** بازی با دست خالی
روزنامه «همدلی» در یادداشتی با عنوان «بازی با دست خالی»، كه به قلم علیرضا آقایی راد منتشر شد، به فعالیت های سیاسی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری 96 پرداخت و آورد: شاید به جرات بتوان گفت دولت روحانی در حال سپری كردن سخت ترین دوران عمر سیاسی خود است. هجمه های بی سابقه و همه جانبه، تهمت ها و افتراهای بی پایه و اساس و پخش شایعات متعدد طیف اقتدارگرای جریان اصولگرا، حربه هایی است كه این جریان برای به زانو درآوردن دولت یازدهم به آن متوسل شده است. تمام این اتفاقات و تحركات نیز تنها یك هدف را دنبال می كند و آن تلاش برای شكستن رای روحانی و شكست او در انتخابات ریاستجمهوری پیش روست. اما سوال اینجاست كه بر فرض محال و در صورت موفقیت این جریان در تاثیرگذاری بر آرای حسن روحانی، گام بعدی آنان چیست؟ علی القاعده گام بعدی باید معرفی فردی جهت مبارزات انتخاباتی باشد. این جریان امروز بیش از هر زمان دیگر فاقد چهرهای است كه بتواند بر آن برای انتخابات پیش رو حساب كند.
** آگاهی و ایستادگی مردم پشتوانه عمل رییسجمهور است
روزنامه «اعتماد» با انتشار گزارشی به قلم مریم وحیدیان با عنوان «آگاهی و ایستادگی مردم پشتوانه عمل رییسجمهور است» به واكاوی طرح مطالبات از رییسجمهوری آینده پرداخت و نوشت: با نزدیك شدن به انتخابات ریاستجمهوری دوازدهم شور و شوق انتخاباتی در دانشگاهها آغاز شده است. روز گذشته دانشگاه علم و صنعت به همت انجمن اسلامی آرمان دانشجویان در مراسمی با عنوان «طرح و بررسی مطالبات در حوزه سیاسی از رییسجمهور آینده» میزبان دو تن از فعالان سیاسی اصلاحطلب بود.
محمد كیانوشراد، نماینده مجلس ششم و عضو شورای مركزی حزب اتحاد ملت ایران و نجفقلی حبیبی، سیاستمدار اصلاحطلب كه سابقه ریاست دانشگاه علامه طباطبایی را در كارنامه خود دارد، در این مراسم حضور یافتند تا هم از دغدغههای كنونی قشر دانشجو بشنوند و هم موضع خود را نسبت به انتخابات آتی با دانشجویان در میان بگذارند. مهمترین سرفصل این مطالبات از رییسجمهور آینده كشور، پاسداری از آزادی و حقوق مردم، پایبندی به قانون اساسی، تلاش برای تقویت نهادهای مدنی از جمله تشكلهای صنفی كارگری و معلمان و دانشجویان است. محمد كیانوشراد با اشاره به اینكه آگاهی و ایستادگی مردم شرط تداوم آزادی است و قدرتها را در چارچوب قانون محدود میكند، گفت: مردم باید توجه داشته باشند كه رییسجمهور به پشتوانه مردمی میتواند كارها را جلو ببرد، بنابراین ادامه طرح مطالبات از سوی مردم در این راستا همچنان ضروری و لازم است.
** بادامچیان: سیاست موتلفه، همراهی با هرگونه وحدت در اصولگرایان است
روزنامه «رسالت» در مطلبی با عنوان «بادامچیان: سیاست موتلفه، همراهی با هرگونه وحدت در اصولگرایان است» به سخنان عضو شورای مركزی حزب موتلفه اسلامی انتخاب نامزد نهایی اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری اشاره كرد و نوشت: سیاست حزب موتلفه اسلامی، همراهی با هرگونه وحدت و همگرایی در میان اصولگرایان است. به نظرمان از میان افراد مطرح، مصطفی میرسلیم نامزد حزب موتلفه اسلامی بر بقیه ارجح است. امیدواریم كه همه اصولگرایان به آقای میرسلیم كه برخاسته از حزبی با نیم قرن سابقه و شخصیتی پاك، سالم و رجایی گونه است، برسند. امیدواریم آقای میرسلیم مظهر وحدت همه نیروهای انقلاب اسلامی باشد.
