۲ اسفند ۱۳۹۵، ۱۰:۵۹
کد خبر: 82437410
T T
۰ نفر
چهار گونه محصول اصلاح شده باغي در استان مركزي شناسايي و معرفي شد

اراك - ايرنا - رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي گفت: چهار گونه محصول اصلاح شده و مرغوب با شناسه هاي استاندارد براي ورود به بازارهاي بين المللي و افزايش توليد در هكتار در اين استان شناسايي و توليد شد.

حميد رضا دري روز يكشنبه در گفت و گو با ايرنا افزود: انجير رقم پوست پيازي، انار رقم آلك و شناسايي 2 گونه نماتد مولد گره ريشه در باغات انار شهرستان ساوه در مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي شناسايي و معرفي شده است.
وي ادامه داد:انجير به عنوان نوش دارويي براي بيماري ها است و تقاضاي بازار براي مصرف محصول انجير رقم پوست پيازي ساوه به عنوان محصول مرغوب، استاندارد براي ورود به بازارهاي بين المللي و ضرورت ايجاد باغات يكدست و معرفي اين محصول را دوچندان كرده بود.
رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي بيان كرد: عملكرد توليد 25 تا 30 تن در هكتار در سال ششم، مصرف ميوه علاوه بر تازه خوري به صورت نيم خشك و فرآوري شده و نبود نياز به گرده افشاني در توليد ميوه انجير، شكل ميوه پيازي، رنگ ميوه سبز- زرد از ويژگي هاي مهم محصول انجير رقم پوست پيازي ساوه محسوب مي شود.
دري افزود: افزايش توليد 20 به 30 تن در هكتار، ايجاد ارزش افزوده 200 ميليون ريالي در هر هكتار، ايجاد ارزش افزوده 80 ميليارد ريالي در استان و 2 هزار ميليارد ريالي در كشور از جمله مزاياي اقتصادي محصول انجير رقم پوست پيازي در صورت ايجاد باغ هاي يكدست است.
وي با يادآوري توليد و معرفي انار رقم آلك ساوه در مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي گفت: شناسنامه دار كردن رقم هاي مهم و تجاري كشور، استفاده از پتانسيل بالاي اين رقم و جلوگيري از دست رفتن سرمايه هاي ملي، توليد محصولي استاندارد و ورود به بازارهاي بين المللي از اهميت ها و ضرورت هاي معرفي رقم انار آلك ساوه است.
رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي بيان كرد: افزايش توليد محصول انار به 30 تا 35 تن در هكتار در سال ششم، ميوه زودرس، دارا بودن پوست قرمز تيره، دانه قرمز، متوسط وزن ميوه 450 گرم و اختصاص 40 درصد وزن به آب ميوه در اين نوع محصول از جمله ويژگي هاي معرفي انار رقم آلك ساوه است.
دري ادامه داد: افزايش توليد از 22 به 35 تن در هكتار، ايجاد ارزش افزوده 195 ميليون ريالي در هر هكتار، ايجاد ارزش افزوده يك هزار و 950 ميليارد ريالي در استان و 19 هزار و 500 ميليارد ريال در كشور نيز از جمله مزاياي اقتصادي توليد و معرفي اين محصول است.
وي گفت: با توجه به وجود حدود 9 هزار هكتار سطح زير كشت درختان بارور انار در شهرستان ساوه و معرفي اين شهرستان به عنوان يكي از قطب هاي مهم توليد انار در كشور يكي از عوامل خسارت زاي درختان انار نماتدهاي بيماري زاي گياهي هستند كه در بين آن ها نماتد مولد گره ريشه بيشترين خسارت را به اين محصول وارد مي كند.
رئيس مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي استان مركزي بيان كرد: بر اساس نتايج طرح تحقيقاتي بيش از نيمي از باغ هاي انار ساوه آلوده به نماتد مولد گره ريشه بودند كه 2 گونه M. javanica و Meloidogyne incognita در بين نمونه هاي جمع آوري شده شناسايي و گونه M. incognita با ميزان پراكنش بيشتر به عنوان گونه غالب اين نماتد در باغ هاي انار شهرستان ساوه معرفي شد.
دري گفت: با شناسايي و به كار بردن روش هاي مديريتي اين بيماري از خسارت 16 ميليارد و 200 ميليون ريال در استان جلوگيري مي شود.
استان مركزي با وجود صنعتي بودن جزء 10 استان نخست كشور در بخش كشاورزي است كه 90 هزار بهره بردار شامل 20 درصد شاغلان استان در اين حوزه فعال هستند.
670 هزار هكتار اراضي باغي و كشاورزي در استان مركزي وجود دارد كه يك و دو دهم درصد توليدات كشاورزي مازاد بر نياز استان به ساير مناطق ارسال مي شود.
استان مركزي با توليد حدود 54 هزار تن گوشت سفيد، 53 هزار تن توليد گوشت قرمز، 320 هزار تن شير، حدود 41 هزار تن توليد تخم مرغ از جايگاه ويژه اي در بخش كشاورزي و دامداري برخوردار است.
استقرار ايستگاه انار ساوه، پژوهشكده گل و گياهان زينتي محلات، ايستگاه ملي تحقيقات لوبياي خمين، وجود شعبه ششم تحقيقات واكسن و سرم سازي رازي، وجود ايستگاه تحقيقات ماهيان زينتي و مركز تحقيقات كشاورزي و منابع طبيعي نيز از ظرفيت هاي علمي و تحقيقاتي استان مركزي است.
1955/6013/خبرنگار:مهدي عظيمي** انتشاردهنده:مژگان حيدري