۲۴ بهمن ۱۳۹۵، ۹:۵۸
کد خبر: 82426883
T T
۰ نفر
اجرای عملیات لایروبی و بازگشایی مسیرهای ورودی به تالاب هامون در منطقه سیستان و بلوچستان

تهران- ایرنا- مدیركل اداره حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان از شروع عملیات لایروبی و بازگشایی مسیرهای آب منتهی به تالاب هامون خبر داد.

به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی سازمان حفاظت محیط زیست، نیره پورملائی گفت: با توجه به شروع فصل بارندگی و جاری شدن روان آب در رودخانه های منطقه سیستان، اداره كل محیط زیست استان سیستان و بلوچستان با برنامه ریزی منسجم و همكاری نهادهای مربوطه عملیات لایروبی و بازگشایی رودخانه های منتهی با تالاب هامون در دستور كار خود قرار داد.
به گفته پورملائی، این مسیر به علت بار رسوبی به جا مانده از سیلاب های گذشته و همچنین حركت شن های روان مسدود شده بود.
وی اظهار كرد: فعالیت های عمرانی در دست اقدام بر اساس برنامه مدیریت جامع تالاب هامون و اولویت های اعلامی در مطالعات صورت گرفته پس از عملیات نقشه برداری و تعیین حجم كار مورد نیاز در سه بخش هامون پوزك، هامون سابوری و هامون هیرمند صورت گرفته و شامل لایروبی رودخانه ها برای تسهیل و سرعت بخشیدن به ورود آب، تقویت بندهای خاكی به منظور حفظ و ذخیره آب در گودی های طبیعی و همچنین پخش آب در كانون های بحرانی ریزگردها است.
پورملائی ادامه داد: از آنجا كه كمترین میزان آب در شرایط بحرانی كنونی بسیار ارزشمند و حیاتی است لذا تمامی تلاش مجموعه محیط زیست و اعضای كمیته احیای تالاب هامون استفاده حداكثری از آب موجود بوده و طبق برنامه ریزی های لازم همزمان نیز امكان توسعه فعالیت های عمرانی متناسب با حجم آب ورودی به تالاب وجود دارد.
وی گفت: در مدت چند روز گذشته تمامی مسیرهای منتهی به هامون سابوری بازگشایی شده است و مسیرهای منتهی به جنگل بش دلبر در شمال شرقی هامون سابوری و همچنین ورودی رودهای افضل آباد و لورگ باغ نیز در حال لایروبی و بازگشایی است.
مدیركل حفاظت حفاظت محیط زیست استان سیستان و بلوچستان افزود: از طرفی بند خاكی ایجاد شده در سنوات قبل در هامون هیرمند و جنوب غربی كوه خواجه برای حفظ و ذخیره میزان بیشتر آب تقویت شده كه توانسته حجم قابل توجهی از سیلاب ورودی را حفظ كند.
وی اظهار كرد: امیدواریم تمام فعالیت های انجام شده كه برگرفته از نظریات بومیان و بهره برداران اصلی هامون و جمع بندی شده در ستاد احیای تالاب هامون است، بتواند بخش قابل توجهی از مشكلات هامون و ساكنان منطقه سیستان را مرتفع كند و شاهد رونق هر چه بیشتر هامون به عنوان تنها ذخیره گاه بیوسفر منطقه سیستان باشیم.
علمی 9014**
دریافت كننده: كیمیا عبدالله پور* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:irnaelm@
https://telegram.me
۰ نفر