** به تخصص مدیریت شهری برای تهیه لیست توجه ویژه داریم
روزنامه «مردم سالاری» با انتشار عنوان «به تخصص مدیریت شهری برای تهیه لیست توجه ویژه داریم»، سخنان محسن رهامی دبیر كمیته انتخابات شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را درباره تهیه لیست اصلاح طلبان در انتخابات شوراها و اهمیت توجه به تخصص هریك از نامزدها در این انتخابات را از نظر گذراند و نوشت: دوستان اصلاحطلب از آقای روحانی عبور نخواهند كرد، ما از این رفتار اصلاحطلبان خوشحالیم نه اینكه دوست داشته باشیم آنها از روحانی عبور كنند، چون هم به ضرر خودشان است هم به ضرر مملكت است. اما اینكه همه ما برویم از آقای روحانی حمایت بكنیم پس انتخابات چه میشود؟ در انتخابات ما باید تلاش كنیم كه رقیبی كه برای روحانی رو میكنیم یك رقیبی كه اصول و ارزشها را زیر پا بگذارد نباشد، دنبال تهمت و غیره نباشد.
در تهیه لیست اصلاحطلبان برای انتخابات شوراها به تخصص و تجربه مدیریت شهری توجه ویژهای داریم. داشتن تخصص و تجربه درمدیریت شهری، مسائل مالی و بودجه ای كلان، معضلات مبتلا به كلانشهرها از قبیل آلودگی هوا، ترافیك، ساخت و سازهای نامناسب، آسیبهای اجتماعی، مشكلات خاص شهركهای حاشیه ای، زلزله و سایر حوادث غیر مترقبه، از جمله این معیارهاست.
** سخنرانی بههم بزنی 6ماه تا یكسال حبس داری!
روزنامه «آرمان» در مطلبی با عنوان «سخنرانی بههم بزنی 6ماه تا یكسال حبس داری!»، تدوین طرح دوفوریتی به وسیله فراكسیون امید برای تامین امنیت برگزاری مراسم رسمی، عرفی و معمولی در دوران انتخابات را بازتاب داد و نوشت: دیروز خبر رسید جمعی از نمایندگان مجلس با تدوین یك طرح دوفوریتی به عنوان تامین امنیت برگزاری مراسم رسمی، عرفی و معمولی، برای برهمزنندگان اینگونه مراسم مجازاتی را تعیین كردند. در ماده واحده این طرح آمده است: هر كسی با هر اقدامی اعم از طرح سوال یا غیر آن در مراسم سخنرانی اعم از مراسم رسمی یا مراسمی كه عرفا بدون مجوز تشكیل میشود، موجبات توقف یا جلبتوجه به خود یا تشنج شود، به حبس از 6 ماه تا دو سال محكوم میگردد. نیروی انتظامی موظف است فوری فرد یا افراد را بازداشت و تا تحویل به مقامات قضائی نگهداری كند.
روزنامه «كیهان» در گزارشی به بررسی طرح دوفوریتی فراكسیون امید پرداخت و نوشت: این طیف با هدف «فرار از پاسخگویی» و در آستانه انتخابات در حالی كه از طرفی دست های خود را خالی می بینند و از طرفی با وعده های بر زمین مانده و سوالات بسیار رو به روست این طرح را آماده كرده است.
