به گزارش ایرنا، طرح دولت برای خروج از ركود بنگاههای كوچك و متوسط از اردیبهشت امسال كلید خورد و در این راستا به بنگاه های اقتصادی اعلام شد كه برای دریافت این تسهیلات با توجه به شرایط اعلام شده به بانك ها مراجعه كنند، كه این مهم از نظر بسیاری از دولتمردان و به خصوص صاحبان صنایع توانسته خونی دوباره در رگ های تولید منطقه باشد.
بسیاری از واحدهای تولیدی در نقاط مختلف كشور به خصوص استان مركزی در سال های گذشته به دلیل تحریم های ناجوانمردانه دشمنان و كاهش صادرات با انوبهی از مشكلات مواجه شدند كه برخی از آن ها با فشاهای اقتصادی موجود نیمه فعال شده و طیف دیگر در ركود كامل فرورفته اند.
واردات كالاهای مشابه داخلی نیز یكی دیگر از عوامل ورشكستگی واحدهای تولیدی داخلی است كه باوجود تاكید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری بر استفاده تولید داخلی، همچنان با مسائلی مواجه است و تمایل افراد به دلیل ارزان بودن قیمت كالاهای مذكور موضوعی است كه باید با ذربین كارشناسی و راهكارهای اثربخش برای آن تصمیم سازی كرد.
در این شرایط دولت یازدهم طرح ارائه تسهیلات رونق تولید كه یكی از مصوبات ستاد راهبری اقتصاد مقاومتی مورد نظر مقام معظم رهبری است را در دستور كار خود قرار داد كه تاحدودی منجر به احیاء و بازتوانی حوزه تولید كشور واستان مركزی شده كه با توجه به وضعیت اقتصادی كنونی دستاوردی باارزش است.
استاندار استان مركزی در گفت و گو با ایرنا در این خصوص گفت: طرح تسهیلات رونق تولید تصمیم نظام بانكی است كه با توجه به منابع محدود تسهیلاتی با هدفگذاری و راهبری موثر منابع و اعطای بهینه تسهیلات متناسب با نیازهای اقتصادی اتخاذ شده و تا كنون واحدهای تولیدی بسیاری را از حالت ركود خارج كرده است.
محمود زمانی قمی افزود: پرداخت تسهیلات رونق تولید در این استان 156 درصد محقق شده و از نظر سهم تعیین شده نسبت به تسهیلات پرداختی، این استان رتبه دوم كشور را دارد.
وی ادامه داد: بخش خصوصی برای رونق تولید در استان فعالیت قابل قبولی داشته و در نظارت تسهیلات پرداختی، مشخص شده علاوه بر تثبیت شغل های موجود، 450 شغل جدید نیز ایجاد شده است.
نماینده عالی دولت تدبیر و امید در استان مركزی بیان كرد: با توجه به اینكه تاثیرگذاری تزریق سرمایه در گردش به واحدهای تولیدی پس از مدتی نمایان می شود، در بهار سال آینده وضعیت فعلی ارتقاء می یابد.
وی بیان كرد: ارائه تسهیلات رونق تولید گام موثری از سوی دولت تدبیر و امید برای راه اندازی كارخانه های تعطیل و نیمه تعطیل است اما برای تكمیل اهداف توسعه ای دولت یازدهم، مردم نیز باید با حمایت از تولید داخلی نقش خود را در این خصوص ایفا كنند.
استاندار استان مركزی بیان كرد: باید با برنامه ریزی جامع، صحیح و هدفمند و با اتكاء به دانش، تخصص و توان داخلی، كاهش واردات و افزایش صادرات، بستر لازم را برای تحقق اهداف و سیاست های اقتصاد مقاومتی ایجاد و تقویت كرد.
وی افزود: برای عملیاتی كردن سیاست های اقتصاد مقاومتی كه راه نجات، شكوفایی و بالندگی اقتصادی كشور است،می طلبد تمامی بخش ها اعم از مردم، دولت و بخش خصوصی با الزامات آن آشنا شده و هر كدام به وظایف خود در این راستا به درستی عمل كنند.
