به گزارش ایرنا، محمدرضا رستمی روز چهارشنبه در نشست ستاد سامان دهی امور جوانان آذربایجان شرقی افزود: بر اساس برنامه ای كه در دولت یازدهم تدوین شده تا پایان سال 1399 تعداد سمن های مربوط به امور جوانان به پنج هزار خواهد رسید.
وی گفت: با روی كار آمدن دولت تدبیرو امید شاهد تغییرات و تحولات چشمگیری در حوزه جوانان و ورزش كشور هستیم.
وی با اشاره به انجام سه مطالعه ملی در دولت تدبیرو امید در حوزه جوانان افزود: افول سرمایه اجتماعی جوانان، تردد اجتماعی در بیش از 50 درصد جوانان و فردگرایی به صورت خاص در كشور سه شاخص بحرانی است كه در این مطالعه مشخص شد.
وی ادامه داد: بر اساس این مطالعات، رویكرد دولت در حوزه جوانان ارتقای سرمایه اجتماعی است و برای عملیاتی كردن این رویكرد دو مسیر موازی در نظر گرفته شد تا امكان آن فراهم شود.
رستمی اظهار كرد: فعال سازی بخش های مختلف كشور و حساس سازی بخش های همگانی دولت نسبت به موضوع و پدیده جوانان و فعال سازی شورای عالی جوان و ستاد ملی ساماندهی امور جوانان در استان ها و شهرستان ها در دستور كار قرار گرفت.
وی گفت: بر همین اساس 18 جلسه ستاد ملی ساماندهی برگزار و سه هزار و 600 جلسه استانی و شهرستانی در كل كشور برگزار شد كه تعداد جلسات ستاد ساماندهی 55 درصد افزایش داشته و بیش از 60 درصد مصوبات آن اجرایی شده است.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان افزود: در دولت تدبیر و امید شاهد مشاركت حداكثری دستگاه ها در سطح ملی و استان ها هستیم و این حساس سازی، موجب شد روند راكد شده توجه به پدیده جوانان به فضای اعتماد آفرین تغییر یابد.
وی ادامه داد: فعال سازی و حساس سازی اجتماعی و آمادگی جوانان برای ورود به عرصه اجتماعی و افزایش انگیزه برای مشاركت در مسایل اجتماعی قبل از دولت یازدهم بسیار پایین بود كه در دولت تدبیر و امید برنامه های مختلف برای حضور جوانان در عرصه اجتماعی تنظیم شد.
رستمی با اشاره به اینكه سازمان های مردم نهاد جوانان در ابتدای كار دولت در كشور وجود داشت، افزود: براساس استانداردهای جهانی باید در كشور پنج هزار سازمان مردم نهاد در این حوزه ایجاد شود.
وی گفت: صرف تشكیل سازمان های مردم نهاد در حوزه امور جوانان نمی تواند چاره ساز باشد و به همین دلیل برنامه توانمند سازی این سازمان ها در حال اجراست و دوره های آموزشی و مهارت افزایی برای آنان برگزار می شود.
رستمی ادامه داد: جهت حمایت از طرح های سازمان های مردم نهاد، امور جوانان تا سقف هفت میلیون تومان تسهیلات می دهد كه تا كنون در آذربایجان شرقی 200 میلیون تومان از این محل پرداخت شده است.
وی افزود: برای حمایت از طرح های این سازمان، اگر طرح ارائه شده قابلیت اجرایی در سطح ملی داشته باشد تا سقف 100 میلیون تومان و در سطح استانی نیز تا سقف 50 میلیون تومان تسهیلات ارائه می شود.
معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان گفت: یك هزار و 300 جوان از اعضای سازمان های مردم نهاد در حوزه امور جوانان عضو ستاد های استانی امور ساماندهی جوانان هستند.
