خسارت روزانه 750 میلیون تومانی به تولیدكنندگان قارچ با اقدام شهرداری تهران

تهران- ایرنا- رئیس هیات مدیره انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ ایران گفت: تولیدكنندگان قارچ به دلیل اقدام شهرداری منطقه 2 تهران در بستن مركز توزیع این محصول، متحمل خسارت روزانه 150تن قارچ به ارزش هفت میلیارد و 500 میلیون ریال(750میلیون تومان) شده اند.

به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «علی صدیق پناه» روز دوشنبه در نشست خبری افزود: تعدادی از غرفه های این مجموعه در زمان حضور غلامحسین كرباسچی در شهرداری تهران در اختیار تولید كنندگان و توزیع كنندگان قارچ كشور قرار گرفت.
وی ادامه داد: با این حال در 16 بهمن ماه امسال شهرداری منطقه 2 به طور ناگهانی و بدون هیچگونه اخطار و تذكر قبلی اقدام به بستن پاركینگ این بازارچه و جلوگیری از تردد خودروهای حمل قارچ كرده است كه با این كار تولیدكنندگان قارچ به میزان روزانه 150 تن قارچ زیان می بینند.
رئیس انجمن پرورش دهندگان قارچ ایران اعلام كرد: با این اقدام، تولیدكنندگان و توزیع كنندگان قارچ كه باراندازی برای تخلیه قارچ تولیدی در این فروشگاه ها ندارند، با مشكل مواجه شده اند به گونه ای كه محصول روی دست تولیدكنندگان باقی مانده و به دلیل ماندگاری كوتاه چاره ای جز عرضه این محصول در كوچه و خیابان و یا دورریز آن ندارند.
صدیق پناه با بیان اینكه توزیع كنندگان قارچ در كوچه و خیابان نیز از دست نیروهای شهردای امنیت ندارند و مورد تهدید قرار می گیرند، اضافه كرد: شهرداری، ایجاد مزاحمت خودروهای حامل قارچ را دلیل اصلی این اقدام خود مطرح كرده است.

** مكاتبات انجمن قارچ با وزارت جهاد كشاورزی بی نتیجه ماند
«محمدحسن افشار» عضو انجمن تولیدكنندگان قارچ ایران در این نشست خبری از مكاتبه این انجمن با وزارت جهادكشاورزی برای حل مشكل خبر داد و گفت: با وجود اینكه از نخستین روز بسته شدن این واحدهای عرضه قارچ، مشكلات پیش‌آمده برای تولیدكنندگان را به وزارت جهادكشاورزی اطلاع داده ایم، اما تاكنون هیچ اقدامی از سوی بخش بازرگانی این وزارتخانه انجام نشده است.
وی یكی از مشكلات این صنعت را صدور مجوز از ارگان‌های مختلف دانست و افزود:
پیش از این، وزارت جهادكشاورزی به‌ عنوان متولی تولید، مجوزهای تولید و توزیع قارچ را صادر می‌كرد اما اكنون ارگان های مختلف این مجوزها را صادر می كنند كه این امر كنترل و تنظیم بازار را با مشكل روبه‌رو كرده است.
افشار تصریح كرد: انتظار می رود شهرداری تهران با صنعت قارچ كشور همانند دیگر صنعت ها از جمله گل و گیاه، صنعت مرغ و گوشت و سبزی و صیفی كه برای عرضه آنها پایانه هایی را در نظر گرفته است، برخورد كند.
وی با اشاره به اینكه بخش عمده این واحدها در بازارچه سنتی ستارخان سال های پیش توسط شهرداری به تولیدكنندگان و توزیع كنندگان قارچ فروخته شده بود و حتی برای ورود ماشین های حمل قارچ هزینه دریافت می كردند، اظهار داشت: با این حال شهرداری بدون هیچ اخطاری اقدام به بستن این پاركینگ كرده و به طور عملی از فعالیت این صنف جلوگیری كرده است.
وی اظهارداشت: شهرداری قبل از قلع و قمع این واحدها در بازارچه باید مكان دیگری را برای آنها در نظر می گرفت.
افشار با بیان اینكه خسارت روزانه قارچ ضربه ای به این صنعت و اقتصاد كشور است، تصریح كرد: امسال 180 هزارتن قارچ در سطح 660 هزار هكتار اراضی سالنی تولید شده است كه تلاش داریم طبق برنامه ریزی این میزان را در 2 سال آینده به 250 هزار تن برسانیم.
به گفته عضو انجمن تولیدكنندگان قارچ ایران، سال گذشته 118 هزار تن قارچ در كشور تولید شده بود.
وی افزود: اكنون قیمت واقعی هركیلوگرم قارچ تولیدی حدود 62 هزار ریال است درحالی كه به دلیل نوسان قیمت این محصول، با قیمت 55 هزار و 500 ریال به فروش می رسد.
وی اظهار داشت: در صنعت قارچ كشور بیش از 400 هزار نفر به شكل مستقیم و غیرمستقیم فعالیت دارند.

** صادرات 20 هزارتن قارچ به كشورهای حوزه خلیج فارس
عضو انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ ایران افزود: سالیانه 20 هزارتن قارچ تولیدی ایران به كشورهای حاشیه خلیج فارس صادر می شود.
به گفته وی، عراق با واردات 15 هزار تن قارچ در سال در رتبه نخست بازارهای صادراتی ایران قرار دارد و سایر كشورهای حاشیه خلیج فارس سالیانه پنج هزارتن قارچ ایران را مصرف می كنند.
وی ادامه داد: با توجه به برنامه ارتقاء تولید كیفی قارچ در كشور، برنامه افزایش صادرات این محصول را در دستور كار داریم.
به گزارش ایرنا، 90 درصد تولید قارچ دنیا به قارچ دكمه ای و 10 درصد به قارچ های دارویی و متفرقه از جمله قارچ شیتاكه، صدفی و گانودرما اختصاص دارد كه ایران یكی از هفتمین تولیدكنندگان قارچ در دنیا به شمار می رود.
اكنون 50 تا 60 درصد قارچ تولیدی كشور به سه استان تهران، البرز و قزوین اختصاص دارد.
انجمن صنفی پرورش دهندگان قارچ ایران از سال 1372 شروع به فعالیت كرد و اكنون دارای 130 عضو است كه از بزرگترین تولیدكنندگان قارچ كشور به شمار می روند.
اقتصام**9186**2025**خبرنگار: هما همت خواه**انتشار: لیلا جودی

اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
۰ نفر