محمد رستگاری روز سه شنبه در حاشیه برگزای همایش مدیریت آلودگی هوا و صدا در سالن همایش های رازی به خبرنگار ایرنا افزود: براساس مصوبه هیات وزیران در سال 1394 برخی از دستگاه های اجرایی مكلف به ایجاد طرح كاهش آلودگی صوتی شدند.
وی ادامه داد: سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری نیز مكلف به تدوین شبكه جامع پایش آلودگی صوتی می باشند.
رستگاری با اشاره به اینكه در این مدت اقدامات موثری در این خصوص انجام شد، افزود: اداره كل محیط زیست استان یكی از مناطق شهر تهران را به صورت اتفاقی (راندوم) انتخاب و میزان آلودگی صوتی آن را اندازه گیری كرد.
رستگاری گفت: نتایج حاصل از این محاسبات نشان داد كه میزان آلودگی صدا به طور میانگین در هر پهنه پنج دسی بل بالاتر از شاخص های تعیین شده استاندارد است.
وی اظهار كرد: هر كدام از پهنه های مسكونی، تجاری و صنعتی، استانداردهای مختص خود را دارند به عنوان مثال شاخص حد استاندارد آلودگی صوتی برای مناطق مسكونی در روز 50 و شب 45 دسی بل است.
رستگاری در مورد اهمیت برگزاری این نوع همایش ها گفت: حضور كارشناسان متخصص در این همایش به عنوان یك محفل علمی می تواند موجب هم اندیشی و تبادل اطلاعات شود به طوریكه در تصمیم سازی و تصمیم گیری در حوزه هوا نیز تاثیرگذار باشد.
وی ادامه داد: از جمله موضوعاتی كه در این همایش ها مطرح شد نصب فیلتر دوده بر روی خودروها بود كه در هیات دولت نیز طرح و به تصویب رسید.
واحد اندازهگیری صدا، برحسب دسی بل (dB) و براساس تغییرات فشار هوا مقدار آن بین صفر دسیبل (آستانه شنوایی) تا 130 دسیبل (آستانه دردناكی) محاسبه میشود.
هر فرد سطح تحمل متفاوتی نسبت به سروصدا دارد به طور كلی سروصدا یا آلودگی صوتی را میتوان به صورت صدای ناخواسته دانست كه موجب برهم زدن آرامش در زمان استراحت یا تمركز افراد در حین انجام كار میشود و بر سلامت روان و جسم فرد تاثیر منفی بجای میگذارند.
برای محیطهای كار میزان صدای 85 دسی بل به عنوان حداكثر صدای مجاز به عنوان استاندارد صدا تعیین شده است.
حداكثر سطح صدای 70 دسی بل جهت یك دوره 24 ساعته به عنوان استاندارد صداهای محیطی، قابل قبول است.
سطح صدای 55 دسی بل برای محیطهای بیرونی و 45 دسی بل برای محیطهای بسته (درونی ساختمان) به عنوان بیخطر شناخته شده است به طوری كه از آزردگی انسان جلوگیری نموده و در مكالمات تداخل ایجاد نمیكند.
آستانه درد گوش در 130- 120 دسی بل میباشد، اما آسیب به اعصاب شنوایی از 85 دسی بل آغاز میگردد.
سر و صداهای فراتر از 80 دسی بل بطور بالقوه خطرناك میباشند. چمن زنها، كنسرتهای راك، شلیك گلوله، ترقهها، هد ستها و هد فنها، موتور سیكلت ها، تراكتور، همزنها و مخلوطكنها، غذا سازها و اسباب بازیهای پر سر و صدا همگی بیش از 90 دسیبل سر و صدا تولید میكنند و برای سلامت شنوایی مضر میباشند.
* برای اطلاع از اخبار متنوع انتشار یافته در شبانه روز با كانال ایرنا استان تهران در تلگرام به نشانی IRNATEHRAN@ همراه شوید.
خبرنگار: كامبیز رضایی انتشاردهنده: موسی فعالیان
تهرام/1699/ 1539
معاون نظارت و پایش اداره كل محیط زیست استان تهران :
آلودگی صوتی شهر تهران به طور متوسط فراتر ازحد استاندارداست
۱۲ بهمن ۱۳۹۵، ۱۷:۱۱
کد خبر:
82410204
تهران- ایرنا- معاون نظارت و پایش اداره كل محیط زیست استان تهران گفت: به طور متوسط آلودگی صوتی در پهنه های مختلف مسكونی، تجاری و صنعتی شهر تهران پنج دسی بل فراتر از حد استاندارد است.