۷ اسفند ۱۳۹۵، ۸:۵۱
کد خبر: 82443232
T T
۰ نفر
ورود 1800 مگاوات نیروگاه جدید حرارتی به چرخه تولید برق/نیروگاه ری جایگزین می شود

تهران - ایرنا - مدیرعامل شركت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: وزارت نیرو امسال باید یك هزار و 800 مگاوات نیروگاه جدید را در حوزه حرارتی به چرخه تولید برق كشور وارد می كرد كه 100 درصد اجرایی شده است.

«محسن طرزطلب» روز شنبه در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی ایرنا، این برنامه را در راستای تحقق اهداف سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی برای این وزارتخانه ارزیابی كرد.
وی از تحقق 80 درصدی برنامه های این شركت در مقوله اقتصاد مقاومتی خبر داد و گفت: ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی برای تحقق شعار امسال 17 طرح را به وزارت نیرو محول و ابلاغ كرده كه چهار طرح آن بر عهده شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی بوده است.
به گفته این مقام مسئول، ساخت 17 هزار مگاوات نیروگاه از جمله برنامه های پیش بینی شده است كه 10 هزار مگاوات آن جدید بوده و باید توسط بخش خصوصی داخلی یا خارجی و با سرمایه های آنها ساخته می شد.
وی بیان داشت: تاكنون عملیات اجرایی هشت هزار مگاوات از نیروگاههای جدید آغاز شده كه اجرای عمده آنها توسط بخش خصوصی بوده است.
طرزطلب ادامه داد: 2 هزار مگاوات باقیمانده از این برنامه نیز در مدت باقی مانده تا پایان سال اجرایی می شود كه از جمله آنها بهره برداری از نیروگاه های پرند، زرند كرمان، سیریك هرمزگان، اندیمشك و بوئین زهرا است.
وی خاطرنشان كرد: هفت هزار مگاوات دیگر از برنامه ساخت 17 هزار مگاوات نیروگاه مربوط به نیروگاه های گازی موجود است كه باید با ساخت بخش بخار آنها، تبدیل به سیكل تركیبی شوند و تاكنون نیمی از این برنامه اجرایی شده است.
به گزارش ایرنا، نیروگاه سیكل تركیبی نیروگاهی مشتمل بر تعدادی توربین گاز و توربین بخار است.
در این نوع نیروگاه، با استفاده از بویلر بازیاب، از حرارت موجود در گازهای خروجی از توربین‌های گاز، برای تولید بخار آب مورد نیاز در توربین‌های بخار استفاده می‌شود. اگر توربین گاز به صورت سیكل تركیبی نباشد، گازهای خروجی آن تا 600 درجه سانتیگراد دما بطور مستقیم وارد هوا شده و انرژی باقی‌مانده در آن هدر می‌رود. در حالی كه در نیروگاه سیكل تركیبی، از این انرژی استفاده شده و بویلر توربین بخار بدون نیاز به سوخت، بخار آب تولید می‌كند.
مدیرعامل شركت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی تصریح كرد: مشكل اصلی در اجرای این برنامه، ارائه ضمانت نامه به سرمایه گذاران داخلی و خارجی بابت سوخت صرفه جویی شده نیروگاه هاست و در تلاشیم تا این مشكل را حل و فصل كنیم.
وی اضافه كرد: تبدیل نیروگاه گازی پرند به سیكل تركیبی كه توسط گروه مپنا در حال تكمیل بوده، دیگر پروژه ای است كه امسال در راستای برنامه های اقتصاد مقاومتی به بهره برداری خواهد رسید و تاكنون پیشرفت 85 درصدی داشته است.
نیروگاه گازی پرند نخستین نیروگاهی است كه عملیات اجرایی تبدیل آن به نیروگاه سیكل تركیبی توسط بخش خصوصی آغاز شد.
با اجرای این طرح، سه بلوك سیكل تركیبی به این نیروگاه اضافه می شود و بازده نیروگاه را از 33 به بیش از 50 درصد می رساند.
ظرفیت كنونی نیروگاه پرند 954 مگاوات است كه با ساخت بخش بخار آن و تبدیل آن به سیكل تركیبی، 480 مگاوات به ظرفیت كنونی نیروگاه افزوده و سالانه یك میلیارد و 300 میلیون مترمكعب در مصرف سوخت گاز صرفه جویی می شود.