وی با اشاره به ضرورت تشكیل مجامع استانی اظهار كرد: مجمع ملی سمن ها سال آینده در كشور تشكیل می شود و تشكیل خانه جوانان گام بعدی در توسعه مشاركت اجتماعی جوانان است كه تا پایان سال جاری در تمام استان ها ایجاد میشود.
رستمی ادامه داد: برخی سازمان های مردم نهاد توانایی كارآفرینی و اشتغال دارند كه با همكاری بانك صندوق كارآفرینی امید تا سقف 100 میلیون تومان اعتبار با سود 4 درصد به آنها ارائه می شود.
وی تاكید كرد: اوقات فراعت برخلاف آنچه كه در كشور ما به عنوان وقت گذرانی تلقی می شود، مبنای توسعه اجتماعی و فرهنگی است كه اگر توجه جدی به غنی سازی آن نشود به یك تهدید تبدیل خواهد شد.
مدیركل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی نیز در این نشست با بیان اینكه كاهش آسیب های اجتماعی یكی از اولویت های دولت تدبیرو امید است، گفت: آسیب های اجتماعی گریبان گیر جوانان بوده و در راستای اقدامات دولت یازدهم در آذربایجان شرقی نیز اقدامات مهمی در خصوص پنج آسیب اجتماعی اولویت دار انجام شده است.
حسن استوار آذر افزود: برای كاهش آمار طلاق، ارائه مشاوره های قبل ازدواج و حین و بعد ازدواج در این استان مورد توجه قرار گرفته است.
وی ادامه داد: یكی از آسیب های جدی كه جوانان ما را تهدید می كند موضوع اعتیاد است كه با توجه با اقدامات انجام شده در حوزه اعتیاد توانستیم آذربایجان شرقی را به استان بدون معتاد متجاهر در كشور تبدیل كنیم.
استوار آذر اظهار كرد: موضوع ارائه تسهیلات توسط بانك ها جهت اشتغال زایی و كارآفرینی و وام ازدواج نیز در دولت تدبیرو امید مورد توجه قرار گرفت و اقدامات بسیار خوبی توسط بانك های استان در حال انجام است.
وی گفت: افزایش نشاط و شادابی و سلامت جوانان موضوع مهم دیگری است كه باید مورد توجه مسوولان قرار گیرد و در این راستا افزایش فعالیت های ورزشی ضروری است.
مدیركل امور اجتماعی استانداری آذربایجان شرقی افزود: یكی از اقدامات ابتكاری استان در بحث اوقات فراغت راه اندازی پرتال اوقات فراغت بود كه از سال گذشته اجرایی شد.
وی ادامه داد: با راه اندازی این پرتال تمامی برنامه ها مورد رصد قرار می گیرد و آخرین اطلاعات برنامه ریزی شده در خصوص اوقات فراغت بررسی می شود و از این سامانه جهت ارتقا كمی و كیفی برنامه ها بهره مند می شویم.
مدیركل ورزش و جوانان آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به اینكه دیدگاه خاصی در حوزه جوانان در وزارت خانه وجود دارد، گفت: خوشبختانه در این استان با همكاری همه دستگاه ها توانسته ایم عملكرد بسیار خوبی داشته باشیم.
جمشید نظمی افزود: میانگین مصوبات ستاد ساماندهی امور جوانان در استان بالای 80 درصد است كه نشان می دهد همه دستگاه ها در راستای عملی كردن مصوبات باهم همكاری و تعامل خوبی داشته اند و تلاش می كنیم اثرات این صورت جلسات برای جامعه جوان ملموس باشد.
وی با اشاره به اینكه 14 برنامه از جمله برنامه های مهم مصوب شده در ستاد ساماندهی امور جوانان استان است، ادامه داد: ساماندهی ازدواج جوانان، ارتقای هویت دینی، توسعه و مشاركت جوانان، رفاه و تامین اجتماعی، ارتقا سلامت روانی و جسمانی، ارتقای نقش نهاد خانواده در امور جوانان، ساماندهی شاخص های امور جوانان، كاهش آسیب های اجتماعی و پیگیری مصوبات ستاد ملی ساماندهی جوانان از جمله برنامه های مهم اجرایی این ستاد است.
