دكتر محمد جواد فاطمي روز چهارشنبه در حاشيه ششمين كنگره كشوري سوختگي در مشهد طي گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: بر اساس آمارهاي موجود سالانه بيش از 200 هزار نفر در كشور دچار سوختگي مي شوند كه حدود 30 هزار نفر از آنها سوختگي عميق داشته و نيازمند بستري در بيمارستان هستند.
وي اظهار كرد: ميزان مرگ و مير ناشي از سوختگي در ايران نيز زياد است.
وي گفت: انجمن حمايت از بيماران سوختگي (ققنوس) از 2 سال گذشته با هدف كمك به درمان و بازتواني بيماران سوختگي و همچنين آموزش و پيشگيري از حوادث سوختگي فعاليت خود را آغاز كرده است.
فاطمي افزود: آموزش پيشگيري از حوادث سوختگي، راهكار اصلي حل مشكل سوختگي در ايران به شمار مي رود.
اين پزشك فوق تخصص جراحي پلاستيك اظهار كرد: سوختگي يك بيماري مظلوم و فراموش شده است چرا كه اين بيماران بعد از مرخصي از بيمارستان به ويژه افرادي كه از ناحيه سر، صورت و دست دچار سوختگي مي شوند، نيازمند حمايت هاي رواني براي بازگشت به اجتماع و خانواده هستند.
وي گفت: تاكنون يك ميليون مورد كمك به بيماران مبتلا نظير كمك به درمان سوختگي، خدمات فيزيوتراپي و كار درماني، حمايت هاي رواني و اجتماعي و آموزش مهارت هاي زندگي از سوي انجمن حمايت از بيماران دچار سوختگي ارائه شده است.
وي نبود پوشش بيمه اي را يكي از مشكلات مبتلايان به سوختگي عنوان كرد و افزود: هزينه درمان هر يك درصد ابتلا به سوختگي بين 20 تا 50 ميليون ريال برآورد مي شود.
فاطمي ادامه داد: سازمان هاي بيمه گر در اين زمينه كم كاري كرده اند و هم اكنون بسياري از اقلام درماني مورد نياز بيماران سوختگي نظير انواع پانسمان هاي سوختگي و پماد سوختگي زيرپوشش بيمه نيستند و از اين نظر ظلم مضاعف به بيماران سوختگي شده است.
ششمين كنگره سوختگي كه با حضور 500 نفر از پزشكان و متخصصان اين رشته از سراسر كشور روز چهارشنبه به ميزباني دانشگاه علوم پزشكي مشهد آغاز شده است مدت 2 روز ادامه دارد.
3027 / 6053 خبرنگار: مريم انجيدني ** انتشار دهنده: محمد حسين علي مقدم
مشهد- ايرنا- رئيس انجمن حمايت از بيماران سوختگي ايران گفت: تعداد بيماران و ميزان ابتلا به سوختگي در ايران هشت برابر استانداردهاي جهاني است.