵، ۱۴:۰۷
کد خبر: 82394353
T T
۰ نفر
همكاري بين‌المللي براي مقابله با بيماري‌هاي واگيردار

تهران- ايرنا- سازمان موسوم به 'همپيماني در زمينه نوآوري براي آمادگي در برابر همه گيري ها' CEPI در تلاشي بين‌المللي با هدف توليد واكسن براي بيماري‌هاي واگيردار جديد، در كنفرانس اقتصادي 2017 كه در داووس سوييس برگزار شد، به ‌طور رسمي آغاز به كار كرد.

به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه تودي، سازمان بين‌المللي CEPI با كمك دولت‌هاي آلمان، ژاپن و نروژ، موسسه خيريه بيل و ملينا گيتس و همچنين Wellcome Trust تاكنون توانسته‌ است 460 ميليون دلار يعني تقريبا نيمي از هدف يك ميليارد دلاري خود را جمع‌آوري كند. كشور هند، يكي از بنيان‌گذاران اين سازمان نيز در مراحل پاياني اجراي تعهدات مالي خود نسبت به CEPI‌ قرار دارد.
هدف سازمان CEPI ايجاد بانكي از واكسن‌ها به‌منظور مقابله با بيماري‌هاي ويروسي نوظهور است كه هنوز درماني براي آنها وجود ندارد. با توجه به اين كه در مورد پاتوژن‌هايي مانند ويروس زيكا و ابولا تحقيقات و مطالعات زيادي انجام گرفته است، اين پاتوژن‌ها به عنوان بخشي از تلاش CEPI محسوب نمي‌شوند.
اولين هدف‌هاي اصلي CEPI شامل ويروس كرونا، تب لاسا و ويروس نيپا است. ويروس كرونا يك ويروس تنفسي است كه اولين بار در سال 2012 ميلادي در عربستان سعودي شناسايي شد و اكنون در 27 كشور از جمله آمريكا وجود دارد. تب لاسا يك بيماري ويروسي حاد بومي در غرب آفريقا، نيجريه، ليبريا و غنا است. ويروس نيپا نيز در سال 1998 در مالزي شناسايي شد و تقريبا صنعت پرورش دام را در اين كشور نابود كرد.
سازمان CEPI اولين فراخوان خود براي دريافت طرح هاي پيشنهادي به‌منظور مقابله با ويروس‌هاي مذكور را منتشر كرده است و انتظار مي‌رود در طول سال جاري، اولين بورس تحقيقاتي خود را در اين رابطه مشخص كند.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني* انتشار: زهره محتشمي پور
۰ نفر