نظمی با اشاره به افتتاح خانه جوانان استان در تبریز گفت: این خانه محفلی برای فعالیت سمن های جوانان خواهد بود تا زمینه برای همفكری سازمان های مردم نهاد جوانان فراهم شود و شاهد توسعه سمن ها در سطح استان به خصوص شهرستان ها باشیم.
مدیركل ورزش و امور جوانان استان ادامه داد: ضروری است سازمان های مردم نهاد در شهرستان ها افزایش یابد و ایجاد خانه جوانان استان در تبریز قدم مثبتی برای اجرای بخشی از مصوبات ستادهای ساماندهی خواهد بود.
فرماندار شهرستان جلفا نیز در این جلسه با اشاره به اینكه افزایش آسیب های اجتماعی جوانان را تهدید می كند، گفت: ساماندهی درست جوانان موجب كاهش اسیب های اجتماعی می شود.
زاهد محمودی با اشاره به اینكه اشتغال، مسكن و وام ازدواج از جمله مسایلی است كه جوانان با آن درگیر هستند، ادامه داد: بسیاری از مراجعات جوانان به فرمانداری به دلیل موانع و مشكلاتی است كه از سوی بانك ها برای ارائه تسهیلات به جوانان ایجاد می شود.
وی افزود: رفع نیازمندی ها و مشكلات جوانان اراده جمعی می خواهد و این موضوع باید در سازمان ها و نهادها ایجاد شود تا امید به آینده در بین جوانان ایجاد شود.
فرماندار شهرستان بناب نیز در این جلسه با بیان اینكه جوانان بزرگترین سرمایه اجتماعی كشور هستند، گفت: باید بتوانیم از سرمایه اجتماعی به نحو احسن استفاده كنیم و اگر غفلت شود بیشترین آسیب را از این ناحیه خواهیم دید.
ولی الله فرج الهی با اشاره به اینكه ایجاد فاصله بین جوانان و مسئولان آسیب زاست، ادامه داد: متاسفانه در سال های گذشته فاصله ای بین جوانان و مسئولان افتاده بود كه با روی كار آمدن دولت تدبیر و امید تلاش كرده ایم این فاصله را كاهش دهیم و اعتماد بین جوانان و مسوولان را افزایش دهیم.
وی افزود: اشتغال جوانان از جمله موضوعاتی است كه در شهرستان بناب مورد توجه و اولویت كاری مسوولان بوده و در این راستا نیز ارتباط بین دانشگاه و واحدهای صنعتی را افزایش یافته است.
فرج الهی اظهار كرد: دربحث ازدواج جوانان سن ازدواج بالا رفته و در سه سال گذشته تلاش كرده ایم موانع ازدواج را از میان برداریم.
فرماندار شهرستان میانه نیز در این خصوص گفت: باتوجه به تلاش هایی كه در شهرستان ها دربحث جوانان می شود ارزش گذاری به جوانان و افزایش مشاركت جوانان در موضوعات مختلف شهرستانی مورد توجه جدی مسئولان شهرستانی است.
حمید شكری با اشاره به اینكه باید از ظرفیت و پتانسیل جوانان خلاق بهره مند شد، اظهار كرد: باید حمایت های كلی از جوانان انجام شود و از ظرفیت جوانانی كه خلاقیت و نوآوری دارند بهره مند شد.
گزارش: مینا بازگشا**انتشاردهنده: محمد عزیزی راد
6120/518
تبریز - ایرنا - معاون ساماندهی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان اعلام كرد: یك هزار و 500 سازمان مردم نهاد (سمن) در حوزه جوانان در دولت یازدهم مجوز فعالیت دریافت كرده و مراحل توانمندی خود را طی كرده اند و تا پایان كار دولت، این رقم به دو هزار و 500 سازمان افزایش خواهد یافت.