۱۶ بهمن ۱۳۹۵، ۸:۲۶
کد خبر: 82414605
T T
۰ نفر

سلول‌هاي بنيادي با سرطان مغز مبارزه مي‌كنند

۱۶ بهمن ۱۳۹۵، ۸:۲۶
کد خبر: 82414605
سلول‌هاي بنيادي با سرطان مغز مبارزه مي‌كنند

تهران - ايرنا - گروهي از محققان دانشگاه كاروليناي شمالي راهكاري توسعه داده‌اند كه بر اساس آن مي‌توانند سلول‌هاي پوست انسان را به سلول‌هاي بنيادي تبديل كنند و با استفاده از اين سلول‌هاي بنيادي به جنگ تومورهاي سرطاني بروند.

به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از مديكال ساينس، اين محققان سال گذشته در آزمايشاتي كه روي موش‌ها انجام دادند، توانستند سلول‌هاي پوست موش را به سلول‌هاي بنيادي تبديل كنند كه قابليت درمان سرطان را داشتند.
در اين شيوه درماني نوعي سلول پوست موسوم به فيبروبلست كه قادر به توليد كلاژن است به سلول‌هاي بنيادي عصبي تبديل مي‌شود. اين سلول‌هاي بنيادي در بافت مغز به دنبال سلول‌هاي سرطاني رفته و به آن‌ها مي‌چسبند. با وجود اين به تنهايي قادر به مبارزه با سلول‌هاي مهاجم سرطاني نيستند.
محققان به منظور تجهيز اين سلول‌هاي بنيادي با سلاح مناسب، آن‌ها را به‌گونه‌اي مهندسي كردند كه قابليت حمل نوعي پروتئين كشنده سلول‌هاي سرطاني را دارند. اين پروتئين به بدن بيمار تزريق مي‌شود و تا زماني كه تحريك نشود، هيچ كار خاصي انجام نمي‌دهد. اما هنگامي كه در مجاورت سلول‌هاي سرطاني قرار مي‌گيرد، فعال شده و آن‌ها را از بين مي‌برد.
محققان با استفاده از اين شيوه توانستند گليوبلاستوما را كنترل كنند. گليوبلاستوما نوعي سرطان مغز بسيار مهاجم است كه موجب مرگ اغلب بيماران در طول دو سال بعد از تشخيص مي‌شود. روش‌هاي درماني متداول براي اين نوع سرطان شامل جراحي، راديوتراپي و شيمي درماني است كه هيچ‌كدام موثر نيستند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science Translational Medicine منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني**انتشاردهنده: معصومه گلشن
۰ نفر