به گزارش خبرنگار سیاسی ایرنا، اسحاق جهانگیری روز یكشنبه در مراسم اعطای تندیس و نشان امین الضرب به كارآفرینان برتر و تجلیل از پیشكسوتان عرصه اقتصاد به مناسبت 133 سالگی اتاق تهران در جمع كارآفرینان و بخش خصوصی افزود: این كه صدا و سیما و رسانه ها فرصت برای نقد دولت فراهم می كنند، كار خوبی است و ما ناراحت نمی شویم ولی گاهی اوقات عده ای درمورد رشد اقتصادی بحث می كنند كه درست نیست.
وی ادامه داد: این كه بحث كنیم صادرات این میزان رشد كرده است آیا این ارقام درست است یا خیر، قابل نقد نیست و این اقدامات هزینه زیادی برای پخش این برنامه می شود.
معاون اول رییس جمهوری اظهار داشت: مگر می شود درمورد شاخص های عملكرد نقد كرد. این ها مدل ریاضی و علم آماری است كه داده هایی داده می شود و برون داد دارد. حال بحث كنیم كه این رشد اقتصادی صورت گرفته قابل بحث نیست و همین كه بحث می كنیم معلوم است كه این كاره نیستیم.
جهانگیری همچنین گفت: اتاق بازرگانی بعنوان یكی از قدیمی ترین نهادهای مدنی نقش كم نظیری در اقتصاد كشور داشته و به پارلمان بخش خصوصی تبدیل شده است كه می تواند نظرات بخش خصوصی را به مسئولان اتاق و دولت منتقل كند.
وی با یادآوری این كه دولتی موفق خواهد بود كه از این مشورت ها استفاده كند، افزود در دولت تدبیر و امید اعتقاد ما این است كه نخبگان، دانشگاهیان وفعالان بخش خصوصی به عنوان مشاوران امین و صادق در كنار خود می دانیم.
معاون اول رییس جمهوری همچنین اظهار داشت: اگر كسی برای ایران و سربلندی آن می خواهد كاری انجام دهد باید به این انسان هاكه 133 سال پیش نهاد مدنی تاسیس كرد، افتخار كند چرا كه تولید كنندگان و كارآفرینانی كه دهها، صدها و هزاران نفر شاغل دارند نمی تواند دوستی نداشته باشند و از زندگی لذت نبرند.
جهانگیری خاطرنشان كرد: هر كس فرصت دارد باید مسیر كارآفرینان و تولید كنندگان را تسهیل كند و اگر ندارد آنها را دوست داشته باشد و اقتصاد ایران راهی ندارد جز این كه بخش خصوصی به میدان بیاید و با سرمایه گذاری و تولید، كار و اشتغال ایجاد كنیم.
وی به نامگذاری سال جاری از سوی رهبرمعظم انقلاب به عنوان سال اقتصاد مقاومتی و اقدام و عمل اشاره كرد و گفت: این شعار برای من پیام مهمی داشت و با شرایطی كه از اقتصاد كشور تصور داشتم، راه اندازی چرخ متوقف شده اقتصاد كار پر زحمتی بود.
معاون اول رییس جمهوری گفت: تحریم ها به نوعی، سوءمدیریت ها به نوعی دیگر و گرفتن انگیزه و امید از كارآفرینان اقتصاد را وارد فضای سختی كرده بود و دولت می بایست فضای مناسبی را برای اقتصاد كشور ایجاد می كرد.
جهانگیری خاطرنشان كرد: بخش هایی از دولت وجود دارد كه قابل واگذاری به بخش خصوصی نیست از جمله سیاست خارجی كه دولت باید با تعامل با دنیا وارد عمل شود و هیچ بخش خصوصی نمی تواند مدعی اجرای مسائل سیاسی باشد ولی دولت باید شرایطی را ایجاد كند بخش خصوصی احساس كند می تواند با دنیا كار كند و فكر كنم برجام تا حدی این اقدام را انجام داد و موانع موجود برطرف خواهد شد.