** جایگزینی نیروگاههای فرسوده ری و زرند
مدیرعامل شركت مادرتخصصی تولید نیروی برق حرارتی در ادامه با اشاره به برنامه های این شركت برای خارج كردن نیروگاههای فرسوده شهر ری و زرند كرمان از مدار، اظهار داشت: نیروگاه زرند به دلیل برخی مشكلات تامین گاز و همچنین تامین زمینی كه مجوز محیط زیست داشته باشد، كمی به درازا كشیده است.
این مقام مسئول ابراز امیدواری كرد كه این طرح در سفر آینده هیات دولت به استان كرمان اجرایی شود.
وی گفت: ساخت نیروگاه سیكل تركیبی 480 مگاواتی به عنوان جایگزین نیروگاه فعلی پیش بینی شده است.
نیروگاه حرارتی زرند كرمان كه نخستین نیروگاه حرارتی جنوب شرق كشور به حساب می آید، در سال 1352 به بهره برداری رسید؛ ظرفیت فعلی این نیروگاه ۶۰ مگاوات است و به دلیل استفاده از سوخت نفت كوره (مازوت) آلایندگی بسیاری دارد.
طرزطلب همچنین با اشاره به مذاكره با ژاپنی ها و برخی شركت های ایرانی برای ساخت نیروگاه جدید در شهر ری، بیان داشت: اكنون ژاپنی ها در ایران به سر می برند و به انجام بازدیدهای مستمر در این زمینه مشغولند و مشاور كارفرما و پیمانكار انتخاب شده از ایران و ژاپن نیز در حال بررسی مسائل موجودند.
وی ابراز امیدواری كرد كه قرارداد این پروژه تا اردیبهشت ماه آینده به امضا برسد؛ پروژه ای كه در دستور كار شورای اقتصاد قرار داشته و رئیس جمهوری نیز بر آن تاكید دارد.
مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی گفت: نیروگاهی با ظرفیت هزار و 50 مگاوات كه در دو مرحله به بهره برداری می رسد، جایگزین نیروگاه فرسوده و با بازده پایین فعلی شهر ری خواهد شد.
نیروگاه ری از قدیمی ترین نیروگاههای حرارتی ایران به شمار می رود كه در سال 1356 و با ظرفیت اسمی 979 مگاوات در جنوب تهران به بهره برداری رسید و به دلیل فرسودگی و آلایندگی نیاز به جایگزینی است.

** مشاركت بخش خصوصی در صنعت برق
مدیرعامل شركت مادر تخصصی تولید نیروی برق حرارتی مشوق های در نظر گرفته شده برای حضور هر چه پر رنگ تر بخش خصوصی را چهارمین برنامه این شركت برای تحقق سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی در این بخش ذكر كرد.
طرزطلب یادآور شد: در قانون برنامه پنجم توسعه، خرید تضمینی برق از سرمایه گذاران تعهد شده كه همین موضوع سبب استقبال خوبی از سوی سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای مشاركت در طرح های صنعت برق شده است.
وی تصریح كرد: طبق اصل 44 قانون اساسی، سهم بخش خصوصی در تولید انرژی كشور باید در یك افق 10 ساله دستكم به 80 درصد برسد.
طرزطلب خاطرنشان كرد: همه این دستاوردها در شرایطی به دست آمده كه از آغاز امسال تاكنون فقط سه درصد اعتبارات تملك دارایی شركت از بودجه سال 95 تخصیص یافته است.
اقتصام**3065**2025**خبرنگار: محمد ملك دار ** انتشار:لیلا جودی
اطلاع از آخرین اخبار اقتصادی ایران و جهان در كانال اقتصادی ایرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco
۰ نفر