به گزارش روز چهارشنبه گروه علمی ایرنا از پایگاه اینترنتی ساینس دیلی، محققان دانشگاه ادینبورگ تصریح كردند كه مصرف مواد غذایی در جهان حدود 10 درصد بیشتر از نیاز است و تقریبا 9 درصد مواد غذایی نیز به هر دلیل راهی سطل زباله می شود.
به گفته محققان، تلاش برای كاهش میلیاردها تن پسماند مواد غذایی می تواند امنیت جهانی غذا را در پی داشته باشد، اطمینان از دسترسی همگان را به رژیم غذایی ایمن، مقرون به صرفه و مغذی ایجاد كند و مانع از آسیب به محیط زیست شود.
محققان دانشگاه ادینبورگ در این مطالعه 10 مرحله اصلی را در سیستم جهانی غذا را بررسی كردند كه از جمله شامل مصرف غذا و پرورش محصولات و درو آنها است.
محققان با استفاده از داده های جمع آوری شده توسط سازمان خواروبار و كشاورزی ملل متحد متوجه شدند كه میزان هدررفت مواد غذایی حتی بیش از چیزی است كه گمان می رود.
به گفته این محققان، تقریبا نیمی از محصولات برداشت شده -- معادل 2.1 میلیارد تن -- به واسطه مصرف بیش از حد، دور ریخته شدن در زباله و معایب روند تولید از بین می روند.
محققان همچنین متوجه شدند كه تولیدات دامی مصداق بیشترین میزان ناكارامدی و هدررفت هستند، به طوری كه 78 درصد یا 840 میلیون تن از این تولیدات از بین می رود.
از سوی دیگر، حدود 1.08 میلیارد تن از محصولات كشاورزی برداشت شده صرف تولید 240 میلیون تن محصولات حیوانی خوراكی از قبیل گوشت، شیر و تخم مرغ استفاده می شود كه به گفته محققان، این مرحله به تنهایی موجب 40 درصد كل میزان هدر رفت محصولات برداشت شده است.
محققان می گویند: افزایش تقاضا برای برخی خوراكی ها به ویژه محصولات گوشتی و لبنی، كارآمدی سیستم غذایی را كاهش می دهد و تغذیه پایدار جمعیت در حال گسترش جهان را دشوار می سازد.
به گفته این محققان، تامین این حجم تقاضا می تواند موجب افزایش انتشار گازهای گلخانه ای، از دست دادن منابع آب و كاهش تنوع زیستی و در نتیجه آسیب به محیط زیست شود.
تشویق مردم به مصرف كمتر محصولات حیوانی، كاهش تولید زباله و فراتر نرفتن از نیازهای تغذیه ای، راهكارهایی است كه به گفته كارشناسان دانشگاه ادینبورگ، می تواند به معكوس كردن روند هدررفتن مواد غذایی كمك كند.
این مطالعه در مجله Agricultural Systems منتشر شده است.
علمی**2038**
مترجم: درنا محمدیان* انتشار: زهره محتشمی پور
برای اطلاع از اخبار متنوع علمی و فناوری، با كانال علمی ایرنا در تلگرام همراه شوید:
irnaelm@
https://telegram.me
محققان هشدار دادند:
هدررفت یك پنجم مواد غذایی جهان/ امنیت غذایی و محیط زیست در خطر
۴ اسفند ۱۳۹۵، ۱۲:۲۰
کد خبر:
82440377
تهران- ایرنا- نتایج یك مطالعه نشان می دهد كه تقریبا 20 درصد از مواد غذایی در دسترس بر اثر پرخوری و یا دور ریختن آنها به واقع از بین می رود.