۳ اسفند ۱۳۹۵، ۷:۵۶
کد خبر: 82438477
T T
۰ نفر
مشاركت بيش از يك هزار و 700 گروه در اجراي طرح ايمن سازي فلج اطفال در هرمزگان

بندرعباس- ايرنا- معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي هرمزگان با اشاره به آغاز اجراي مرحله دوم طرح ايمن سازي فلج اطفال در استان از روز شنبه هفته جاري، گفت: بيش از يك هزار و 700 گروه دو نفره در اجراي اين مرحله مشاركت دارند.

دكتر غلامعلي جاودان سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: در اين مرحله كه اجراي آن تا چهارم اسفندماه ادامه دارد، حدود 200 هزار كودك زير پنج سال در برابر بيماري فلج اطفال واكسينه مي شوند.
وي بيان داشت: اين طرح به صورت خانه به خانه توسط تيم هاي دو نفره بهداشتي با مراجعه به درب منازل و خوراندن دو قطره خوراكي فلج اطفال اجرايي مي شود و هدف از انجام آن، ريشه كني فلج اطفال يا بيماري پوليو است .
اين مقام مسئول گفت: در حال حاضر بيماري فلج اطفال در كشور ريشه كن شده اما به دليل همسايگي ايران با دو كشور افغانستان و پاكستان كه موارد فلج اطفال در آنها وجود دارد و با توجه به تردد مهاجران خارجي و كارگران فصلي اين كشورها به ايران، طرح واكسيناسيون فلج اطفال با جديت در كشور اجرا مي شود.
دكتر جاودان بيان داشت: اجراي اين طرح در اقصي نقاط هرمزگان كه شاهد ورود اتباع بيگانه از كشورهاي مذكور در فصول مختلف سال به ويژه نيمه دوم سال مي باشد، از اهميت برخوردار بوده و لازم است كه شهروندان همكاري خوبي با ماموران اجراي آن داشته باشند.
وي از خانواده هايي كه به هنگام مراجعه ماموران بهداشتي در منزل حضور نداشتند، خواست به همراه كودكان زير پنج سال خود، به مراكز بهداشتي منطقه سكونت مراجعه كنند.
مرحله نخست طرح واكسناسيون فلج اطفال 25 تا29 دي امسال در هرمزگان اجرا شد.
سازمان بهداشت جهاني در چهل و يكمين اجلاس خود در ژنو ريشه كني بيماري فلج اطفال را به تصويب رساند و تمام كشورها را موظف كرد تا سال 2000 اين ويروس را ريشه كن نمايند.
اين مصوبه موجب شد در سال 2001 فقط در سه كشور افغانستان و پاكستان و نيجريه اين بيماري را گزارش دهند و در 125 كشور اين بيماري به طور كامل حذف شد.
در حال حاضر بيماري در سه كشور پاكستان، افغانستان و نيجريه بومي است و در سال 2013 افزون بر كشورهاي يادشده در كشورهاي سومالي، اتيوپي، كامرون، كنيا و سوريه نيز گزارش شده است.
از سال 2001 موارد قطعي فلج اطفال در ايران مشاهده نشده ولي به دليل اينكه ايران در مجاورت دو كشور با شيوع بالاي موارد فلج اطفال (افغانستان و پاكستان) قرار دارد، به علت تردد مهاجران و اتباع اين كشورها ،عمليات ايمن سازي تكميلي در 40 شهرستان مرزي و پرخطر كشور كه شامل دانشگاه هاي علوم پزشكي سيستان و بلوچستان – زابل – جيرفت – كرمان – هرمزگان –خراسان جنوبي مي باشد در دو مرحله به فاصله چهار تا شش هفته در دي و بهمن ماه هر ساله اجرا مي شود.
ايران به عنوان يكي از 27 كشور منطقه، درخشان ترين كارنامه در زمينه فلج اطفال را دارد كه بطور حتم ريشه كني جامعه هدف از اين بيماري، به عنوان يكي از برگه هاي زرين وزارت بهداشت و درمان در نظام جمهوري اسلامي شمرده مي شود.
7198/6048
خبرنگار: فاطمه حسيني انتشاردهنده: خليل تنيده