وی تصریح كرد: این كه عده ای كار بزرگی را بد جلوه دهند خودشان را كوچك می كنند چرا كه مردم می دانند در چه شرایطی قرار داشتیم و امروز در چه شرایط قرار داریم.
معاون اول رییس جمهوری گفت: تورم بایدبه حدی می رسید كه بخش خصوصی می دانست كشور در فضای قابل تثبیتی حركت می كند و از طرفی باید فضای داخلی آرام شود و هر گونه تلاطم و درگیری داخلی برای بخش خصوصی درست نیست و نگران كننده است.
جهانگیری افزود: وظیفه دولت انسجام و وحدت در داخل كشور بود و فكر می كنم فضای كلان در حد توان دولت در بخش های داخلی و خارجی به سمت شرایط مناسب اقتصادی حركت كرده است.
وی اضافه كرد: البته نظام بانكی باید اقداماتی انجام دهد و مشخص شود منابع نظام بانكی در چه محل هایی مسدود شده است و در بخش هایی از دولت نیز بروكراسی و نظام مالیاتی و تامین اجتماعی تصمیم گیری هایی صورت گیرد.
معاون اول رییس جمهوری ادامه داد: گفته بودیم كه در سال 95 چرخ اقتصاد را به حركت در می آوریم و صادرات كشور را رشد می دهیم، از بسته حمایتی نوشتیم تا تورم را كنترل كنیم و تعامل با دنیا را برقرار می كنیم و از شركت های دانش بنیان حمایت كرده و واردات را مدیریت می كنیم و طرح های نیمه تمام را به بخش خصوصی واگذار كنیم، این ها موضوعاتی است كه دوستانی كه دنبال نقد هستند باید نقد كنند.
جهانگیری تصریح كرد: در حال حاضر استنباط این است كه سیاست های خوبی تدوین شده و عملكرد دولت خوب بوده است و به رغم این كه دوستان پیش بینی می كردند تورم در مقطعی افزایش یابد، در دی ماه سال جاری بر اساس اطلاعات مركز آمار تورم 6.9 درصد بوده و روند كاهشی ادامه داشته است.
وی افزود: رشد اقتصادی 6 ماهه با احتساب نفت نیز مثبت بوده، البته عده ای نقد می كنند كه سهم نفت در این رشد زیاد است كه درست است ولی بعد از اجرای برجام دوستان وزارت نفت كار كارستانی انجام دادند و در زمان كوتاهی میزان تولید نفت را دو برابركردند.
معاون اول رییس جمهوری تصریح كرد: آنهایی كه با عملكردشان فروش نفت را متوقف كردند و كاهش دادند، تصور نمی كردند بعد از برجام و در مدت كوتاهی این اقدامات صورت گیرد. البته اگر نفت را از این میزان رشد اقتصادی خارج كنیم رشد اقتصادی به 4.3 درصد می رسد.
جهانگیری ادامه داد: امروز در بین حدود 20 رشته فعالیت اقتصادی، 10 الی 12 فعالیت دارای رشد مثبت هستند و 5 الی 6 فعالیت رشد منفی دارند و این بدان معناست كه تك تك فعالیت های صنعتی كشور در مسیر حركت قرار دارند.
معاون اول رییس جمهوری گفت: رشد كشاورزی در سال 92 به گونه ای بود كه بیش از شش میلیون تن گندم وارد كردیم و در برخی استانها برای سه روز بیشتر گندم نداشتیم ولی امروز بیش از اندازه ذخیره گندم داریم .
جهانگیری افزود: در صادرات كشور در طول 10 ماه گذشته 102 میلیون تن كالا صادرات شده است كه 33 درصد رشد ارزشی دارد بنابراین فكر می كنم اقتصاد كشور با سیاست گذاری صحیح در مسیر رشد خوبی قرار گیرد و باید نسبت به آینده كشور امیدوار بود و نگذاریم نسل جوان مایوس شود .
