به گزارش ایرنا، حضور دو دوره پیاپی 'نجیب تون رزاق' نخست وزیر مالزی در راس قدرت اجرایی تا حدودی باعث تحکیم پایه های قدرت وی شده است، از سوی دیگر با وجود شکاف بین احزاب مخالف، امید وی را به پیروزی در انتخابات پیش رو تقویت می کند.
تا موعد قانونی چهاردهمین انتخابات سراسری مالزی بیش از یکسال وقت است، اما براساس قانون این کشور، انتخابات می تواند زودهنگام و بر اساس تصمیم گیری های حزب حاکم در هر زمانی برگزار شود.
نامشخص بودن زمان برگزاری انتخابات به نفع حزب حاکم است، اما از سوی دیگر نبود برنامه زمان بندی مشخصی در مورد انتخابات باعث سردرگمی مخالفان دولت مالزی شده است.
از جمله احزاب مخالف دولت که از هم اکنون تلاش های خود را برای حضور موثر در انتخابات پیش رو بکار گرفته اند، می توان به حزب 'بومی تباران متحد مالزی' و حزب اسلامی مالزی (پاس) اشاره کرد.
حزب بومی تباران متحد مالزی که برای نخستین بار قرار است در انتخابات شرکت کند، با حضور 'ماهاتیر محمد' به عنوان رئیس، 'محی الدین یاسین' رهبر حزب و 'موخریز ماهاتیر' معاون حزب از پشتوانه تجربه سیاسی قدرتمندی برخوردار است.
این حزب که از ماه سپتامبر سال گذشته میلادی فعالیت خود را آغاز کرده است نیز همچون حزب 'مالایی تباران متحد مالزی' بر محوریت ملی گرایی مالایی ها و نژاد مالایی شکل گرفته است.
در اساسنامه این حزب ذکر شده است، جوهر وجودی شکل گیری این حزب مبارزه به منظور حمایت از آرمان های نژاد مالایی با هدف حفظ افتخار و شان ملت، مذهب و کشور است. مبارزه برای حقوق مالایی ها و شعار بومیان شامل پیشرفت، عدالت و کامیابی از دیگر اهداف این حزب به شمار می روند.
افرادی می توانند به عضویت کامل این حزب درآیند که نژاد مالایی، بومی تبار مالایی (اورنگ اصلی) و بومی ایالت های صباح و ساراواک باشند.
علاوه بر این، افراد غیربومی نیز می توانند به عنوان عضو وابسته با این حزب همراه شوند، اما حق رای دادن و رقابت در انتخابات حزبی را ندارند، ولی ممکن است که بر اساس صلاحیت خود در برخی مناصب کلیدی قرار گیرند.
این حزب که می توان آن را نسخه جدیدی از حزب 'مالایی تباران متحد' دانست، با شعارها و چشم اندازهای واحدی همچون حزب حاکم شکل گرفته است، با این تفاوت که تشکیل دهندگان آن با حفظ برخی اصول یکسان، با حاکمان وقت مالزی مخالفت دارند.
این مخالفت باعث نزدیکی آنها به حزب اسلامی مالزی شده است که پس از انتخابات به ائتلاف مخالفان این کشور پشت کرد و تا حدودی با دولت همراه شد.
اکنون در آستانه برگزاری احتمالی انتخابات این کشور، 'حزب بومی تباران متحد مالزی' به ریاست 'ماهاتیر محمد' با حزب اسلامی این کشور (پاس) که برای چند دهه در مقابل 'ماهاتیر محمد' بوده با یکدیگر همراه شدند تا به منظور آرمان های خود با مخالفان رقابت کنند.
حزب پاس که با نزدیکی خود به دولت 'نجیب تون رزاق' بذر شکل گیری حزب 'اعتماد ملی' مالزی موسوم به 'امانه' یا 'اعتماد ملی' را در خاک مخالفان دولت کاشت، اکنون اعلام کرده است در انتخابات آینده با همه احزاب مخالف دولت به جز حزب 'اعتماد ملی' و حزب اقدام دموکراتیک (داپ) همکاری می کند.
نزدیکی پاس به حزب بومی تباران متحد مالزی اگرچه به برخی از ابهام ها مبنی بر اینکه حزب اسلامی مالزی در انتخابات سراسری آینده در کدام جبهه به میدان می آید، پایان داد اما از سوی دیگر سئوالات متعدد دیگری پیرامون نوع موضع این حزب در قبال خواسته های خود مطرح کرده است که می تواند در هفته های آینده بیش از پیش مورد توجه تحلیلگران و کارشناسان عرصه سیاسی مالزی واقع شود.
آساق**241**1611**انتشاردهنده: رضاپیمان یغمایی
کوالالامپور- ایرنا - افزایش بحث ها در مورد برگزاری زودهنگام انتخابات در مالزی گسترش فعالیت احزاب مخالف دولت را درپی داشته است.