ناخدا یكم تكاور دریایی بازنشسته هوشنگ صمدی روز چهارشنبه و همزمان با سالروز عملیات والفجر 8 در سال 1364؛ در گفت و گو با خبرنگار دفاعی ایرنا به نقش نیروی دریایی راهبردی ارتش جمهوری اسلامی ایران در اجرای این عملیات پرداخت و گفت: نیروی دریای ارتش از نخستین روز آغاز جنگ تحمیلی دولت بعثی صدام علیه كشورمان با صدور اعلامیه بین المللی دریایی قسمتی از شمال خلیج فارس را منطقه جنگی اعلام كرد تا با این اقدام اقتصاد عراق كه وابسته به نفت بود را از طریق دریا بطور كامل مسدود كند و با این اقدام دیگر صدور نفت از اسكله های البكر و الامیه عراق امكان پذیر نباشد.
وی اظهار كرد: نیروی دریایی با توجه به اطلاعات برون مرزی جمع آوری شده توسط تكاوران عملیات ویژه كه در اختیار طراحان این عملیات قرار داده شد كمك شایان توجهی در عبور از روخانه به یگان های تك اصلی عمل كننده نیروی زمینی برای تصرف سرپل اولیه انجام داد.
فرمانده دوران دفاع مقدس گردان تكاوران نداجا در دوران دفاع مقدس ادامه داد: تكاوران نیروی دریایی ارتش برای كنترل تحركات دریایی دشمن بعثی از بندر بصره، فاو، اروند رود، خور عبدالله و بندر ام القصر به جمع آوری اطلاعات و استراق سمع در مسیر اروند رود، آبادان تا اروند كنار پرداختند و با استفاده از انواع رادار سطحی و هوایی، وسایل مخابراتی گوناگون، و گروههای شناسایی برون و درون مرزی هرگونه تحركات دشمن را رصد كرده و زیر نظر داشتند.
ناخدا صمدی توضیح داد: نداجا در اجرای عملیات والفجر 8 با استفاده از هوا ناوهای سبك و سنگین، قایق های تندرو، قایقرانان مجرب، تكاوران دریایی و بالگردهای خود، یگان های مانور تك اصلی را از رودخانه عبور داد و برای تصرف سرپل اولیه سلاح های سنگین و خودروها را به ساحل سمت دشمن منتقل كرد و در برقراری پل های PMP توسط پرسنل عملیات ویژه و غواصان كمك شایانی انجام داد.
وی یادآور شد: نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران علاوه بر پشتیبانی اطلاعات كه از والفجر 8 به عمل آمد، با بكارگیری ناوگروه هواناوهای سنگین و اسكادران بالگردهای هوا دریا و عناثر ایستگاه های دریایی خسروآباد، نهر قاسمیه و نهر ابوشكر توانست نقش كلیدی خود را در موفقیت و تداوم عملیات والفجر 8 به خوبی ایفا كند.
فرمانده دوران دفاع مقدس گردان تكاوران نداجا اضافه كرد: در این عملیات، شناورها، بالگردها و هواناوهای(هاوركرافت) نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران در منطقه عملیاتی(اروند، خورعبدالله و فاو) بیش از 2 هزار رزمنده به همراه تجهیزات مربوطه، 250 تن انواع مهمات، 140 دستگاه انواع خودرو و جنگ افزارهای سنگین را به ساحل فاو حمل و تخلیه كردند.
وی افزود: همچنین نیروی دریایی راهبردی ارتش ضمن انجام 15 ماموریت تجسس و نجات در دهانه اروند رود، خورموسی، بهمنشیر، سكوهاب البكر و العمیه، شمال خلیج فارس، با استقرار سایت رادار و توپخانه سنگین دریایی در مجاورت كارخانه نمك، تحركات دریایی دشمن در خور عبدالله را كنترل و با اجرای آتش سنگین توپخانه دریایی از تحركات و اجرای پاتك دشمن در این معابر ممانعت به عمل آورد.
«عملیات والفجر 8» در ساعت 22:10 روز 20 بهمن ماه سال 1364 با رمز «یا فاطمه الزهرا (س)» آغاز و منجر به فتح بندر مهم و استراتژیكی «فاو» عراق شد.
این عملیات بعد از 75 روز تلاش و دفع پاتكهای رژیم بعث عراق با آزادسازی 800 كیلومتر مربع از مناطق حساس در منطقه عملیات، آزاد سازی بندر استراتژیك فاو و تاسیسات اقتصادی و نفتی موجود در آن، آزاد سازی كارخانه نمك، تامین امنیت كشتیرانی در شمال خلیج فارس، قطع ارتباط آبی عراق با اسكله های البكر و الامیه، تصرف اسكلههای معاصر (چهار چراغ) فاو، نزدیك شدن به بندر ام القصر (حدود20كیلومتر) و كشته شدن 17هزار تن از نیروهای دشمن بعثی و به اسارت گرفتن 2 هزار اسیر و انهدام تعداد زیادی از ادوات ارتش بعث به پایان رسید.
اجتمام(4)**7029**1569**مصاحبه كننده: فرهاد شرف پور **انتشار: علی حبیبی
*آگاهی از آخرین اخبار اجتماعی و حوادث ایران و جهان در كانال تلگرام گروه اجتماعی ایرنا:
@irnaej
https://t.me/irnaej
فرمانده دوران دفاع مقدس گردان تكاوران نداجا در دوران دفاع مقدس:
تكاوران دریایی در عملیات والفجر 8 اطلاعات ارزشمندی را جمع آوری كردند
۲۰ بهمن ۱۳۹۵، ۱۵:۰۸
کد خبر:
82421994
تهران - ایرنا - فرمانده دوران دفاع مقدس گردان تكاوران نداجا در دوران دفاع مقدس گفت: یگان های تكاور دریایی كه در سواحل شرقی اروند رود، مواضع پدافندی را به صورت نقاط اتكا شكل داده بودند، با نفوذ به مناطق تحت كنترل دشمن، اطلاعات ارزشمندی را جمع آوری كردند.