۱۷ بهمن ۱۳۹۵، ۱۱:۲۱
کد خبر: 82416477
T T
۰ نفر
نصب نیروگاههای بادی در استان های خراسان طی دولت یازدهم 30 درصد افزایش یافت

مشهد- ایرنا- مدیر عامل شركت برق منطقه ای استان های خراسان گفت: در راستای بهره گیری از انرژی های تجدید پذیر نصب نیروگاههای بادی در این استان ها طی دولت یازدهم 30 درصد افزایش داشته است.

محمدحسن متولی زاده روز یكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: از سال 1392 تاكنون 8،85 مگاوات نیروگاه بادی در استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی نصب شد.
وی اظهار كرد: ظرفیت نیروگاه های خورشیدی نصب شده در استان های خراسان در دولت یازدهم 2 هزار و 500كیلو وات است در حالی كه در سه سال قبل از دولت یازدهم 43 كیلو وات نیروگاه خورشیدی منصوبه در استان های مزبور وجود داشت.
وی گفت: از این میزان تا پایان سال گذشته 880 كیلو وات نیروگاه خورشیدی با هزینه 74 میلیارد ریال برای 50 سازمان دولتی و غیردولتی در استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی نصب شد كه در این طرح نیروگاه های كوچك خورشیدی با ظرفیت های 5، 10 و 20 كیلو وات بر پشت بام ساختمان های سازمان های مزبور نصب شد.
متولی زاده افزود: در سال 1392 برای نخستین بار برای 70 مشترك خانگی این استان و 500 كیلو وات برای مدارس مشهد و برخی شهرستان های خراسان رضوی، نیروگاه خورشیدی نصب شد.
وی اجرای طرح بركت با همكاری اداره كل كمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان رضوی برای توسعه نیروگاه های خورشیدی را از دیگر طرحهای اجرا شده در زمینه استفاده از انرژی های نو در دولت یازدهم دانست و اظهار كرد: هدف از اجرای این طرح اشتغالزایی برای مددجویان كمیته امداد بود تا از طریق وام خوداشتغالی كه این نهاد به متقاضیان سرمایه گذاری در حوزه نصب نیروگاه ها واگذار می كند، هر مددجو یك كیلووات نیروگاه خورشیدی در منزل خود نصب كند.

* احداث 257 كیلومتر خطوط انتقال و فوق توزیع برق
مدیرعامل شركت برق منطقه ای خراسان گفت: در سه سال دولت یازدهم 2 هزار و 150 میلیارد ریال برای احداث 257 كیلومتر خطوط انتقال و فوق توزیع برق هزینه شد كه با اجرای این طرحها یكهزار و 200 مگاولت آمپر برق به ظرفیت شبكه انتقال و فوق توزیع منطقه خراسان افزوده شد.
وی در زمینه اتوماسیون پستهای برق نیز افزود: از سال 1392 تاكنون 51 پست برق به سیستم اتوماسیون مجهز شدند در حالی كه قبل از دولت یازدهم در این زمینه اقدامی انجام نشده بود.
وی اظهار كرد: اجرای طرح ذخیره سازی عملیاتی در دولت یازدهم نیز 285 مگاولت آمپر صرفه جویی به همراه داشت.
متولی زاده گفت: در طول سه سال گذشته 100 مگاوات ظرفیت تولید پراكنده در استانهای خراسان ایجاد شد كه در مقایسه با سه سال قبل از آن 100 درصد افزایش داشت.
وی افزود: طی سه سال گذشته میزان تلفات شبكه برق در استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی با حدود یك درصد كاهش نسبت به دوره سه سال دولت دهم، به 8.91 درصد رسید.
وی اظهار كرد: در دهه فجر امسال نیز عملیات اجرایی 6 طرح با اعتبار 567 میلیارد ریال در استان های خراسان آغاز می شود و 9 طرح نیز در این استانها با هزینه 947 میلیارد ریال به بهره برداری می رسد.
وی پست 132 كیلو ولت بجنورد، افزایش ظرفیت پست 63 كیلو ولت سیلو مشهد، پست 132 كیلو ولت كیوركوه و خط ارتباطی خواف، پست 132 كیلو ولت شهید رجایی و خط ارتباطی آن در شمال شرق مشهد، خط 400 كیلو ولت توس – نیشابور، دیسپاچینگ 'R.D.C' خراسان جنوبی، توسعه پست 132 كیلو ولت گناباد، پست 400 كیلو ولت جاجرم و خط 400 كیلو ولت ارتباطی نیروگاه شیروان را از پروژه های مورد بهره برداری در دهه فجر برشمرد.
شركت برق منطقه ای خراسان، متولی تامین برق در استان های خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی است.
7489 / 6053 خبرنگار: میترا عبداللهی ** انتشار دهنده: محمد حسین علی مقدم