به گزارش ایرنا، یكی از دلایل افزایش شمار مشتركان به اینترنت در چین توسعه شبكه اینترنت در اقصی نقاط این كشور بویژه روستاهای دور افتاده است كه باعث شده جمعیت كاربران این شبكه در دومین اقتصاد بزرگ دنیا، نزدیك به كل جمعیت قاره اروپا باشد.
مركز اطلاع رسانی شبكه اینترنت چین روز دوشنبه در تارنمای خود گزارش كرد كه بیش از 53 درصد از جمعیت كشور مشترك اینترنت هستند و در این میان چهار میلیون و 820 هزار تارنما و پایگاه اینترنتی در كشور فعال است.
همزمان گزارش نشان می دهد كه شمار كاربران در سال 2016 میلادی 42 میلیون و 990 هزار نفر معادل 6.2 درصد بیش از سال 2015 میلادی بوده است.
نكته جالب توجه در آمار ارائه شده این است كه 659 میلیون نفر از این افراد از طریق تلفن های همراه خود به اینترنت متصل می شوند كه شمار آنها نیز در سال 2016 میلادی برای سومین سال متوالی 10 درصد فزونی گرفته است.
توسعه ایستگاه های اطلاع رسانی، ساخت مراكز و ایستگاه های مخابراتی و نصب تجهیزات مربوطه در چین به سرعت در جریان است و این كشور به رغم اعمال محدودیت های مختلف در اینترنت بخصوص در موارد سیاسی و مسایل غیراخلاقی، این شبكه را به شكل قابل توجهی در سراسر كشور گسترش داده است.
از سوی دیگر بسیاری از مردم چین با داشتن تلفن های همراه و پرداخت حق اشتراك ویژه می توانند از مزایای فناوری نسل های سوم و چهارم برای اتصال به اینترنت استفاده كنند.
جالب تر اینكه از میان این افراد نزدیك به 201 میلیون نفر كسانی هستند كه در روستاهای چین زندگی می كنند كه باز هم می توانند از مزایای این شبكه به طور گسترده استفاده نمایند اگرچه هنوز دسترسی آنها به نسبت مكان های شهری بسیار پایین تر است.
آمارتارنمای «یی سی» چین هم نشان می دهد كه 469 میلیون نفر در سال گذشته میلادی پرداخت های خود را فقط با تلفن های همراه انجام داده اند.
دانلود فیلم و برنامه های متنوع، دیدن برنامه های آموزشی و همچنین پرداخت های مالی اصلی ترین موارد استفاده مردم چین از تلفن های همراه در زمان اتصال به شبكه اینترنت است.
مركز اطلاع رسانی شبكه اینترنت چین همچنین در گزارش خود آورده است: 70 درصد از مشتركان گفته اند با تهدیدهای حملات سایبری روبرو هستند و فقط 28 درصد اینترنت را امن توصیف كرده اند.
برای همین انتظار می رود كه پس از بررسی ها و تصویب كنگره ملی خلق چین، قانون امنیت سایبری این كشور در ماه ژوئن سال جاری میلادی لازم الاجرا شود.
این در حالیست كه وزارت صنعت و فناوری اطلاع رسانی چین هم اواخر دی ماه سالجاری از سرمایه گذاری ۱۷۰ میلیارد دلاری این كشور در این عرصه، اجرای طرح های مختلف شبكه و توسعه خطوط فیبر نوری در سه سال آینده خبر داده بود.
دولت چین همچنین اعلام كرده است كه تا سه سال آینده به بسیاری از شركت های خارجی امكان می دهد تا در این عرصه سرمایه گذاری كنند.
چین سال ۲۰۱۳ میلادی از زمانی كه نسل جدید رهبری قدرت را در كشور در دست گرفت راهبرد «چین شبكه» را تدوین كرد و این سرمایه گذاری كلان برای توسعه اینترنت و فناوری اطلاع رسانی در همین راستا انجام می شود.
آساق**231**1597*انتشاردهنده:فرهاد راستی
پكن - ایرنا - بر اساس تازه ترین گزارش منتشر شده، شمار مشتركان شبكه اینترنت در چین به 731 میلیون نفر تا پایان سال 2016 میلادی رسید كه این رقم حدود نیمی از جمعیت این كشور را تشكیل می دهد.