۲۲ بهمن ۱۳۹۵، ۲۰:۱۲
کد خبر: 82425359
T T
۰ نفر
تظاهرات در بصره و بغداد با موضوعات خورعبدالله و اصلاحات

بغداد-ایرنا- شهروندان عراقی این جمعه نیز در دو شهر بغداد و بصره ، تجمع هایی آرام برگزار كردند، در بغداد خواستار تسریع در اصلاحات حكومتی شدند و در بصره از دولت عراق خواستند به تبعیت از دولت و دستگاه قضایی مصر در خصوص دو جزیره تیران و صنافیر ، از حقوق عراق در قبال آبراهه خورعبدالله كوتاه نیاید.

به گزارش ایرنا، درتظاهراتی كه بصورت آرام و منظم در بخش ام القصر در استان جنوبی عراق، یعنی بصره برگزار شد، معترضان از دولت عراق خواستار تجدید نظر درتوافقات مرزی با كویت درباره 'خور عبدالله'، آبراهه ای حدفاصل دو بندر كویتی 'بوبیان و وربه ' با شبه جزیره فاو درشمال خلیج فارس شدند.
تظاهركنندگان ضمن اعتراض به قطعنامه 833 شورای امنیت در سال 1993 از دولت خواستند در توافقات قبلی دولت عراق با كویت، بویژه در تعیین خطوط مرزهای آبی و زمینی بازنگری كند.
السومریه نیوز درگزارش خود به نقل از صالح محمد العیدانی رئیس بخش ام القصر نوشته است: ابقای این توافق مرزی به منزله خفه شدن بنادرعراق در جنوب این كشور است و كشتیرانی را برای عراقی ها از بین می برد.
عراقی ها كه اعتقاد دارند قطعنامه 833 شورای امنیت سازمان ملل متحد ناعادلانه علیه عراق صادر شده ، اولین بار در همان سال علیه این قطعنامه اعتراض كرده و اهالی بصره تظاهرات گسترده ای علیه آن براه انداختند.
دولت جدید عراق بعد از سقوط رژیم بعثی صدام در سال 2003برای اولین بار رسما به قطعنامه 833 اعتراض كرد و اهالی منطقه نیز در سال 2005بعد از سقوط صدام ، تظاهرات دیگری را سازماندهی كردند، زمانی كه كویتی ها با بكارگیری شركت های خارجی قصد میله گذاری مرزی در منطقه داشتند. اهالی سفوان و ام القصر آن سال به كاركنان این شركت ها كه در حال آماده شدن برای میله گذاری بودند، حمله كردند تا كار هنوز آغاز نشده ، متوقف شود.
تظاهرات و اعتراض های دیگری نیز در ارتباط با اختلافات بر سر خورعبدالله در جنوب عراق برپا شد، ازجمله در 2012 و هنگامی كه دو كشور مذاكرات با هدف دستیابی به یك توافق را شروع كردند.
حالا العیدانی پیش بینی می كند كه این اعتراض ها بصورت تجمع ها و تحصن ها در روزهای آینده تشدید شود.
اهالی منطقه جنوب عراق می گویند، براساس قطعنامه 833 بخش های وسیعی از اراضی عراق شامل تاسیسات نظامی، مزارع و محله های مسكونی تا عمق 90 كیلومتری خاك عراق به كویت منضم شده است.
ماجد طالب رئیس شورای ام القصر نیز در این خصوص گفت، امیدواریم دولت عراق در خصوص خورعبدالله كوتاه نیاید ، همانطور كه دولت و دستگاه قضایی مصر در برابر عربستان، بر سر دو جزیره صنافیر و تیران عمل كرد.
طی دو هفته گذشته ، موضوع توافق درباره خورعبدالله به یك جنجال در بغداد تبدیل شد و بسیاری از اعضای پارلمان عراق ، خواستار توقف هرگونه اقدام در خصوص میله گذاری مرزی و بازنگری آن توسط دولت شدند. حتی برخی ها پا را فراتر از اعتراض گذاشته و دولت عراق را به بخشش بخشی از اراضی عراق به كویت متهم كردند.
دولت عراق ابتدا گفته بود كه اساسا در ارتباط با خورعبدالله ، مساله تعیین حدود و میله گذاری مطرح نبوده است ، بلكه توافق و مذاكرات حول كشتیرانی در این آبراهه بوده است.
با اینحال حیدرالعبادی كه این روزها به شدت از سوی بخشی از گروه های سیاسی و رسانه ها در این خصوص تحت فشار بود، روز پنجشنبه در نشست استانداران عراق در بغداد گفت كه بحث خورعبدالله مربوط به زمان رژیم سابق (صدام حسین) بوده است.
موج اعتراض ها در بغداد، كویتی ها را اندكی ترساند، بطوری كه از احتمال یك اقدام نظامی مشابه آنچه صدام حسین در ابتدای دهه 90 قرن بیستم میلادی با اشغال كویت ، عمل كرد، ابراز نگرانی كردند.
نمایندگان مجلس كویت هفته گذشته از پارلمان عراق خواستار پایان دادن به آنچه 'حملات لفظی و تحریك آمیز علیه كویت ' خواندند، شدند.
از سوی دیگر ده ها تن از شهروندان عراقی عصر جمعه در میدان التحریر بغداد تجمع كردند. این تجمع كه هر هفته در همین مكان برگزار می شود، بیشتر حول درخواست ها برای تسریع در اصلاحات است.
نیروهای امنیتی خیابان های منتهی به میدان التحریر بویژه دو پل جمهوری و سنك را بر روی تردد خودروها و حتی عابران تا ساعاتی از تاریكی هوا بستند. این تظاهرات نیز در آرامش برگزار شد .
خاورم*4*1770*1908
انتشار دهنده : افشار دارابی