به گزارش ایرنا، نظارت مستقیم وی بر آزمایش یك فروند موشك مدل جدید موسودان با توان حمل كلاهك اتمی كه روز یكشنبه هفته جاری پرتاب شد، نشان می دهد كه رهبر جوان این كشور برای مقابله با حضور گسترده نظامی آمریكا در شبه جزیره كره با جدیت بر روی چنین برنامه ای تمركز كرده است.
دیپلمات های این كشور نیز كه به كره جنوبی متواری شده اند، بارها در گفت وگو با رسانه های كره جنوبی بر این موضوع تاكید كرده اند كه هیچ برنامه و كمك اقتصادی، «كیم جونگ اون» را از اجرای چنین برنامه ای منصرف نخواهد كرد.
كره شمالی این بار یك موشك خاص را به فضا پرتاب كرد. موشك «پوك گوك سونگ ۲» كه با موتورهای سوخت جامد ۵۵۰ كیلومتر ارتفاع گرفت و پس از آن در دریای شرقی ژاپن فرود آمد.
آنچه قابل توجه می نماید اینكه فناوری بكار رفته در این موشك بسیار پیشرفته تر از موشك های قبلی بود و كره شمالی تعمدا برد آن را محدود كرد تا وارد قلمرو هوایی ژاپن نشود.
موشكی را كه این كشور چند روز پیش پرتاب كرد بردی معادل ۲۵۰۰ تا ۳۰۰۰ كیلومتر دارد كه با این حساب از موشك های قبلی پرتاب شده از روی زیردریایی بردی بالاتر داشت اما از موشك های قبلی موسودان كه بردش تا سه هزار و ۵۰۰ كیلومتر می رسید، كمتر است.
از سوی دیگر این كشور در سال گذشته میلادی 2 آزمایش اتمی انجام داد كه پنجمین و در واقع آخرین آزمایش انجام شده قویترین بمب اتمی بود كه پس از جنگ جهانی دوم منفجر شده است. به همین منظور چنین به نظر می رسد كه گفته های مقامات این كشور در خصوص افزایش قدرت اتمی و تسلیحاتی كره شمالی، گزافه گویی نباشد.
یكی از اصلی ترین برنامه های كره شمالی داشتن سامانه های موشكی بالستیك بسیار قوی است كه با كلاهك های هسته ای بتواند در صورت لزوم خاك آمریكا و پایگاه های این كشور را در منطقه هدف قرار دهد.
از سوی دیگر كره شمالی 2 فروند موشك قاره پیمای دارای قابلیت حمل كلاهك های اتمی را نیز آماده كرده و روی سكوها قرار داده است و قبل از آن نیز تلاش كرد با یك موشك جدید مراحل نهایی را تكمیل كند تا اطمینان حاصل شود كه پرتاب موشك قاره پیما با مشكلی مواجه نخواهد شد.
شاید هراس فراوان كره جنوبی، آمریكا و ژاپن از همین پیشرفت هاست كه باعث شد خیلی زود و ظرف ۲۴ ساعت این كشورها نشست فوری شورای امنیت را برگزار و این آزمایش را محكوم كنند و برخی كشورهای دیگر منطقه هم به آن واكنش نشان دهند.
به هر صورت كره شمالی می گوید كه با تهدیدهای مستقیم آمریكا، ژاپن و كره جنوبی در منطقه روبروست. حضور ۲۸ هزار و ۵۰۰ نظامی آمریكایی و برگزاری رزمایش های متعدد این كشور با كره جنوبی در شبه جزیره كره و استقرار بمب افكن ها و عزیمت ناوهای هواپیمابر هسته ای واشنگتن برای كره شمالی همیشه دردسرساز بوده است.
در واقع پس از آنكه این كشور به این نتیجه رسید آمریكا قصدی برای خروج از منطقه و بیرون بردن نیروها و تسلیحاتش در چند دهه گذشته ندارد، كوشید تا روی یك برنامه تسلیحاتی اتمی و بالستیك هسته ای متمركز شود و حالا خود را یك دولت هسته ای می داند و برای رسیدن به نقطه ای بالاتر تلاش می كند.
این كشور می خواهد در شرایطی قرار بگیرد كه بتواند با تسلیحات پیشرفته موشكی و اتمی خود خاك آمریكا را نیز در تیررس قرار دهد تا به این كشور نشان دهد حضورش در حیاط خلوت پیونگ یانگ خیلی هم برایش امنیت به بار نمی آورد.
در چنین شرایطی شاید بهترین و درایت مندانه ترین پیشنهاد را چین داده است مبنی بر اینكه كره شمالی و دیگر طرف های ذی ربط باید پشت میز مذاكره قرار بگیرند و البته از آمریكا و دیگر طرف ها خواسته است به جای فشارهای بی امان اقتصادی، نظامی و سیاسی بر كره شمالی به نگرانی های این كشور پاسخ دهند.
روندی كه هم اكنون در پیش است، یعنی تمركز رهبر كره شمالی بر تولید سلاح های اتمی و موشك های بالستیك هسته ای از یك سو، حضور نظامی و اتمی آمریكا در شبه جزیره كره از سوی دیگر و همچنین فشارهای بی امان ژاپن و كره جنوبی بر پیونگ یانگ؛ فقط و فقط یك دور تسلسلی باطل سالهای گذشته را به اثبات می رساند كه در آن كره شمالی نیروی بازدارندگی قوی تری پیدا كرد و خود آمریكا، ژاپن و كره جنوبی هم با مشكلات امنیتی بیشتری مواجه شده اند.
مسابقه تسلیحاتی كه در منطقه شبه جزیره كره در حال شكل گیری است و تلاش سه كشور یاد شده برای ایجاد سامانه های دفاعی زنجیره ای و همچنین تمركز كره شمالی بر ساخت موشك های بالستیك هسته ای و تسلیحات اتمی پیشرفته تر می تواند نهایتا آثار بسیار مخربی برای شبه جزیره كره داشته باشد كه كوچكترین جرقه ای در آن آتش یك جنگ بزرگ و خانمانسوز را برای همه طرف ها شعله ور خواهد كرد.
آساق**۲۳۱**1597*انتشاردهنده: فرهاد راستی
پكن - ایرنا - «كیم جونگ اون» رهبر كره شمالی یكی از مهمترین برنامه های كاری خود را تمركز كشورش بر تقویت تولید تسلیحات اتمی باكیفیت و ساخت موشك های بالستیك پیشرفته با قابلیت حمل كلاهك هسته ای قرار داده است.