اوا اورتمان /Eva Orthmann، روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا در مورد رشته های هندشناسی، اسلام شناسی و ایرانشناسی در این دانشگاه افزود: در آلمان مطالعات ایرانشناسی در پنج دانشگاه برلین، هامبورگ، ماربورگ، فرایبورگ و گوتینگن وجود دارد؛ اما در دانشگاه بن، كرسی ایرانشناسی نداریم.
وی ادامه داد: كرسی اسلام شناسی در این دانشگاه وجود دارد كه هندشناسی و ایرانشناسی در قالب آن تدریس می شود، اما قصد داریم كرسی ایرانشناسی را تا دو سال آینده تاسیس كنیم.
اورتمان تاكید كرد: از 10 سال قبل كه در این دانشگاه استخدام شدم؛ ایران شناسی، زبان فارسی و هندشناسی را تدریس می كنم.
این استاد دانشگاه بن كه برای شركت در اولین همایش بین المللی مطالعات شبه قاره هند به ایران آمده، از 10 سال قبل در این دانشگاه تدریس می كند، برای اولین بار بعد از 10 سال برای شركت در این همایش به همت گروه شبه قاره فرهنگستان زبان و ادب فارسی و دانشگاه ماربورگ آلمان به تهران سفر كرده و قصد دیدار با اساتید دانشگاهی و موسسات فعال در زمینه های مرتبط با رشته تحصیلی و تدریس خود را در فرصت حضور در تهران دارد.
وی در خصوص پیشینه دانشگاه بن درمورد كرسی هندشناسی می گوید: سنت بسیار قدیمی از مطالعه روی آثار سانسكریت در دانشگاه بن داریم و این دانشگاه یكی از مهم ترین كرسی های هندشناسی در آلمان را دارد.
اورتمان در مورد ارتباط دانشگاهی با دانشگاه های ایران و هند نیز گفت: در سال های اخیر بیشتر با دانشگاه های هندی به ویژه دانشگاه دهلی نو ارتباط داشته ایم و با پرفسور چندر شكر همكاری كرده ایم. این دانشگاه و پرفسور چندر شكر بخشی از پروژه پرسو ایندیكا
(perso-indica) بوده اند و اولین كنفرانس از این پروژه را در دهلی برگزار كردیم كه مجموعه ای از همایش های علمی در مورد آثار فارسی از سنت ها، آداب و رسوم، منابع ادبی و اسناد و پیمان نامه های هندی است و همایش بعدی در دانشگاه بن برگزار می شود.
استاد رشته اسلام شناسی در دانشگاه بن خاطرنشان كرد: اولین بار است كه برای رویدادی در زمینه هندشناسی به ایران می آیم و با یك موسسه ایرانی ارتباط دارم؛ فرصت بسیار خوبی است و احساس خوبی دارم كه برای این ارتباط با موسسات ایرانی قدم برداشته ام.
وی در مورد اهمیت ایرانشناسی برای شناخت بهتر هند و فرهنگ آن كشور توضیح داد: دو فرهنگ ایران و هند بسیار به هم نزدیك هستند و از هم تاثیر پذیرفته اند؛ این امر باعث می شود هر كدام از این فرهنگ ها موضوعی بسیار غنی برای تحقیق هستند دو فرهنگ بسیار نزدیك با هم هستند و موضوع بسیار خوبی برای تحقیق هستند.
اورتمان در مورد موانع همكاری های بیشتر مراكز فرهنگی ایرانی و دانشگاه بن اینگونه توضیح داد كه؛ باید بیشتر برای همكاری ها تلاش كنیم، مشكل هماهنگی و برقراری ارتباط ها را داریم اما به طور كلی در تهران و همكاری های دانشگاهی را باید توسعه داد و قصد دارم در این سفر با مسئولان موسسات مرتبط و اساتید دانشگاهی دیدار كنم.
همایش بین المللی مطالعات شبه قاره روزهای اول و دوم اسفند در فرهنگستان زبان و ادب فارسی با حضور اعضای گروه شبه قاره فرهنگستان، اساتید و كارشناسان و متخصصان این حوزه از دانشگاه های سوربن فرانسه، بن و ماربورگ آلمان و موزه ملی ژاپن برگزار شد.
فراهنگ**9157**1027**خبرنگار: منصوره شوشتری**انتشار دهنده: جواد دهقانی
تهران- ایرنا- استاد رشته اسلام شناسی دانشگاه بن گفت: در خال تلاش برای تاسیس كرسی ایرانشناسی در این دانشگاه هستیم كه امیدواریم تا دو سال آینده به نتیجه برسد.