وی خطاب به كار آفرینان تصریح كرد: باید در برنامه های خود دو تصمیم را انجام دهید یكی اینكه زمانی كه تغییر نرخ ارز صورت گرفت عده ای به دولت فشار آوردند تا دولت را وارد تصمیمات ناصحیح كنند ولی دولت وارد این تصمیمات نشد و پیش بینی دولت این بود كه می توانیم به فضای قبل بازگردیم .
معاون اول رییس جمهوری خاظرنشان كرد: اقتصاد كشور بعد از تحریم ها به سمت صرافی ها منحرف شده است كه ریسك بالایی دارد من در این خصوص خیلی حرف برای گفتن دارم ولی درحال حاضر نمی خواهم سخنی بگویم بنابراین باید اقتصاد كشور را به سیستم بانكی و گشایش اعتبار و ال سی بازگردانیم.
جهانگیری افزود: تولید كننده وبخش خصوصی كه 100 درصد ارز خرید می كند برایش ریسك زیادی تحمیل می شود و اگر اتفاقی بیافتد برای همیشه ناوبد خواهد شد ، متاسفانه برخی فعالان اتقاصدی با مراجعه به صرافی ها ازهایی خرید می كنند كه انسان متحیر می شود كه این میزان ارز برای خرید چیست ؟
وی اظهارداشت: به بانك مركزی تا اصنفد ماه فرصت داده شد تا وضعیت صرافی ها را ساماندهی كند .
معاون اول رییس جمهوری در بخش استفاده از منابع خارجی گفت:در طول یك سال از برجام موفق نشدیم از منابع خارجی استفاده كنیم البته این را برخی به حساب برجام نگذارند بلكه این سخت گیری ها از طرف ماست تا در هر شرایطی فعالان اقتصادی كشورمان دچار آسیب نشوند .
جهانگیری با بیان این كه این مباحث با بخش های خارجی در حال انجام است ،افزود: فعالان اقتصادی توجه كنند ممكن است در برخی مواقع اقدامات 6 ماه اقدامات عقب بیافتد ولی تصمیمی بگیریم كه برای كارمان با اهمیت وبی ضرر باشد .
وی در زمینه استفاده از یوزانس نیز گفت: در بحث ارز راه یوزانس را باز كردیم وبرخی گفتند برای سرمایه گذاری می خواهیم و برای آنان تا 50 میلیون دلار برای خرید ماشین آلات كارخانجات اختصاص داده شد بنابراین فكر می كنم با مشورت یكدیگر می توانیم شاهد رشد سرمیاه گذاری و اقتصادی شویم .
معاون اول رییس جمهوری تصریح كرد: مرحله بعدی افزایش سرمایه گذاری است وباید فضای ایجاد شود كه فعالان اقتصادی سرمایه گذاری كنند و لازمه آن حل مشكلات بانكی و فضای مناسب است .
جهانگیری افزود: جوانان كشور نیازمند كار هستند و چشم آنها به دستان كار آفرینان است و كارافرینان قدیمی و پیشكسونت جرات ایجاد كار را دارند و می توانند نسل هایی را تربیت كنند كه به سمت ایجاد شاتغال حركت كنیم .
در پایان این مراسم از تعدادی از كار آفرینان با اهداء تندیس امین الضرب تقدیر شد.
سیام ** 1053 ** 9314 ** 1336 خبرنگار: حمید شریفی كیا**انتشار:مهرنوش خانزائی
جهانگیری: سیاست و برنامه های دولت قابل نقد است/ شاخص ها قابل نقدنیستند
۳ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۴۸
کد خبر:
82396868
تهران - ایرنا - معاون اول رییس جمهوری گفت: سیاست ها و برنامه های دولت قابل نقد است و كسانی كه می خواهند باید آن را نقد كنند ولی عملكرد ها و شاخص ها قابل نقد نیستند.