** شریعتمداری: مسئولیتم در ستاد روحانی را تكذیب نمیكنم
روزنامه «شرق» در مطلبی با عنوان «شریعتمداری: مسئولیتم در ستاد روحانی را تكذیب نمیكنم» به واكاوی سخنان معاون اجرایی رییسجمهوری در انتخابات در هنگامه آغاز فعالیت های انتخاباتی و مسوولیت وی در ستاد حسن روحانی پرداخت و نوشت: هنوز برای فعالیتهای انتخاباتی زود است و اكنون وزیر كشور و معاون سیاسی او در حال انجام امور انتخابات هستند. من مطمئن هستم در وقت مناسب صحبتها و فعالیتهای انتخاباتی آغاز خواهد شد. من مسئولیت خود در ستاد آقای روحانی را تكذیب نمیكنم؛ اما هنوز چیزی به من ابلاغ نشده است و هر وقت مسئولیتی به من داده شود، مسلما مردم در جریان آن قرار خواهند گرفت.
** اختلافات دو طیف اصلاح طلب در انتخابات 96 تشدید می شود
روزنامه «كیهان» در مطلبی با عنوان «اختلافات دو طیف اصلاح طلب در انتخابات 96 تشدید می شود» سخنان مهدی آیتی عضو فراكسیون اصلاح طلبان در مجلس ششم را درباره دودستگی میان شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان و جبهه اصلاحات بازتاب داد و آورد: شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان یك شورای غیررسمی است. آنچه باعث اعتراض عدهای از احزاب و تشكلها شد این است كه نوعی رانت و تبعیض سیاسی و استبداد حزبی در آن ایجاد شد. به همین خاطر عدهای از اعضای شورای هماهنگی اصلاحات حاضر نشدند با شورای سیاستگذاری همكاری كنند و در حال حاضر هم بین دو شورا اختلاف و دودستگی وجود دارد. در انتخابات ریاستجمهوری و شوراها در سال 96 این اختلافات بیشتر خواهد شد.
** سهمیه 50 درصدی زنان و جوانان در لیست شورای شهر اصلاح طلبان
روزنامه «ابتكار» در مطلبی با عنوان «سهمیه 50 درصدی زنان و جوانان در لیست شورای شهر اصلاح طلبان» سخنان محمدرضا عارف رییس شورای سیاست گذاری اصلاح طلبان را بررسی كرد و نوشت: شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان شاخصهای كاندیداهای شهر و روستا در تهران و شهرستانهای بالای 100 هزار نفر و روستاها و بخشها را اعلام خواهد كرد. ما اول شاخصها را تعیین میكنیم تا در مرحله اول كاندیداها مشخص شوند. شورای سیاستگذاری اصلاحطلبان همچنین اولویتبخشی به زنان و جوانان را به عنوان دغدغه بخشی مهمی از جمعیت كشور به تصویب رساند كه بر اساس آن حداقل 30 درصد سهمیه لیست شوراها متعلق به خانمها و حداقل 30 درصد متعلق به جوانان است كه ما جمع این دو را 50 درصد در نظر گرفتیم زیرا در مواردی با هم همپوشانی دارد.
** حمایت قطعی از روحانی را در فراكسیون امید بررسی نكردهایم
روزنامه «رسالت» در مطلبی با عنوان «حمایت قطعی از روحانی را در فراكسیون امید بررسی نكردهایم» راهبرد حمایت از روحانی در فراكسیون امید را در سخنان حمیده زرآبادی نماینده فراكسیون امید در شورای عالی سیاستگذاری اصلاحطلبان بررسی كرد و نوشت: اطلاعی از اینكه قرار است آقای پزشكیان یا آقای مطهری به عنوان گزینههای ضربهگیر كاندیدا شوند ندارم و ما در فراكسیون امید چنین موضوعی را بررسی نكردهایم. ما تاكنون حمایت قطعی از آقای روحانی را بررسی نكردهایم، اما به نظر بنده اعضای فراكسیون امید روی كاندیداتوری آقای روحانی اجماع دارند و این اجماع مبانی رفتار انتخاباتی فراكسیون امید در انتخابات خواهد شد.
