به گزارش روز سه شنبه گروه فرهنگي ايرنا از روابط عمومي بنياد سعدي، استادان دانشگاه هاي افغانستان كه براي گذراندن دوره دانشافزايي زبان فارسي ميهمان بنياد سعدي بودند، با محمدرضا شفيعي كدكني در دانشكده زبان و ادبيات فارسي دانشگاه تهران ديدار كردند.
شفيعي كدكني ضمن در اين ديدار با خوشآمدگويي و استقبال از ميهمانان بنياد سعدي، مردم فارسي زبان منطقه را متعلق به يك واحد فرهنگي مشترك و از يك خانواده دانست و گفت: اقوامي كه در تاريخ با شعر فارسي دري زندگي كرده اند همچون جويبارهايي هستند كه به رودخانه زبان فارسي وارد شدهاند، شط پرشكوه شعر فارسي را به وجود آورده اند. و ظرف همدلي اقوام منطقه، همواره شعر فارسي بوده و هست.
مصصح «منطق الطير» عطار ادامه داد: امروزه نيز فرزندان سنايي، مولانا، فردوسي، سعدي، حافظ، نظامي و خيام، قطعاً وارث نبوغ نياكان خود هستند و ما نا اميد نيستيم از اينكه در عصر حاضر و در آينده نيز شاعران و نويسندگان ممتاز و بزرگي در قلمرو زبان فارسي دري ظهور كنند.
وي يادآور شد: ما همه به عنوان معلمان زبان و ادب فارسي دري، مسئول پاسداري از اين فرهنگ و زبان هستيم و هرچيزي را كه به ارتقاي آن كمك برساند بايد مورد حمايت قرار دهيم و با هرآنچه كه باعث افت و ابتذال آن شود برخورد انتقادي داشته باشيم.
شاعر دفتر شعر «هزاره دوم آهوي كوهي» افزود: موهبتي كه خداوند به اقوام منطقه عطا كرده است به هيچ قومي در روي كره زمين نداده و آن اين است كه وارث بزرگاني همچون مولانا جلال الدين بلخي هستند؛ شاعري كه امروز تازه بشريت دارد او را كشف ميكند.
در ادامه اين ديدار، استادان دانشگاه هاي افغانستان نيز ضمن معرفي خود و فعاليت هاي علمي خود، پرسش هايي را از استاد شفيعي كدكني مطرح كردند كه وي با سعه صدر و اشراف كامل علمي به سؤالات ايشان پاسخ داد.
دوره 10 روزه دانش افزايي زبان و ادبيات فارسي ويژة استادان دانشگاههاي كشور افغانستان با حضور 19 استاد از دانشگاههاي كابل، البيروني كاپيسا، پروان، باميان و جلالآباد افغانستان ، در محل بنياد سعدي برگزار شد.
فراهنگ**9157**1027** خبرنگار: منصوره شوشتري** انتشار دهنده: جواد دهقاني
تهران- ايرنا- استاد برجسته دانشگاه تهران معتقد است؛ اقوامي كه در تاريخ با شعر فارسي دري زندگي كرده اند، چون جويبارهايي به رودخانه زبان فارسي وارد شده و شط پرشكوه شعر فارسي را به وجود آورده اند و شعر فارسي همواره ظرف همدلي اقوام منطقه بوده است.