۷ اسفند ۱۳۹۵، ۱۵:۱۴
کد خبر: 82443879
T T
۰ نفر
عمليات استقرار نخستين شناور پالايشگاهي در خليج فارس آغاز شد

تهران- ايرنا- مديرعامل شركت نفت فلات قاره ايران از آغاز عمليات استقرار نخستين شناور پالايشگاهي كشور در كنار سكوي چاه‌هاي ميدان نفتي پارس جنوبي با هدف توليد نفت از اين ميدان خبر داد.

به گزارش ايرنا، حميد بورد ضمن تشريح جزئيات عميات استقرار اين شناور گفت:شرايط جوي بهبود پيدا كند، اين شناور، اسكله عسلويه را به مقصد منطقه عملياتي در موقعيت چاه هاي لايه نفتي پارس جنوبي (SPOL) ترك كرده و عمليات لنگرهاي مهاري آن آغاز مي شود.
پارس جنوبي، بزرگترين ميدان گازي جهان شناخته مي شود كه بخش قابل توجهي از گاز كشور را درخود جاي داده است. اين ميدان علاوه بر ذخاير گازي، داراي لايه هاي نفتي است كه تاكنون ايران از اين منابع برداشتي نداشت.
قطر در سال هاي گذشته اقدام به برداشت از اين لايه نفتي مي كرده كه پس از استقرار دولت يازدهم تلاش شد اين خلاء برطرف شده و با تهيه كشتي پالايشگاهي، برداشت نفت توسط ايران از اين ميدان انجام شود.
نخستين شناور پالايشگاهي خاورميانه كه چندي پيش وارد خليج فارس شده بود قرار بود در ماه گذشته، كار خود را آغاز كند اما به دليل شرايط نامساعد جوي، عمليات استقرار اين شناور تاكنون به تاخير افتاده است.
مديرعامل شركت نفت فلات قاره ايران افزود: ميزان نفت ' درجاي ' لايه نفتي پارس جنوبي بيش از ١٤ ميليارد بشكه برآورد مي شود كه فرايند توليد از آن با بهره‌گيري از يك سكوي توليدي با هفت حلقه چاه و پيش‌بيني سه حلقه چاه تزريقي صورت مي گيرد.
همچنين شناور پالايشگاهي مزبور مجهز به آخرين فناوري‌هاي روز صنعت نفت كه همه فرايندهاي توليد، آماده‌سازي، ذخيره‌سازي و در نهايت صادرات را به طور متمركز امكان‌پذير مي‌كند.
« بورد » ، توليد از اين ميدان را در فاز اول بين ٢٥ تا ٣٥ هزار بشكه نفت در روز پيش‌بيني كرد و گفت: آغاز توليد از لايه نفتي پارس جنوبي، مهمترين مشخصه آن آغاز رقابت در عرصه توليد نفت با رقيب قطري، بهره‌گيري از آخرين فناوري‌هاي روز صنعت نفت و راهبري اين تاسيسات پيشرفته است.
مديرعامل شركت نفت فلات قاره ايران افزود: بر اساس برنامه پيش‌بيني شده، قرار است پس از استقرار اين شناور پالايشگاهي، نفت موجود در لايه نفتي پارس جنوبي از طريق خط لوله ١٢ اينچي وارد اين شناور شده و پس از انجام مراحل تصفيه، به نفتكش‌هاي صادراتي منتقل مي شود.
بورد اضافه كرد: به دليل اينكه اين شناور چرخ دنده ندارد و عمليات مهار آن يكي از مشكل‌ ترين عمليات پهلودهي است كه با توجه به توانمندي‌هاي متخصصان داخلي، اين اقدام با مهارت و دقت بسيار خوبي انجام مي شود.
اقتصام**2022** 1559 ** خبرنگار:ميثم طاهري ** انتشار دهنده: حسين عضدي فسا

آگاهي از آخرين اخبار اقتصادي ايران و جهان در كانال اقتصادي ايرنا در تلگرام:
IRNAeco@
https://t.me/irnaeco