۲۰ بهمن ۱۳۹۵، ۸:۱۹
کد خبر: 82421093
T T
۰ نفر

تلاش رژیم اشغالگر قدس برای خروج از انزوا

۲۰ بهمن ۱۳۹۵، ۸:۱۹
کد خبر: 82421093
تلاش رژیم اشغالگر قدس برای خروج از انزوا

تهران- ایرنا- به دنبال محكومیت رژیم اشغالگر قدس در مجامع بین المللی تلاش برای خروج از انزوا از جانب مقام های آن ادامه دارد. سفر اخیر نخست وزیر رژیم صهیونیستی به انگلیس نیز در راستای همین سیاست است.

به گزارش گروه پژوهش و تحلیل خبری، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی دو روز پیش با «ترزا می» همتای انگلیسی خود در لندن دیدار كرد. این نخستین دیدار این دو پس از روی كار آمدن «می» است.
این دیدار در حالی برگزار شد كه شماری از حامیان مردم فلسطین از جمله گروهی از یهودیان، به نشانه اعتراض ، برابر ساختمان نخست وزیری (داونینگ استریت) در لندن تجمع كردند.
نتانیاهو پیشتر گفته بود كه قصد دارد در این سفر روابط دیپلماتیك، امنیتی، اقتصادی و فناوری بین دو كشور را «عمیق‌تر» كند. اما در جلسه هفتگی هیئت دولت رژیم صهیونیستی كه چند روز پیش از سفر به انگلستان برگزار شد، گفت مهمترین هدف از این سفر و دیدارقریب الوقوع او در ماه جاری میلادی با دونالد ترامپ، تقویت روابط سه جانبه به رهبری آمریكا برای مقابله با آنچه وی «خصومت فوق‌العاده» ایران، می نامد، خواهد بود .
مشخص است كه رژیم صهیونیستی به دنبال یافتن راهی برای برون رفت از انزوای روز افزونی كه با آن دست و پنجه نرم می كند، در پی ایجاد جبهه ای در مقابل ایران و القای ایران هراسی است. در واقع هدف نتانیاهو، انحراف افكار عمومی از اقدامات نژاد پرستانه دولتش در سرزمین های اشغالی ، از طریق دادن آدرس غلط، درباره نقش ایران در منطقه است.

**رای شورای امنیت و انزوای رژیم صهیونیستی
شورای امنیت سازمان ملل متحد، دیماه امسال قطعنامه ای را تصویب كرد و توقف شهرك سازی رژیم صهیونیستی در سرزمین فلسطین را خواستار شد. بنابراین قطعنامه ، اشغالگران قدس باید فوری و به طور كامل هر گونه ساخت و ساز را در سرزمین اشغالی فلسطینی ها از جمله اورشلیم شرقی متوقف كنند.
این قطعنامه با اكثریت آرا به تصویب رسید. 14 عضو شورا به این قطعنامه رای مثبت دادند و آمریكا بر خلاف رویه معمول خود از وتو این قطعنامه خودداری كرد و به آن رای ممتنع داد.
از تصویب آخرین قطعنامه علیه رژیم صهیونیستی در شورای امنیت 36 سال می گذرد. حال تصویب این قطعنامه بار دیگر توجه ها را به آنچه در سرزمین های اشغالی روی می دهد جلب كرده است. آمریكا تاكنون 77 بار از حق وتو استفاده كرده كه بیش از نیمی از آنها در حمایت از رژیم صهیونیستی بوده است.
این نوع كنشگری از جانب آمریكا كه در روزهای آخر ریاست جمهوری اوباما رخ داد، با واكنش مقام های صهیونیستی مواجه شد. آنها این اقدام را شرم آور خواندند و مدعی شدند كه آمریكا آنها را تنها گذاشته است.
قطعنامه اخیر شورای امنیت سازمان ملل متحد علیه رژیم صهیونیستی اگرچه از ضمانت اجرای جدی برخوردار نیست اما صرف تصویب چنین قطعنامه ای نشان از فشار افكار عمومی بر روندها و رویه های جاری در نهادهای بین المللی دارد كه حتی ایالات متحده نیز نتوانست بر روال معمول خود حركت و این قطعنامه را وتو كند.
اجماع در جامعه بین المللی بر سر موضوعی با این حساسیت حتی اگر برای رژیم سركش صهیونیستی الزام آور نباشد ولی بدون شك صهیونیست ها را در انزوا قرار می دهد و هنجارشكنی های بین المللی این رژیم را نمایان تر می سازد.