زمانی قمی ادامه داد: آنچه كه برای قائق آمدن بر مشكلات اقتصادی كشور به عنوان ضرورتی انكار ناپذیر درآمده، اقدام و عمل برای اجرایی كردن هرچه سریعتر سیاست های اقتصاد مقاومتی است كه برای موفقیت در این امر خطیر آحاد جامعه باید بسیج شوند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی نیز در این خصوص گفت: از ابتدای امسال تا كنون 6 هزار و 930 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید به حدود یك هزار واحد تولیدی پرداخت شد.
محمد رضا حاجی پور افزود: سه هزار 120 میلیارد ریال از این تسهیلات در قالب رونق تولید به 350 واحد صنعتی پرداخت شد و 643 واحد تولیدی نیز به صورت مستقیم به بانك های عامل مراجعه و به میزان سه هزار 810 میلیارد ریال تسهیلات دریافت كردند.
وی ادامه داد: صنایع و واحدهای مشمول دریافت تسهیلات رونق تولید در استان بیشتر از حوزه های صنایع فلزی، غذایی، لوازم خانگی و شیمیایی و بخش قابل توجهی نیز در بخش كشاورزی بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی اظهار كرد: بر اساس گزارش های تیم نظارتی این سازمان كه از 87 واحد تولیدی كه از تسهیلات رونق تولید بهره مند شدند بازدید كرده بود، ضمن تثبیت اشتغال سه هزار و 144 نفر، به میزان 355 فرصت شغلی جدید نیز در این واحدهای صنعتی ایجاد شده است.
وی اضافه كرد: تیم نظارتی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی از 98 واحد كشاورزی نیز بازدید كردند كه از این تعداد نیز ضمن تثبیت اشتغال 363 نفر، 54 فرصت شغلی جدید نیز ایجاد شد.
حاجی پور بیان كرد: بر اساس ابلاغ بانك مركزی به مدیران بانك های دولتی و غیر دولتی، واحدهای تولیدی معرفی شده به بانك ها از شرط نداشتن بدهی غیرجاری و چك برگشتی مستثنی بودند.
وی ادامه داد: دولت در ارایه تسهیلات كم بهره برای رونق تولید برنامه های مختلفی دارد اما، فعالان اقتصادی و تولیدی با درك تنگناهای مالی دولت باید با سیاست گذاری در صادرات، شاخص توسعه اقتصادی را فزایش دهند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان مركزی ادامه داد: كمبود نقدینگی، مواد اولیه، بدهی بانكی، مطالبات معوقه از سازمانهای دولتی، نبود بازار فروش داخلی و خارجی و ورود كالاهای مشابه و قاچاق و بهره گیری ناقص مجریان طرحها از ظرفیتهای داخلی از عمدهترین مواردی است كه سبب بروز مشكل در صنایع استان شده است.
محمدرضا حاجی پور افزود: گام نخست برای احیاء شركت های صنعتی در شرایط كنونی اصلاح زیرساختهای صنعتی، به روز رسانی شركت ها و جذب سرمایههای خارجی است كه مدیران صنایع باید به آن توجه ویژه داشته باشند.
وی، ارتقاء در كیفیت و كاهش در قیمت تمام شده تولیدات را شرط اصلی ورود به بازارهای جهانی عنوان كرد و گفت: صنعتگران و مدیران صنایع بزرگ استان باید افق دید خود را گسترش داده و انگیزه خود را برای ورود به بازارهای جهانی تقویت كنند چرا كه تنها از این طریق می توان كشور را در مسیر توسعه پایدار قرار داد.
مدیرعامل شركت تولید شمش آلومینیوم غدیر اراك در گفت و گو با ایرنا گفت: طرح تسهیلات رونق تولید، اقدامی بهنگام و ارزشمند از سوی دولت بود كه توانست كارخانه های بسیاری را كه در سراشیبی ورشكستگی بودند را نجات دهد.
مهدی باقربیگی اضافه كرد: شرایط نامناسب اقتصادی و نبود بازار فروش این كارخانه را به حالت نیمه تعطیل درآورده بود و شرایط به گونه ای بود كه توانایی پرداخت حقوق كارگران وجود نداشت.