** حیات برخی در گرو نزاع و تفرقه است
روزنامه «آرمان» در گفت و گو با جلال جلالی زاده نماینده مجلس ششم و عضو شورای مركزی حزب اتحاد ملت به بررسی طرح مدارا در طرح آشتی ملی در آستانه انتخابات 96 پرداخت و نوشت: باید اشاره كرد كه طرح آشتی ملی اساسا ریشه قرآنی دارد و به آیه «الصلح خیر» باز میگردد. پس صلح، ثبات، آرامش و گفتوگو در دنیا برای همه طبقات و اقشار جامعه، آن هم نه فقط در ایران كه در باقی كشورها هم چیزی جز خیر و خوشی و سعادت نیست و در طول تاریخ هم مصلحان و پیامبران و شخصیتهای بزرگ سیاسی، اجتماعی برای جلوگیری از جنگ ونزاع بین ملتها و تفرقه در داخل خود كشورها، تلاشهای بسیار زیادی انجام دادهاند. طرح مدارا و آشتی ملی میتواند سبب شود تا همه احزاب، افراد و جناح ها خود را صاحب ایران بدانند. از سوی دیگر باید به این نكته توجه داشت كه هیچ حزب و گروهی اعم از اصلاحطلب و اصولگرا نمیتواند به تنهایی كشور را مدیریت كند، پس همه احزاب و جناحها باید در كنار هم و مكمل هم باشند.
همبستگی ملی هم امر به معروف است و هم نهی از منكر، ولی باید اضافه كرد كه متاسفانه در همین دوران و برهه هم افرادی هستند كه از طریق نزاع و تفرقه به حیات خود ادامه میدهند و مطمئنا مصلحت انسانیت، مردم، ملت و بشریت را نمیخواهند.
** مصلحت كلی اصولگرایان را در ائتلاف و وحدت می دانیم
روزنامه «رسالت» در مطلبی با عنوان «مصلحت كلی اصولگرایان را در ائتلاف و وحدت می دانیم» به سخنان محمدنبی حبیبی دبیركل حزب موتلفه اسلامی درباره آرامش و رقابت سالم در انتخابات ریاست جمهوری 1396 پرداخت و نوشت: به عنوان یك حزب شناسنامه دار به سهم خودمان تلاش كنیم انتخاباتی سالم و با آرامش كامل و با رقابت سالمی برگزار شود. طبیعتا برقراری این آرامش و رقابت سالم به رفتارهای همه تشكل ها و افرادی كه وارد انتخابات می شوند مرتبط می شود. ما به سهم خودمان مانند گذشته در تلاش خواهیم بود كه انتخابات با رقابت سالم برگزار شود. اگر اصولگرایان برای پیروز شدن در انتخابات به ائتلاف دست پیدا كنند گام مهمی را برداشته اند منتها معتقدیم كه نامزد حزب موتلفه اسلامی همه شایستگی های لازم را برای نامزدی ریاست جمهوری دارد، البته امیدواریم كه در هر صورت، كسی كه نهایتا برای ریاست جمهوری انتخاب می شود رئیس جمهور شایسته ای باشد.
*گروه اطلاع رسانی
خبرنگار: فاطمه مهدوی** انتشار دهنده: شهربانو جمعه
**پژوهشم**9128**9131
*ایرنا مقاله كانالی برای انعكاس مقاله های اندیشكده ها- پژوهشكده ها- دانشكده ها- مراكز تحقیقاتی و رسانه های ایران وجهان*
Irnaarticle@
تهران- ایرنا- «بازی با دست خالی»، «آگاهی و ایستادگی مردم پشتوانه عمل رییسجمهور است»، «بادامچیان: سیاست موتلفه، همراهی با هرگونه وحدت در اصولگرایان است»، « شریعتمداری: مسئولیتم در ستاد روحانی را تكذیب نمیكنم»، «حیات برخی در گرو نزاع و تفرقه است» و «مصلحت كلی اصولگرایان را در ائتلاف و وحدت می دانیم» محورهای اصلی تحولات انتخاباتی در روزنامه های امروز چهارشنبه 27بهمن به شمار می رود.