به گزارش ايرنا ياور عباس، پنجشنبه شب در جريان بازديد از جاذبه هاي گردشگري گناباد در گفت و گو با خبرنگاران افزود: حدود نيم ميليون زائر پاكستاني سالانه از طريق سيستان و بلوچستان و خراسان جنوبي و مسير گناباد به مشهد سفر مي كنند كه كمتر شناختي از ظرفيتهاي تاريخي گناباد از جمله قنات قصبه دارند.
وي از قنات جهاني قصبه گناباد به عنوان يك جاذبه بسيار خوب براي جذب گردشگر ياد كرد و ثبت جهاني آن را فرصتي بسيار مهم براي توسعه گردشگري و رونق اقتصادي در اين شهرستان دانست.
وي با اشاره به وجود قناتهاي متعدد در پاكستان و از جمله ايالت بلوچستان اين كشور گفت: كشورهاي صاحب قنات از نظر فرهنگ و تمدن به هم شبيه هستند و در مناطقي واقع شده اند كه اقليم خشك و نيمه خشك و بارندگي كمي دارند و در نتيجه نوع زندگي در اين مناطق نشان دهنده سخت كوشي مردم آنها است.
سركنسول و كنسول جمهوري اسلامي پاكستان در مشهد، پنجشنبه براي شركت در آيين جشن ملي ثبت قنات قصبه گناباد در فهرست آثار جهاني يونسكو، به گناباد سفر كردند.
آيين جشن ملي ثبت جهاني قنات قصبه با حضور معاون رئيس جمهوري و رئيس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري و جمعي از مسئولان كشوري و استاني از جمله معاون وزير جهاد كشاورزي در گناباد برگزار شد.
در چهلمين جلسه كميته ميراث جهاني سازمان يونسكو در تيرماه امسال در استانبول تركيه، قنات قصبه گناباد از استان خراسان رضوي به همراه قناتهاي بلده خراسان جنوبي، زارچ و حسن آباد مشير مهريز در يزد، جوپار كرمان، اكبرآباد و قاسم آباد بروات و ابراهيم آباد در استان مركزي به ثبت جهاني رسيد.
قنات قصبه گناباد به عنوان تنها اثر ثبت شده استان خراسان رضوي در فهرست آثار جهاني يونسكو با سابقه بيش از 2500 سال به عنوان قديمي و عظيم ترين قنات كشور و شاهكار تاريخ تمدن بشر در تامين آب و چشم انداز توسعه گردشگري در منطقه مطرح است.
اين قنات كه از ميان اراضي كوي شرقي گناباد (قصبه شهر سابق) در بخش جنوب غربي و از محلي معروف به برج علي ضامن، از داخل رسوب هاي ريزدانه آغاز شده و به طول 331 هزار و 33 متر در يك رشته اصلي به نام قصبه و چهار رشته منشعب به نام دولاب كهنه، دولاب نو، رشته فرعي اول و رشته فرعي دوم قصبه جريان دارد.
رشته اصلي اين قنات كه 131 هزار و 35 متر طول دارد در امتداد دره پرآب خانيك حفر شده و عمق مادر چاه آن نيز بيش از 200 متر است.
قطعه سفال هاي پراكنده در اطراف دهانه چاه هاي اين رشته قنات حاكي از اين است كه رشته قصبه واقع در كانال اوليه اصلي قنات در زمان هخامنشيان حفر شده و به دنبال آن رشته هاي ديگر قنات در مواقع خشكسالي در طول ساليان بعد از آن حفر شده اند.
شهرستان گناباد در فاصله 278 كيلومتري جنوب مشهد واقع است.
2095/7545/5132
خبرنگار: فهيمه نعمتي شهري ** انتشار دهنده: علي اصغر ايزدي
گناباد- ايرنا- سركنسول جمهوري اسلامي پاكستان در مشهد گفت: جاذبه هاي تاريخي و فرهنگي گناباد مقصد خوب گردشگري زوار و مسافران پاكستاني است.