به گزارش روز پنجشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، اين تفاوت بيشتر در قسمت جلويي كه يكي از فعالترين بخشهاي مغز بوده و وظيفه كنترل فعاليتهاي شناختي مانند تصميمگيري، برنامهريزي و مكالمه را بر عهده دارد، قابل مشاهده است.
محققان براي انجام اين تحقيقات با استفاده از فناوري MRI مغز گروهي از داوطلبان دانشجو را اسكن كرده و تصاوير حاصل را با استفاده از شيوهاي موسوم به تصويربرداري پخش وزني تحليل كردند تا بتوانند ماده سفيد مغز را بررسي كنند. اين تكنيك امكان تحليل ارتباط بين 68 بخش مختلف مغز را براي محققان فراهم كرد.
ماده سفيد مغز زير ماده خاكستري قرار دارد و ميليونها نورون مغزي را به هم متصل كرده و سيگنالهاي الكتريكي را بين آنها منتقل ميكند.
در جريان عكسبرداري از داوطلبان خواسته شد تا مجموعهاي از فعاليتها را انجام دهند تا ميزان خلاقيت آنها بر اساس آن امتياز به دست آمده محاسبه شود.
محققان با مقايسه نتايج حاصل از اسكن مغز و امتيازات به دست آمده توسط داوطلبان دريافتند تعداد اتصالات نورونها بين دو قسمت چپ و راست مغز 19 داوطلبي كه بالاترين امتياز خلاقيت را كسب كردند، در مقايسه با 17 نفري كه كمترين امتياز را به دست آوردند، بسيار بيشتر است.
اين تحقيقات در مراحل ابتدايي قرار دارند؛ اما محققان اميدوارند در آينده نزديك بتوانند كاربردهاي متعددي براي اين نوع نگاشت ساختار مغزي بيابند و با استفاده از آن بتوانند استعدادها، تواناييها و قابليتهاي افراد را پيشبيني كنند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Bayesian Analysis منتشر شده است.
علمي (6)**9259
مترجم: سپيده علي كاشاني* انتشار: زهره محتشمي پور
براي اطلاع از اخبار متنوع علمي و فناوري، با كانال علمي ايرنا در تلگرام همراه شويد:
irnaelm@
https://telegram.me
تهران- ايرنا- محققان دانشگاه دوك آمريكا با همكاري دانشگاه پاوودا ايتاليا دريافتند اتصالات عصبي بين دو نيمكره چپ و راست مغز افرادي كه خلاقيت بالايي دارند، در مقايسه با سايرين بسيار بيشتر است.