۱۹ بهمن ۱۳۹۵، ۱۲:۱۶
کد خبر: 82419823
T T
۰ نفر
تفكر وسواس‌گونه وصورت‌هايي كه زيرتيغ جراحي مي روند

تهران-ايرنا-مطالعات نشان مي‌دهد تعداد مبتلايان به اختلال بدشكلي بدن يا تفكر وسواس‌گونه و اغراق آميز در مورد يك نقص خيالي در صورت و ظاهر بدن، بسيار بيشتر از چيزي است كه قبلا تصور مي‌شد و متخصصان جراحي‌هاي زيبايي، بسياري از اين موارد را تشخيص نمي‌دهند.

به گزارش روز سه شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از خبرگزاري يو‌پي‌آي آمريكا، مطالعات نشان مي‌دهد مبتلايان به اختلال بدشكلي بدن تصور مي‌كنند در ظاهر و صورت آن‌ها معايبي وجود دارد و در اثر اين تصورات در فعاليت‌هاي اجتماعي و شغلي دچار مشكلاتي مي‌شوند. اين اشخاص بيش از سايرين دچار مشكلات روحي و رواني مانند افسردگي و افكار خودكشي مي‌شوند.
اختلال بدشكلي بدن يك نشانه مهم براي جلوگيري از انجام جراحي‌هاي زيبايي محسوب مي شود؛ زيرا افراد مبتلا به اين عارضه معمولا از نتيجه جراحي راضي نيستند و به دنبال انجام جراحي‌هاي بيشتر مي روند.
در اين تحقيقات كه با همكاري 173 متخصص جراحي زيبايي و توسط محققان دانشگاه گرونيگن هلند صورت گرفت، معلوم شد اغلب جراحان با اختلال بدشكلي بدن آشنايي دارند و دو سوم از آن‌ها تا كنون يك تا پنج بيمار مبتلا به اين اختلال را شناسايي كرده‌اند.
نتايج اين تحقيقات با گزارشاتي كه پيش از اين در خصوص آمار 10 درصدي ابتلا به اختلال بدشكلي بدن در بين اشخاصي كه به دنبال جراحي زيبايي هستند و آمار 10 درصدي در جمعيت عادي منتشر شده، تعارض دارد.
اختلال بدشكلي بدن (body dysmorphic disorder) به اشتغال ذهني و اغراق آميز در مورد يك نقص خيالي در صورت و ظاهر بدن گفته مي‌شود. بيمار مبتلا به اين عارضه دچار نوعي وسواس فكري است و معتقد است كه بايد فورا تحت عمل جراحي زيبايي قرار گيرد. وسواس‌هاي فكري اين بيماري اشكال مختلف دارد. اين افراد مدام در ظاهر خود به دنبال ايرادي هستند و براي رفع آن خود را به تيغ جراحي مي‌سپارند. افراد مبتلا به اين اختلال خود را زشت تصور مي كنند و معمولا از قرار گرفتن در اجتماع خودداري مي‌كنند.
نگراني مداوم در مورد لك، جاي زخم، آكنه، جوش و كبودي پوست، كم‌پشتي موي سر، حساسيت در مورد اندازه و فرم بيني و نگراني وسواس گونه در مورد وزن و حجم عضلات از جمله مهمترين نگراني‌هاي افراد مبتلا به اين عارضه است. جراحان زيبايي به‌ويژه جراحان پلاستيك موظفند به محض مشاهده اين علايم در بيمار، وي را به روان‌پزشك ارجاع دهند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Plastic and Reconstructive Surgery منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
مترجم: سپيده علي كاشاني** انتشاردهنده: معصومه گلشن
۰ نفر