۴ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۵۶
کد خبر: 82398282
T T
۰ نفر
بانوان غربالگري سرطان سينه را جدي بگيرند / مرگ 70 درصد از بانوان مبتلادرتشخيص ديرهنگام

شيراز- ايرنا- كارشناس گروه بهداشت عمومي دانشكده بهداشت دانشگاه علوم پزشكي شيرازبا تاكيد براينكه بانوان بايدغربالگري سرطان سينه راجدي بگيرنداظهار داشت: زنان متاسفانه در مراحل پاياني ابتلا براي غربالگري مراجعه مي كنند و 70 درصد از بانوان به دليل تشخيص ديرهنگام فوت مي كنند.

به گزارش دريافتي دوشنبه ايرنا ، سميرا طراوت منش افزود:سرطان سينه، يكي از مشكلات مهم بهداشتي در بانوان ايراني است و مطالعه هاي مختلف ثابت كرده است كه مبتلايان به اين نوع سرطان در ايران حدود 10 سال جوان تر از مبتلايان ديگر كشورها هستند.
وي با بيان اينكه شيوع ابتلا به اين بيماري در بانوان ايراني، بين سنين 40 تا 50 سالگي است گفت: كاهش مرگ و مير ناشي از سرطان در تشخيص زودرس آن است تشخيص زودرس سرطان سينه با استفاده از ماموگرافي، آزمايش هاي كلينيكي و خودآزمايي انجام مي شود و نقش حياتي در كاهش مرگ و مير و ناتوانايي ناشي از سرطان دارد.
او افزود: معاينه ماهانه باليني در حال حاضر به عنوان يك گزينه براي زنان بالاي 20 سال توصيه مي شود، اگر چه اين روش به عنوان يك روش غربالگري تا حدودي بحث برانگيز است، تحقيقات نشان داده است كه اين روش در تشخيص زودرس و كاهش مرگ و مير بسيار موثر بوده است.
اين كارشناس بهداشت عمومي ادامه داد: در مطالعه اي كه سال 2008 ميلادي در ايران انجام شد مشخص شد كه 18 و 4 چهاردهم درصد موارد سرطان پستان در مرحله يك، 36 و هشت دهم درصد موارد در مرحله دو، 27 و هفت دهم درصد موارد در مرحله سه و 17 و هفت درصد موارد نيز در مرحله چهارم ابتلا به بيماري، براي غربالگري مراجعه مي كنند.
طراوت منش گفت: با توجه به انجام آزمون غربالگري در ايران، لازم است تا حساسيت بانوان ايراني نسبت به غربالگري سرطان سينه زياد شود و آگاهي هاي لازم در مورد غربالگري سرطان را كسب كنند.
پژوهش هاي علمي در باره سرطان سينه و غربالگري از آن اكنون در درمانگاه مطهري شيراز انجام مي شود و اطلاعات علمي در باره بيش از 75 هزار مراجعه كننده دراين بخش نگهداري مي شود .به منظور تشخيص زودرس و پيشگيري از سرطان سينه، بخش ماموگرافي درمانگاه شهيد مطهري با تعرفه دولتي زير نظر استادان تمام وقت هيات علمي گروه راديولوژي دانشگاه راه اندازي شده است.
برآورد مي شود بيماران مبتلا به سرطان سينه در استان فارس بالغ بر پنج هزار و 800 نفر باشند.
دريافت خبر : نيكنام خشنودي ** انتشاردهنده:‌غلامرضا مالك زاده
6113 /1876