** آدرس غلط از طریق القای ایران هراسی
ناآرامی‌ سال‌های اخیر در خاورمیانه و متمركز شدن نگاه‌ها به وضعیت كشورهای بحرانی همچون سوریه، عراق و یمن باعث شده رژیم صهیونیستی با خیال راحت‌تر و آسوده‌تری به سیاست‌های اشغالگرایانه خود ادامه دهد. هرچند در حال حاضر و بخصوص پس از قطعنامه اخیر شورای امنیت علیه رژیم اشغالگر قدس، بار دیگر توجه ها به آنچه در سرزمین های اشغالی روی می دهد جلب شده است.
در واقع مقام های رژیم اشغالگر قدس به دنبال یاركشی در دنیا برای سرپوش گذاشتن بر روی اقدام های غیر قانونی خود هستند.از این رو است كه برای انحراف افكار عمومی از آنچه در فلسطین می گذرد؛ اقدام به برجسته سازی ادعاهای بی اساس خود درباره خطر ایران در منطقه كرده اند.
نتانیاهو در ملاقات با می، ادعا كرد: «ایران به دنبال آن است كه خاورمیانه را تصرف كند. اروپا و غرب را تهدید می‌كند، جهان را تهدید می‌كند.»
واضح است كه به دنبال توافق هسته ای ایران با قدرت های غربی و به ثمر رسیدن برجام كه نقش ایران را در معادلات منطقه ای پررنگ تر از گذشته كرده است، مقام های رژیم صهیونیستی برای خنثی كردن آن به تكاپو افتاده اند.
در این میان روی كار آمدن رییس جمهورجمهوری خواه ایالات متحده، به آنها امید كاذبی بخشیده كه شاید بتوانند از توافق هسته ای رها شوند. غافل از اینكه برجام به عنوان سندی ملی، با درایت و هوشمندی كارگزاران سیاست خارجی ایران، در قالب قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل و نه به شكلی قرارداد با كشوری خاص تثبیت شده است تا از گزند زیاده خواهی یا پیمان شكنی یك یا حتی چند دولت در امان ماند.

**هدیه ترامپ به رژیم صهیونیستی
آمریكا و اسرائیل در دوران ریاست جمهوری باراك اوباما پرتنش‌ترین دوره تاریخ روابط بین دو كشور را شاهد بودند. اما دونالد ترامپ وعده داده كه دوباره روابط را به بهترین روزهای خود برگرداند. از این رو است كه گویی مقام های رژیم صهیونیستی دچار اعتماد به نفس كاذب دچار شده و اظهارات ضد ایرانی خود را آشكارتر از قبل فریاد می كنند.
به عقیده بسیاری از كارشناسان، مقام های رژیم صهیونیستی، همه منتظر ورود رییس جمهوری جدید آمریكا به عرصه قدرت بودند، به خصوص كه بلافاصله پس از رای گیری در شورای امنیت سازمان ملل درباره شهرك سازی و محكوم شدن رژیم اشغالگر قدس، ترامپ در حساب توییتری خود نوشت كه از زمان آغاز ریاست جمهوری وی اوضاع تغییر خواهد كرد. گویا فصل جدیدی از روابط آمریكا و رژیم صهیونیستی فرا رسیده است.
البته شهرك ‌سازی‌ها تنها موضوع بحث‌برانگیز در دستور كار آمریكا و اسرائیل نیست. ترامپ در مبارزات انتخاباتی با هیاهوی بیشتری اعلام كرد او سفارت آمریكا را از «تل آویو» به «بیت‌المقدس» انتقال خواهد داد. سفارت آمریكا از 68 سال پیش تاكنون در تل آویو مستقر بوده است اما ترامپ كه رویكرد جانبدارانه ای نسبت به غاصبان قدس در پیش گرفته است، وعده داد كه ساختمان سفارت را به بیت المقدس منتقل كند.
«محمود عباس» رییس تشكیلات خود گردان فلسطین و شماری دیگر از مخالفان این تصمیم، آن را ضربه ای به آنچه فرایند صلح و تشكیل 2 دولت خوانده می شود؛ می دانند.

**اهداف انگلستان در پس این دیدار و پویش های منطقه ای اخیر
در حالی كه نتانیاهو در این سفر به دنبال جلب حمایت انگلستان برای تحریم های بیشتر بر روی ایران و بی اثر كردن توافق هسته ای بود، سخنگوی ترزا می گفت: ما به وضوح بیان می كنیم كه از توافق هسته ای كه مورد تأیید قرار گرفته است، حمایت می كنیم.
به نظر می رسد هدفی كه نخست وزیر انگلیس به دنبال آن بوده، چیزی متفاوت و در اساس بی ارتباط با ماجرای توافق هسته ای و تحریم های ایران است. ترزا می از این دیدار یك هدف را دنبال كرده و آن گسترش روابط تجاری با رژیم اسرائیل قبل از خروج قطعی بریتانیا از اتحادیه اروپا و عمیق‌تر كردن پیوندهای اقتصادی بوده است.
بررسی سفرها و مواضع ماه های اخیر مقام های انگلیس نشان از توجه ویژه لندن به خاورمیانه دارد. از دید برخی صاحبنظران، رهبران لندن به دنبال بازیابی نقش تاریخی و ایجاد جای پایی محكم در خاورمیانه اند.
فرجام سخن آنكه سیاست یاركشی و جریان سازی علیه ایران از جانب مقام های رژیم اشغالگر قدس، در عمل بی اثر است چرا كه ماهیت این رژیم سركش و قانون گریز هر روز بیش از پیش برای همه مشخص می شود.
پژوهشم**9403**1601**خبرنگار: سمانه سعادت**انتشاردهنده : شهناز حسنی
۰ نفر