۲۷ بهمن ۱۳۹۵، ۸:۱۸
کد خبر: 82430889
T T
۰ نفر
شتاب بخشی طرح های آبرسانی در استان ایلام، خدمت ماندگار دولت یازدهم

ایلام - ایرنا - از زمان روی كار آمدن دولت یازدهم در مرداد سال 92 تا كنون طرح ها و پروژه های آبرسانی زیادی در مناطق شهری، روستایی و حتی بخش كشاورزی استان ایلام انجام شده و یا عملیات اجرایی آنها آغاز و در حال آنجام است.

به گزارش ایرنا، دولت تدبیر و امید در سال های اخیر توجه ویژه ای به موضوع آبرسانی روستایی، شهری و حوزه آبیاری بخش كشاورزی در ایلام داشته است كه بخش عمده ای از آن در سفر سال 92 هیات دولت به این استان مصوبه شده بود.
از مهمترین این دستاوردها تلاش برای ایجاد زیرساخت های مناسب از جمله تامین آب آشامیدنی سالم در روستاها است كه این عامل خود نقش مهمی در ماندگاری روستاییان و سلامت آنان داشته است.
آمارهای موجود نشان می دهد تلاش دولت برای اجرای طرح های توسعه آب روستایی در قالب مجتمع های بزرگ آبرسانی و یا به صورت تك روستایی بی وقفه در حال اجراست.

** بهره برداری از 40 طرح آبرسانی روستایی ایلام در دولت یازدهم
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب روستایی استان ایلام با اشاره به فعالیت های دولت تدبیر و امید در حوزه آبرسانی روستایی در این استان اظهار كرد: در دولت یازدهم 116 روستا با جمعیت 48 هزار و 368 نفر با بیش از 230 میلیارد ریال اعتبار از نعمت آب شرب بهداشتی و سالم بهره مند شده اند.
نورالله تیموری افزود: شركت آبفار استان ایلام در راستای سیاست های اقتصاد مقاومتی تعهد كرده تا طرح آبرسانی به 147 روستای دیگر را امسال و سال آینده وارد مرحله عملیاتی و اجرایی كند.
وی تاكید كرد: اكنون عملیات اجرایی هشت طرح آبرسانی به روستاهای شهرستان های ایلام، مهران، ملكشاهی، دره شهر، دهلران، بدره، چرداول و آبدانان در قالب 34 پروژه با 310 میلیارد ریال اعتبار در دست اقدام است.
تیموری یادآور شد: مجتمع های آبرسانی در روستاها یك بحث ملی و زیربنایی است كه بستر سرمایه گذاری و زیر ساختی برای آینده است ضمن اینكه راه حل مشكل تامین آب بخش روستایی توسعه این مجتمع ها است.
وی با اشاره به طرح های افتتاح شده در ایام دهه فجر امسال در روستاهای این استان گفت: در دهه فجر عملیات آبرسانی فاز چهار مجتمع شله كش، فاز اول مجتمع شباب در شهرستان چرداول، مخزن و خط انتقال آب ماهوته و فاز آخر مجتمع گنداب انجیره در شهرستان آبدانان به بهره برداری رسید.
تیموری افزود: طرح آبرسانی مخزن 150 متر مكعبی روستای گلوزه، روستای احمدآباد و تجهیز چاه روستای حمزه شاوریه در شهرستان دهلران و احداث مخزن 200 مترمكعبی روستای اما در شهرستان ملكشاهی از دیگر طرح های آبرسانی روستایی بود كه در این ایام به بهره برداری رسید.
وی یادآور شد: با بهره برداری از طرح های آبرسانی در دهه فجر امسال، شاخص بهره مندی از آب شرب روستایی در استان ایلام به بیش از 70 درصد افزایش یافت.