وی كه 15 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید از بانك صنعت و معدن دریافت كرده است، بیان كرد: با ورود تسهیلات پرداختی رونق تولید به این شركت، ضمن به روز رسانی تجهیزات و تثبیت اشتغال 15 نفر، پنج فرصت جدید اشتغال نیز ایجاد شده است.
مدیرعامل شركت تولید شمش آلومینیوم غدیر اراك، بیان كرد: سه میلیارد ریال تسهیلات نیز از بانك ملی ایران درخواست شده كه در صورت دریافت این میزان تسهیلات و راه اندازی یك خط تولید دیگر پنج فرصت شغلی دیگر نیز در سال آینده در این شركت ایجاد می شود.
وی بیان كرد: ضمن اینكه پرداخت تسهیلات رونق تولید مشكلات بسیاری از صنایع را مرتفع كرده است اما، مدت زمان درنظر گرفته شده برای بازپرداخت این تسهیلات محدود است و می تواند مشكلات جدیدی را برای تولید كنندگان ایجاد كند.
باقربیگی افزود: مدت زمان در نظر گرفته شده برای بازپرداخت تسهیلات یك ساله است كه این مدت برای كارخانه تولید بسیار محدود است.
مدیرعامل شركت الیاف تابان دلیجان نیز گفت: این شركت تا اردیبهشت ماه امسال در حالت نیمه تعطیل بود و دریافت تسهیلات به یك باره این شركت را احیاء و به چرخه تولید بازگرداند.
محمود استاد اسدی كه 20 میلیارد ریال تسهیلات رونق تولید دریافت كرده است، افزود: دریافت این تسهیلات ضمن تثبیت اشتغال 40 نفر، 20 فرصت شغلی جدید نیز ایجاد شد.
وی بیان كرد: با وجود اینكه مواد اولیه مورد نیاز در این شركت هم در داخل تولید می شود و هم در خارج از كشور و با وجود اینكه واردات مواد اولیه خارجی ارزان تر از مشابه خارجی است اما، این شركت مواد اولیه خود را از داخل كشور تامین می كند.
مدیرعامل شركت آبیار ماشین پارس نیز گفت: این شركت تا سال گذشته در حالت تعطیلی كامل درآمده بود كه تزریق تسهیلات رونق تولید جان تازه ای به این شركت بخشید.
مجتبی فتاحی بیان كرد: دریافت تسهیلات ضمن تثبیت فرصت شغلی 28 نفر، 10 فرصت جدید نیز ایجاد كرد.
تسهیلات رونق تولید اگرچه در كوتاه مدت مشكلات بسیاری از واحدهای تولیدی را حل كرده است اما، حل مشكلات این صنایع در طولانی مدت تنها در گرو نهادینه كردن فرهنگ استفاده از كالای داخلی و جلوگیری از واردات بی رویه كالا است.
استان مركزی با حدود سه هزار واحد صنعتی یكی از كانون های مهم تولید و اقتصاد كشور محسوب می شود.
این استان رتبه نخست تنوع تولیدات صنعتی كشور، رتبه دوم صنایع مادر تخصصی و قطب چهارم صنعت كشور را داراست و حمایت های موثر از صنایع بزرگ و پیمانكاری عمده آن می تواند در رونق خوشه های صنعتی و صنایع زیردستی كشور اثرگذاری مستقیم داشته باشد.
6013/3017خبرنگار: مصطفی مجللی***انتشاردهنده:مژگان حیدری
تسهیلات رونق تولید، خونی تازه در شریان اشتغال و تولید استان مركزی
۳ اسفند ۱۳۹۵، ۹:۲۹
کد خبر:
82438614
اراك - ایرنا - پرداخت تسهیلات رونق تولید در راستای اجرای برنامه های اقتصاد مقاومتی و مصوبات كارگروه ملی تسهیل و رفع موانع تولید از ابتدای امسال در دستور كار دولت و سیستم بانكی قرار گرفت كه اجرای آن گره گشای بخش عمده ای از مشكلات تولیدكنندگان استان مركزی بوده است.