رشته هاي بيلياردي بدنبال ورود به بازيهاي المپيك است. هر چند تلاشهاي دست اندكاران اين رشته براي ورود به بازيهاي 2020 توكيو هنوز به سرانجام نرسيد، اما آنها به تلاش هاي خود براي حضور در المپيك 2024 ادامه مي دهند.
در ايران، بيليارد و اسنوكر قدمت حدود 100 ساله دارد و با تاسيس فدراسيون بولينگ و بيليارد در سال 1379، عمر آن به 16 سال مي رسد. با اين حال با وجود موفقيت هاي اخير ورزشكاران مرد و زن در رشته هاي مختلف آن، مسئولان ورزش كشور همچنان نگاه روشني به اين رشته بسيار فني ندارند تا در صورت المپيكي شدن نيازهاي آن شناخته شود.
اسنوكر و بيليارد تنها رشته هاي ورزشي هستند كه ممكن است يك مسابقه آن 11 ساعت به طول بينجامد و فرد ورزشكار نزديك به 4 كيلومتر دور ميز بيليارد راه برود.
رشته هاي بيلياردي در بخش هاي اسنوكر و بولينگ در رقابت هاي آسيايي و جهاني پر مدال هستند و راهي ديگر براي به اهتزاز در آوردن پرچم مقدس جمهوري اسلامي ايران در رقابت هاي بين المللي ورزشي محسوب مي شوند.
«سهيل واحدي» روز 29 آبان ماه پس از كسب 9 پيروزي مقابل حريفاني از كشورهاي آلباني، ايسلند، ژاپن، پاكستان، لهستان، اسكاتلند، آلمان، ايرلند و ايرلند شمالي، در ديدار نهايي اندرو پاگت از ولز را شكست داد تا قهرماني جهان را براي ايران اسلامي به ارمغان بياورد. او با كسب اين قهرماني پس از «حسين وفايي» به عنوان دومين بازيكن ايراني به جمع حرفهايهاي اسنوكر دنيا پيوست.
**اگر به 15 سال پيش باز مي گشتم شايد اين راه را ادامه نمي دادم
واحدي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار كرد: به دليل مشكلات اقتصادي كشور و بودجه كم فدراسيون، چالش هايي وجود دارد كه شايد اگر به گذشته باز مي گشتم، اسنوكر و بيليارد را ادامه نمي دادم. ولي علاقه به بازي، مرا دوباره در اين راه قرار مي داد.
ملي پوش اسنوكر كشورمان افزود: براي حضور در ليگ حرفه اي بازيكنان جهان در رشته اسنوكر، 70 هزار پوند نياز است كه عملا فراهم كردن چنين مبلغي غير ممكن است.
واحدي در خصوص نكات فني ورزش بيليارد گفت: در اين ورزش بايد سعي كنيد در بخش هايي كه حريف فكر نمي كند توانايي امتياز گرفتن را داريد، امتياز بگيرد، در اين موقعيت تا زماني كه بخواهد متوجه تاكتيك شما شود، نزديك به پنج امتياز از او پيش خواهيد افتاد. اين روش سبب شد در فينال رقابت هاي جهاني قطر مقابل حريف ولزي به پيروزي برسم.
وي ادامه داد: البته براي رسيدن به فينال رقابت هاي جهاني، براي نخستين بار مقابل تمام حريفان اروپايي پيروز شدم تا پس از كسب قهرماني به ليگ حرفه اي اسنوكر جهان راه يابم.
**مربي خوب و با تجربه زن در رشته هاي بيلياردي نداريم
سهيل واحدي درخصوص مشكلات بانوان ايران در اين رشته گفت: مربي خوب و با تجربه زن در رشته هاي بيلياردي نداريم، ولي توقع از فدراسيون، پيشرفت اسنوكر و بيليارد در حوزه زنان است.
وي گفت: در ورزش كشور بايد براي بالا رفتن پرچم ايران تلاش كرد و اينكه چه ورزشي اين مهم را انجام مي دهد نبايد اهميت داشته باشد.
قهرمان اسنوكر جهان با بيان اينكه بعد از 15 سال تلاش و زحمت موفق به كسب قهرماني جهان شده است، گفت: از زنان اسنوكرباز كشورمان كه امكان آموزش ديدن توسط مربيان مرد را ندارند، نبايد انتظار زيادي داشت. زيرا ورزشكاران زن، شجاعت و رفتار حرفه اي را تنها در حين بازي و تمرين از يك ورزشكار و مربي مي توانند بياموزند.
واحدي افزود: ورزشكاران زن ايراني در رشته اسنوكر و در رقابت هاي بين المللي داراي پوشش اسلامي هستند. از طرفي در زمان انجام رقابت هر ورزشكاري، حريف وي طبق قوانين بايد با فاصله از ميز بايستد. به اين صورت هيچ تماس و گفت و گويي بين دو ورزشكار صورت نمي گيرد.
هاشم اسكندري صحبت هاي واحدي را تكميل كرد و گفت: در حوزه بانوان پس از تاييد حضور آنها در رشته هاي بيلياردي موفق شديم پوشش بانوان ورزشكارن ايران را در رقابت هاي آسيايي و جهاني مصوب كنيم. زيرا پيش از اين به دليل حجاب به بانوان كشورمان اجازه حضور در رقابت هاي بين المللي داده نمي شد.
ورزشي**9029**1545
مصاحبه: محمد مهدي موذن**
تهران – ايرنا – قهرمان ايراني اسنوكر جهان خواهان توجه وزارت ورزش و جوانان و نهاد هاي مسئول براي رشد و توسعه بيشتر رشته هاي بيلياردي شد.