** 13 پروژه آبرسانی در ایلام در آستانه بهره برداری یا در دست اجرا است
مدیرعامل شركت آب و فاضلاب شهری استان ایلام نی زمی گوید: احداث تصفیه خانه شهر ایلام، ایجاد سامانه الكترولیز نمك طعام تصفیه خانه آب شهر ایلام، حفر و تجهیز چند حلقه چاه آب در استان، احداث مخازن ذخیره در شهرهای مختلف استان و احداث ایستگاه پمپاژ و خط انتقال فاضلاب شهرستان دره شهر از جمله پروژه هایی است كه از زمان روی كار آمدن دولت تدبیر و امید با هدف تامین آب پایدار و دفع بهداشتی فاضلاب به بهره برداری رسیده است.
داراب بیرانوندی گفت: عملیات اجرایی پروژه های آبرسانی چون احداث شبكه و تصفیه خانه فاضلاب شهر ایوان، طرح آب شیرین كن صالح آباد، آبرسانی به شهر ملكشاهی و روستاهای مسیر از محل سد ایلام نیز از جمله مهمترین طرح های در دست اجرا این شركت است كه در دولت یازهم عملیات اجرایی آنها آغاز شده است.
وی بازسازی و بهسازی سراب شهرستان های دره شهر و آبدانان، فاز اول طرح آبرسانی به منطقه ویژه اقتصادی مهران را از دیگر پروژه هایی اعلام كرد كه عملیات اجرایی آنها با پیشرفت فیزیكی مناسبی در دولت تدبیر و امید كلید خورده است.
مدیر عامل شركت آب و فاضلاب شهری استان ایلام از برنامه ریزی این شركت برای افزایش شاخص بهره مندی شبكه فاضلاب در استان به 60 درصد خبر داد.
بیرنوندی با اشاره به اینكه اكنون بیش از 55 هزار مشترك تحت پوشش شبكه فاضلاب این شركت قرار دارد، اظهار كرد: با بهره ‌برداری از تصفیه‌ خانه‌های فاضلاب شهر ایوان شاخص بهره‌مندی فاضلاب استان به 60 درصد افزایش می‌یابد كه این درصد در كشور یك ركورد محسوب می‌شود.
وی با تاكید بر اینكه سال گذشته 40 كیلومتر شبكه فاضلاب جدید در استان ایلام احداث شد، افزود: پارسال حدود 77 كیلومتر بازسازی شبكه آب شهری در استان نیز صورت گرفت كه این امر علاوه بر افزایش كیفیت آب، سبب جلوگیری از هدر رفت آب شد.
بیرانوندی گفت: طرح های آب و فاضلاب در سراسر استان با وجود تمام محدودیت‌های اعتباری همچنان فعال هستند.
وی با یادآوری اینكه چندین طرح آبرسانی در استان امسال به بهره برداری رسید، ادامه داد: بیش از 440 هزار نفر از جمعیت 585 هزار نفری استان در قالب 129 هزار مشترك در بحث آب شرب شهری تحت پوشش شركت آبفا قرار دارند.

** بهره برداری از طرح ملی آبرسانی سد كنگیر(رودخانه سیاهگل) ایوان
معاون طرح و توسعه شركت آب منطقه ای استان ایلام نیز اظهار كرد: سد كنگیر با ظرفیت ذخیره 20 میلیون مترمكعب به منظور تامین آب شرب و كشاورزی شهرستان ایوان ساخته شده است.
علی پوراحمد گفت: با بهره برداری از سد كنگیر افزون بر تامین آب شرب شهرهای ایوان و زرنه، آب مورد نیاز 2 هزار و 500 هكتار از زمین های كشاورزی روستاهای تابعه بخش زرنه نیز تامین می شود.
وی تاكید كرد: این طرح 32 كیلومتر خط انتقال دارد و به سه تلمبه خانه با ارتفاع پمپاژ 645 متر و دبی 230 لیتر بر ثانیه در مسیر مجهز شده و سه باب مخزن یك هزار مترمكعبی بتون زمینی نیز در محل تلمبه خانه ها ساخته شده است.
معاون طرح و توسعه شركت آب منطقه ای ایلام یادآور شد: با اجرای این پروژه تامین آب شرب 65 هزار نفر اهالی شهرهای زرنه و ایوان، 32 روستای تابعه بخش زرنه و نیز آب شهرك صنعتی ایوان تامین می شود.
پوراحمد از آغاز عملیات اجرایی طرح تصفیه خانه آب سد كنگیر نیز خبر داد و افزود: عملیات اجرای طرح تصفیه خانه آب شهرستان ایوان جهت تامین آب شرب شهری و روستایی به میزان 230 لیتر در ثانیه نیز در دست اجراست كه اواخر سال آینده به بهره داری خواهد رسید.

** افزایش سطح اراضی كشاورزی آبی ایلام
با حمایت دولت تدبیر و امید هم اكنون طرح های خوبی در بخش كشاورزی به خصوص در بخش آبرسانی و توسعه اراضی آبی كشاورزی استان ایلام در دست اجرا است.
در حال حاضر بیش از 342 هزار هكتار از اراضی كشاورزی در استان ایلام وجود دارد كه از این میزان 80 هزار هكتار آبی و مابقی به صورت دیم كشت می شود.
براساس برنامه ریزی های انجام گرفته مقرر شده تا اراضی آبی استان در یك برنامه سه تا چهار ساله از 80 هزار هكتار به بیش از 190 هزار هكتار افزایش یابد كه در این صورت میزان تولید محصولات كشاورزی نیز به سه برابر می رسد و نزدیك به سه میلیون تن محصولات زراعی، باغی و دامی در این استان تولید خواهد شد.
اجرای طرح های آبرسانی با هدف افزایش سطح اراضی كشاورزی آبی استان ایلام نقشی مهم در تولید محصولات كشاورزی، افزایش كمی و كیفی محصولات، افزایش امنیت غذایی در حوزه كشاورزی، ایجاد اشتغال پایدار و اقتصاد پویا در استان خواهد داشت.
خبرنگار: فرهاد فرامرزی ** انتشار دهنده: مجید سلیمانی
3032/9002